Един брой прокурор | webcafe.bg
Webcafe

Един брой прокурор

Николай Дренчев
08.02.2012, 10:41 (обновена 08.02.2012, 10:50)
поколение, човек

Откакто в горите ни няма хайдути, няма на кого да разчитаме, за да получим правосъдие и възмездие

Уважаема Европо!

Във връзка с наводненията в България, ние разчитаме на вашата помощ. Моля да не пращате смс-и в кампанията на "Канал1" - това ще направим ние.

Моля да не пращате помощи като храни и одеяла: още си спомняме, как в "началото на прехода" вашите помощи попадаха в мутрите, бяха ни продавани на свободни цени, а с парите създадоха (създадохте) трибуквени организации за рекет.

Ако искате да помогнете, моля да ни изпратите един брой честен прокурор, един съдийски състав и един екзекутор, които да разследват, осъдят и въздадат правосъдие на виновните за трагедията.

Предварително Ви благодаря, тъй като откакто в горите ни няма хайдути, няма на кого да разчитаме, за да получим правосъдие и възмездие.

Oще: европа  наводнения  помощ 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.12.2010, 12:50

3 newmind | 08.02.201212:05

Бог да прости жертвите!

Ден на траур и ден за размисъл за дейността на държавата да подобрява жизнения стандарт на хората.!Държавата показва непрекъснато,че приема калпави закони,че липсва контрол на държавните чиновници и обекти,че непрекъснато се удрят малките хора със санкции,рестрикции и рекет. Когато и природа удари малките хора тогава идва Трагедията, защото държавата е постфактум! С какво се подобри животът ни уважаеми форумци,няма значение кой е на власт, въпросът е винаги към текущите управляващи?Хаосът в държавата се създава,чрез хилядите противоречащи се закони и закончета и чрез хилядите държавни институции и дирекции и агенции и т.н.? Как няма да има хаос и как ще има ред? Как да има отговорност след като тя се размива като при преливна вода?Ще видите,че и сега няма да има виновни или тези които бъдат посочени като кметовете всъщност не са истинските виновни!

Язовирите винаги са били задължение на Държавата,защото водата е изключителна държавна собственост най-бойковски обяснено Усмивка
Държавата е задължена да ги поддържа,защото трябват милиони левове, а те идват от бюджета,селцата нямат пари!

Пари от Брюксел за немарливостта на Държавата няма как да получим!

Бедствието у нас има конкретни имена:
1.Лиляна Павлова-стопанисва най-големите язовири,измисля законите като ЗУТ,които контролират дали съоръженията, които се строят или поддържат отговарят на техническите изисквания.Изготвя Техническите паспорти на всички държавни съоръжения вкл. и язовирите.Задължена е да изготви Публичният регистър на всички незаконни държавни/общински сгради и инфраструктура.Пълно е и с незаконни държавни язовири!

2.Нона Караджова - Министерство на околната среда и водите - прави предписания за източване на язовирите, но и е задължена да контролира как се спазват тези предписания.Създател на Закона за водите. Управлява водите в язовирите! Чиновнически казано "Интегрално управление на водите". Усмивка В МОСВ има специална дирекция "Управление на водите".Може да се каже, че хидротехническото строителство е пряко свързано с интегрираното управление на водите Усмивка и разбира се със защитата от вредното въздействие на водите, което стана особено актуално през последните години след случаите на тежки наводнения в страната ни.Годишният график се утвърждава от министъра на околната среда и водите до 10 февруари на текущата година.

3.Милка Гечева - директор на ДНСК,под шапката на МРРБ, контролиращ орган относно законността на строежите като язовирите,контролира наличието на строителни документи вкл. на язовирите,контролира наличието на технически паспорти,прави предписания при установени проблеми.

4.Аньо Ангелов - Министър на отбраната, собственик на яз.Иваново,още по-лошо,че той отрича този факт!Това не може да е поведение на един национално отговорен военен и генерал.да приемем дори и теоретично,че МО не е принципал на язовира,как е възможно да получиш писмо касаещо при всички случаи имот съседен на твой и да замълчиш???? Как е възможно този генерал да не постави проблема на масата на заседанията на МС във сряда всяка седмица. това е пример за държавната апатия и безразличие! Точно тази апартия на Аньо за мен е причината да се стигне до смъртта на невинни хора!

5.Мирослав Найденов МЗ- защото много активи на министерството липсват в балансите му,поне 22 язовири са такива и липстват в закритата Изпълнителната агенция по хидромелиорации към министерството. Как е възможно този човек още да нехае за имоти които се водят на неговото министерство,после ще го питаме как ги стопанисва и какви предложения е направил за оптимизация на разходите.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.11.2010, 09:33

2 nakadetaka | 08.02.201212:02

Това трябва да е материала на първа страница днес.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.03.2011, 16:53

1 My Majesty | 08.02.201211:48

Много точен и за съжаление тъжен коментар. Реве или много тъжен
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.