Психология made in BG СОЦ | webcafe.bg
Webcafe

Психология made in BG СОЦ

Владимир Каролев , Фейсбук
20.03.2014, 11:43 (обновена 20.03.2014, 12:04)
Владимир Каролев

Снимка: © Сайт на НДСВ

Когато даде 1500 лева за смартфон на лизинг за 2 години, Епъл не краде от него.

Когато продаде апартамента на баба си, за да си купи А8 последен модел, Ауди не краде от него.

Когато трябва да си плати тока, #ЧЕЗ краде? Българска психология made in BG СОЦ.

Oще: владимир каролев  каролев  чез 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

29 sim4o | 21.03.201417:17

Как и защо ЕРП-тата крадат от нас, е обяснено ... ще повторя, любезния си съвет, да се отвори Доклада от 18.06.2010 на одита на ЕВН ..
... ето един ярък факт - ПРЕДИ КАРОЛЕВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ ... всичките ЕРП-та са имали печалба 30 млн. която са декларирали .. след приватизацията, те обявяват печалба 3 млн....

Как и защо с приватизацията на ЕРП-тата БЯХМЕ ОГРАБЕНИ И ОТ КОГО.. също е ясно .. , въобще при управлението на НДСВ в сфрата на енергетиката, бяха взети решения, чиито последици дълго , ще ни оказват въздействие ... ето част от имената - Милен Велчев, Симеон Сакскобурготски , Николай Василев, Ралица Агайн , Владимир Каролев , Меглена Кунева...


А да ми се обяснава за АУДИ или Айфон .. е баш белег на социалистическо мислене .. ако искам, ще си купя ако искам - няма! Нямам идея да има някакво ОФ някъде , което да казва каква музика е хубава за слушане, а каква-упадъчна, или какви телефони са хубави за купуване , а какви ако купя и това ще е грабеж ..или какви поли и панталони да носят момичетата и какви не ...
ТОВА Е СОЦПСИХОЛОГИЯ ...
И няма за какво да се обръща и извърта въпроса , и няма за какво в кристално ясната тема, да намесваме Ауди или Айфон -. грабежът е ясен, ясни са и виновните .. що не понасят отговорност - ей това ми е интересно.

Толкоз!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

28 MacAllister | 21.03.201400:31

Ами донякъде е прав Каролев и донякъде са прави и тия, които говорят за избора, но и избора го има - можеш да идеш на село и да забравиш за електричество и течаща вода дори - ако искаш. Има неща, които не могат да се предоставят по избор, съвремения свят е водна империя на квадрат, че даже на куб. Съвременият човек не може да се чувства част от цивилизацията без редица услуги и стоки, които счита за даденост и повечето от тях дори не могат да се предлагат в различни варианти и марки по чисто технически причини.

Сериозният въпрос е какво е по-малко зло в перспектива - дали даването на концесии на сикаджийски компании е по-лошо, от държавния монопол над "водата" в империята? Аз бих казал, че се отмятам от мнението си - преди твърдях, че задължителните монополи трябва да са държавни, но постепено почвам да осъзнавам, че това може да е по-опасно от негативите на отдаване на концесии (в широкия смисъл на думата). Разширяването на базата за осигуряване на задължителното от една страна дава в приемани за равни частни ръце власт над задъжителен ресурс, но пък от друга страна разширява и участието в процеса правейки пълното овладяване на всички задължителни ресурси от малка група трудно и дори невъзможно въпреки кризи, машинации и обикновени политически и икономически игри - колкото и да са перверзни те. Това според мен е по-важно от приемането за "справедливост" точно на принципа, че очевидната справедливост може понякога да доведе по-лесно стабилна и продължителна несправедливост, която в момента изглежда дори на тия, които все пак си помислят за нея като някаква фантазия. Промених си мнението с една дума и си го признавам, не съм ял и няма вероятност да ям от тия организации така, че става въпрос за мнение - който не вярва да ходи у лево.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.11.2010, 00:11

27 dedogo6 | 20.03.201423:17

Аз само да тегля една -
Оня , братле , три коментара си написал, и трите имам чувството , че си ги преписвал , че не си ти.... Чуди се
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 19.02.2013, 00:46

26 Ролинс | 20.03.201422:33

Каролев, кога ще ни кажеш колко открадна от ДС за сбогом? Точно ти не трябва да говориш за кражби.
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 29.02.2012, 21:17

25 Von Bl | 20.03.201420:41

Akbar! ДА! Не е свършил все още "соца". Вчера един дърт миндил (като мен Намига ) се въртоли като улав в трамвая. Разхожда се,гледа,цъка из новата мотриса и изтърси следното: - Хубав трамвай е това добре, че сме ние и когато дойдем на власт, веднага купуваме нови мотриси от Русия. Това си затраях и продължих да гледам представлението. После се въртя и се опита да говори с ватмана, което е невъзможно, след това слиза от първата врата и се качваше на последната и накрая се умори спя На слизане го попитах какво прави а той ми каза ,че проверявал дали си струва картата - а тя е безплатна Много щастлив Демек и без пари имаме претенции а туй е абсолютен СОЦ!!!! На гол тумбак - чифте пищови. Много щастлив Той и Каролката е така дрънка,коментира обаче чака некоя финансова консултация...евнтуално?
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 05.02.2011, 12:23

24 AlahAkbar | 20.03.201418:16

Фон прав си - соца свърши, но не и в главите на много хора. Това е много жалко и необратимо.
Но е обидно точно нагли гниди като Каролев, да ни го обясняват. И по този начин.
И ако за едни като него и другарите/господа соца свърши със щастлив край, за други съвсем не е така.
И сигурно нормалните абонати не плащат тока на циганите?
   

оценка

+7 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

23 sim4o | 20.03.201417:56

Та ето значи, мнения, които бе хубаво да са прочетени, а след това да се беше писало ..

.... "За 5 години ЕРП-тата не са дали нищо на държавата, както се видя от одита, който предизвикахме.
Вместо това ЧЕЗ са декларирали едва 3 млн. печалба. При положение че още преди приватизацията всяко едно от дружествата е декларирало по 30 млн., това означава, че раздържавяването не е имало никакъв смисъл и договорите трябва да бъдат развалени.
Най-важното е, че не са подобрили и услугата.

Стефан Гамизов: Плащаме 4,3 млрд. евро през сметките

Без да защитавам ЕРП, смятам, че най-големите кражби не са при тях, но те отнасят най-големите критики заради прекия досег с потребителите. Те не са най-големите злодеи .... "
-------------------------------------
А за източването, в което ЕВН бяха хванати ... си има наистина доклад - отваряйте .. четете!
Ето ви сламки, къде да го търсите - "...влиза в парламентарната Комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм на 14 юли 2010 г. "

П.П.
1.А акъл да ми давате, дали ми да се вижда скъп айфона, или колата ... не помня да съм искал!
Кому- скъпи, мени пък - евтини!

2. Доходите може и да МИ СТИГАТ да си плащам доста неща, но това не означава, ЧЕ НЕ СЪМ ВЪЗМУТЕН ОТ ОГРАБВАНЕТО ни от Каролевци ,Милен Велчевци, Крадлив Дедо и сие. ... и въобще не е проблемът кое е скъпо а кое евтино !
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

22 sim4o | 20.03.201417:43

" Оня Дето Го Трият | 20.03.201414:24
Да обвиняваш ЕРП-тата за скъпия ток е все едно да обвиняваш касиерката в магазина, че стоката вътре ти се вижда скъпа по твое мнение.
Далаверите са доста по-назад по веригата.. "
-------------------------
Бре, ще излезеш разбирач ...
Голяма част от далаверите , са си баш в ЕРП-тата, като си има и доклад - примерно за ЕВН от 2009 година нещата са показани ..
Съвет - да се отвори, да се чете, па после да се джумоли из форуми ...

А най-яката далавера, е в това КАК БЯХА ПРОДАДЕНИ ЕРП-ТАТА ...
-------------------------------
П.П.
А на Каролев и разни други, ще им обясня КРОТИЧКО ..

Дали ще си купувам Айфон , дали ще ходя на почивка с Иберостар , дали ще си дам парите за шано или тревица , и дали ще си купя нова кола и ще плащам вноски СИ Е ЛИЧНО МОЯ РАБОТА И ЗА АКЪЛ НЕ ПОМНЯ ДА СЪМ ГИ ПИТАЛ , НИТО СЪМ ГИ МОЛИЛ ДА ПРАВЯТ ОЦЕНКИ .. Стигат ли ми парите, не ми ли стигат , и дали да не си купя нещо по-евтино .. са си мои грижи и тях ги не касаят! Явно - успява една част от Народонаселението включая Каролевците, да живее , с по-малко акъл във всекидневието , остават им ум и разум - та гледат да го раздадат ..

Когато човек , се бърка тъпоумно в нечий чужд живот, неканен .. какво беше това? Точно така - Простащина и Лошо Възпитание ...
А на Простотията какво и хубавото - точно така - ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕ!

Та с ЕРП-тата е съвсем, съвсем друга история ..я не се правете ..
.. с ЕРП-тата БЯХ НАГЛО ОГРАБЕН ..и продължават, да ме гледат в очите и да се опитват да ме лъжат ..
Та така!
Толкоз!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.02.2012, 21:17

21 Von Bl | 20.03.201416:41

Забравих да кажа: По 35то постановление на БКП. Плези се (за гъбките.)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.02.2012, 21:17

20 Von Bl | 20.03.201416:37

>А когато крадците на дедо, с Каролев между тях, продадоха за стотинки ЕРПтата, никой ни рива. За да може днес да съдират по 5 кожи от гърба < Акбар! Винаги съм харесвал коментарите ти, но в случая конкретно ЕРПтата са само върхът на айсберга. И удобна мишена за попадения от популисти и псевдонационалисти Удивителна Определено енергийният холдинг е запазил за собствено употребление и "леки" печалбички най-сладката част от блата на тортата...най-долният,който е пропит от сиропа и карамелизираната захар + мазнинката да не залепне за тавичката Стрелка Това са далекопроводите или фирма ЕСО-МЕР, където от години не се случва нищо конкретно а отделно се усвояват доста средства, които се смъкват я от държавата, я от ЕРП тата, я по някойя европейска програмка. Това се казва хем вълкът сит, хем ярето си пасе живо и здраво. Спорил съм с Каролев и в други сайтове и на опашки за лифтове! Но в конкретният случай е абсолютно прав- соца свърши и не става да краднеш ток, че да гледаш гъби в мазата и после да ги продаваш на гражданьете по 6 лв килото (соц цена от 87г). Много щастлив
   

оценка

+3 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.