Вечният въпрос | webcafe.bg
Webcafe

Вечният въпрос

Astarot
24.10.2012, 13:25 (обновена 24.10.2012, 13:30)
сянка, силует

Като нямаш икономика и предприемаческо мислене, парите потъват в бездънната яма на безсмисления внос

Вечният въпрос. Как да дадеш на българина едни пари и да го накараш да не ги изхарчи за коли, апартаменти и скъпа техника?

1. Да ги раздадеш под една или друга форма, директно на хората, няма да сработи. Най-много да довлечем и последната бракма от Германия и да изкупим всички iPhone-и... Останалото ще изхарчим в големите хранителни вериги, които почти не предлагат български продукти. Демек, ще стимулираме вноса и ще издухаме парите.

2. Да ги вкараме в проекти? С нашите държавни поръчки и шуробаджанащина - резултатите ще са почти същите. Най-много печалбите на фирмите да се "инвестират" в поредния потенциално празен хотел.

3. По проекти в индустрията и земеделието? Понеже се справяме отлично в усвояването на парите от евро-проекти и никой не прибира едни пари с фантомни постижения и/или развитие. След това, парите ще се изхарчат или по т.1 или по т.2 в зависимост от размерите им.

4. Инвестиция в дребния бизнес? С тази бюрокрация, кой смее да развива дребен бизнес? Да виси по цели дни на опашки по институциите и да го връщат по 5 пъти. Няма как да стане, докато не се реформира администрацията.

Изводът е, че като нямаш икономика и предприемаческо мислене, за каквото и да се предназначат тези пари, ще потънат в бездънната яма на безсмисления внос.

Oще: банки  данъци  инвестиции  пари  предприемачество 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

7 Bobby_gBG | 26.10.201208:00

.Виж на германеца и на ингилизина им трябват-те не ядат и не пият, и не серат и не пикаят, и не си купуват коли и телефони.
-----------------------------
Напротив правят го - ама тези неща те си ги произвеждат. тоест стимулират собствената си икономика.

Докато тези пари като се дадат "на калпак" ще доведат до масово пазаруване на ЧУЖДА техника, произведена в друга държава, и така всъщност захранваме чуждите икономики.


И това е въпроса - как тези пари да се дадат така, че да се създаде производство и заетост тук, а не да се "инвестират" по начин който да не доведе до никакви бъдещи ползи т.е. до създаването на допълнително производство в държавата...


Иначе - ето и друг вариант. Да се дадат като помощи на майките - съгласно моите предложения. Ето Родриго откъде ще дойдат парите ако накрая сметката не излезе. Тези милиарди ще осигурят увеличени помощи за второ дете на всички български граждани за доста години напред. И ще са изхарчени за неща от които хората и по-точно децата им наистина се нуждаят.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.02.2012, 12:47

6 Boicho Boichev | 26.10.201206:40

В очите ви казват, че сте боклуци и вие се съгласявате!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 28.02.2012, 12:47

5 Boicho Boichev | 26.10.201206:38

Терзанията на чорбаджията-ама защо сега да ти плащам , да ги изядеш и изпиеш парите.Аз по добре от тебе знам как да ги похарча.
Боклуци с боклуци!На българина пари не му трябват, щото ще ги изхарчи за глупости.Виж на германеца и на ингилизина им трябват-те не ядат и не пият, и не серат и не пикаят, и не си купуват коли и телефони.
Как може да сте толкова гламави и толкова лесно да ви лъжат бе!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

4 Оня Дето Го Трият | 25.10.201208:28

Абе каква икономика, като ББ като го питат какво става с икономиката, той вика "усвояваме еврофондове" луд!?!?!
Кой да му обясни, че усвояването на еврофондове няма нищо общо с генериране на производство и развитие на икономиката не разбирам
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 11.04.2012, 01:12

3 Battleground | 25.10.201202:48

Статията ми хареса!

Нашите "мили" управници взимат заеми от Европейския съюз и парите се пръскат за разходи - А приходи?

Като се замисли човек, че с тия пари можеше да се стимулира икономиката Идея
Ние не произвеждаме нищо на практика, а само внасяме и внасяме...
Внасяме автомобили, телефони, компютри, телевизори, хладилници, перални и сушилни и т.н.
А какво изнасяме?
Изнасяме в малки количества жито, дрехи, обувки и т.н.
Останалата част е просто един поток и ни ползват, като USB памет или нещо друго за "пренос на данни".

Тук е момента за основните въпроси!

Ние не можем ли да произвеждаме автомобили, телефони, хладилници, телевизори, мотори и мотопеди...
Въобще ние нямаме ли възможност да имаме промишленост?

Имаме ама парите от заемите отиват за покриване на нужди, а не за стимулиране и развитие на държавата!

И така тия пари щв ги взимаме, но ще дойде време и да ги върщаме, а тогава какво?
- Следва сценария на Гърците...
Дори ще затънем толкова много, че и Гърците ще ни съжалят.

Но нали имаме "умни хора" в парламента...
Те ще ни осигурят по-добър живот, но няма да е на този свят, че като гледам хората вече започнаха да измират, а други просто "напускат обекта".
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 03.09.2010, 21:31

2 scorpio | 25.10.201200:53

Този коментар и мен ме впечатли под оригиналната статия... защото показва "подводните камъни" при една лява и при една дясна политика. Това, което ми "харесва" в него е, че лявата политика е очевидно и безусловно безперспективна.
При дясната... просто трябва да приемем, че има един минимум от "необходимо зло" (корупция, шуробаджанащина), който трябва да се "преглътне", но който също би довел и до иономически растеж. Но е необходимо също и политиката да се провежда от компетентни управленци. До момента ГЕРБ недвусмислено показват, че са по-скоро лява партия, при това напълно лишена от експертен потенциал. От тази гледна точка е добре, че БНБ "се стиска". Положението, обаче, не е толкова безнадеждно и/или безалтернативно - имали сме правителства, които са показали, че могат да харчат пари така, че икономиката да се развива... дори при условието за "необходимо зло". Моето лично предпочитание е за Софиянски, но и това на Костов или на НДСВ също показаха добри способности.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

1 Оня Дето Го Трият | 24.10.201219:57

Брилянтен коментар! Пляскане
Всъщност на какво се радвам - тъжно е.... Объркан
   

оценка

+2 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.