Всякакви имаме, само българофили си нямаме | webcafe.bg
Webcafe

Всякакви имаме, само българофили си нямаме

NannyOgg
13.06.2012, 17:29 (обновена 13.06.2012, 17:36)
Българи юнаци

Снимка: © Getty Images

Никакъв Стефан Стамболов повече по нашите земи няма да се роди

...Твърдиш, че имаме някакво бясно желание за самокритика, която е, по съществото си, самоцелна. А аз мисля, че в нашето общество и при нашите представляващи управници в това съвремие такава изобщо не съществува - имаше ли я, мантрата, че Турция ни е виновна за всичко щяхме да сме забравили.

Ако имаше желание за самокритика и стремеж към доброто на страната ни, езика ни, семействата ни, родината ни, ние като общество отдавна трябваше да сме измели всяко управлявало от началото на прехода същество, даже всеки, който дори се е опитвал да се домогне до властта в последните години, под една или друга форма.

Отдавна трябваше да ни е ясно, че никакъв Стефан Стамболов повече по нашите земи няма да се роди и е в наши собствени ръце да изискваме и излъчим от себе си най-добрите представляващи, такива, които да защитават нашите родина, род, семейства, език и традиции - система ли ще сменяме, нова ли ще мислим, Русия ли, Турция ли, Зимбабве като модел ли ще следваме, наша работа.

Отдавна трябваше да имаме най-тесните връзки с нашия вечен враг - именно за Турция говоря. За да можем, от една страна, успешно да прокарваме своята национална политика, а от друга - да следим много добре какво се случва в двора на съседите - поначало съседите, както и силните на деня, следва да се следят винаги много внимателно. Така изисква умната политика.

Вместо да развиваме отношенията си с тях, като прогледнем в какво могат да са ни полезни, а и ние на тях, вместо да градим най-вече собствената си държава (а нашата е такава, но само на книга) и икономика, за да можем после смело да сядаме на масата на преговорите, сега ние сме свидетели на това, как Турция от-не-помня-вече-колко-години "уж" връща едни 53 български имота в Истанбул и Одрин (сред тях и българска болница, и българско училище), като след толкова години един неадекватен български министър на външните работи, някакво странно момче вчера съобщи, че е голям успех за българската общност в Турция (някой трябва да му вземе думата, не знам дали общността наброява вече и 1000 души), че ще бъдат върнати 7 имота.

И дума няма да отварям за един действащ международен акт, наречен Ангорска спогодба.

Така че патриоти у нас, поне такива, които качествено и с мисъл да влияят на геополитиката ни, няма. И загрижени за съдбата на страната ни държавници също. Иначе няма как да си обясним националното предателство, извършено, когато с нарочна декларация в началото на януари т. г. едни лумпени - "народни избраници", си позволиха да запишат, че в България е осъществено етническо прочистване по време на т.нар. възродителен процес - най-вероятно го доказаха това чудовищно престъпление с изгорелите документи от Партийния дом.

Какъв ти патриотизъм тук? Скопена политика от безогледно скопени умствено хора. И едно общество, съставено от всякакви фоби и фили. Само българофилите липсват. Това ли е, което са искали нашите истински титани - Левски, Ботев, всеки един от участващите в освободителните движения, как мислиш?

Oще: българия  управници 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

30 Bobby_gBG | 14.06.201223:00

26 Manuela Gerenova | 14.06.201220:48
Притесняват ме три неща в призива за плоденето като зайци.
Първо, това е грубо нарушение на личната воля и желания. Ако един/ двама човека не желаят деца, не бива да им се втълпява нещо друго. Дори и да са последните хора на планетата.
Второ, аз много ясно помня как това, че ще сме малцинство и тем подобни беше предречено за 2015-та.
-------------------
Ще те почна отзад напред.

Я кажи къде си го видяла това за 2015 година, аз твърдя че говориш абсолютно глупости или си измисляш. Дали се самозаблуждаваш не знам, но никога не го е имало това за 2015 година.


2015 може би ще е критичната точка след която процеса на ликвидиране на България ще е необратим, но това няма, но ние няма да стане малцинство тогава, и никой не е предвиждал нещо подобно.


Прогнозите показват 2030 като загубата на мнозинство в България, и 2050 като ликвидацията на българския етнос като най-голяма етническа група в България. Тогава мангалите вече ще са доста повече от нас, а в последно време се вижда че май ще загубим първенството дори още по-рано.


По другия въпрос - това за плоденето като зайци сама си го измисляш, постоянно го натякваш (въпреки че никой никога дори не е намеквал нещо подобно), и явно сама си се филмирала по някакъв начин ако наистина си повярвала в тази своя измислица.


Та никой не иска от теб да се плодиш като заек, нито някога е намеквал нещо подобно, така че спри с измислиците.


Това което аз искам е да се увеличи помощта за 2-ро дете, така че хората които го отлагат поради финансови причини (а това са едно огрооооомно мнозинство от хората които имат само 1 дете), да се престрашат да направят крачката към второ дете.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

29 Manuela Gerenova | 14.06.201221:52

deowin, може би съм прекалила с антиутопиите, обаче подобни призиви си звучат някак... плашещо. Подканват, но задължаващо, ако не го изпълниш, не си престъпник, но все пак си обвиняем.
Нямам гузна съвест, не и на моята възраст.
Иначе и мен ме учудва стремежът към числеността, към това да сме маса, без значение каква.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.07.2011, 20:43

28 Бобо | 14.06.201221:08

Я да видим шо пише дедо Вазов по допросот с духа :Но тиранът люти да убий духът

една заран Левски осъди на смърт!

Царете, тълпата, мръсните тирани

да могат задуши гордото съзнанье,

гласът, който вика, мисълта, що грей,

истината вечна, що вечно живей,

измислиха всякой по една секира

да уморят всичко, дето не умира:

зарад Прометея стръмната скала,

ядът за Сократа с клеветата зла,

синджир за Коломба, кладата за Хуса,

кръста на Голгота за кроткий Исуса -

и по тоя начин най-грозний конец

в бъдещето става най-сяен венец.

Сега, некои съфорумци ни убеждават че парата ни била малко за да имаме отново Левски. Сиреч материално требало да си платим за да се роди идея?!
Явно са тръкаляли бая топчета у дворо на школото, вместо да си седат на дупетата и да четат Вазов.
Оно не е късно и сега, ама е по лесно да се цитира Боян Радев и лафа му за парата.Не че не е верно , ама има и други идеали.
Тако е , кога ни мръзи да си копаме лозето най лесно е да го запалиме и да стане и то на буреняк, по европски стандарти. Биберон
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

27 deowin | 14.06.201221:08

Manuela, в един призив за множене като зайци няма абсолютно никакво нарушение на личната воля, освен ако твоята лична съвест се обажда гузно. Призивът е точно това - призив, а не насилствено вменяване на някакво поведение.

Но виж, съгласен съм с теб, че такъв призив е самоцелен - да се множим с цел.. да сме повече. И като сме повече, какво?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

26 Manuela Gerenova | 14.06.201220:48

Притесняват ме три неща в призива за плоденето като зайци.
Първо, това е грубо нарушение на личната воля и желания. Ако един/ двама човека не желаят деца, не бива да им се втълпява нещо друго. Дори и да са последните хора на планетата.
Второ, аз много ясно помня как това, че ще сме малцинство и тем подобни беше предречено за 2015-та. Помня го, защото наистина си представях 2015-та като някаква много далечна и много страшна година. Сега сме 2012-та и не виждам кошмарните картини да се задават. Значи де факто все предсказваме някаква нечувана демографска криза, обикновено на 15 години от нас, но тя все не идва. Само народът се подкокоросва и, очевидно, има ефект.
Трето, ако приемем, че изведнъж всички се заплодим като зайци, изпадаме в ситуацията "Количество, вместо качество". А това е по-лошо от всякаква демографска криза. Защо в една нация идиотите винаги са по-голям процент, а поощрявайки ги да се размножават, произвеждаме само още идиоти. Да, има нужда от бачкатори, но не чак такава. В един хубав момент можем да попаднем в Идиокрацията - тестът за интелигентност да е да наместиш квадратното кубче в квадратната дупка. Това ли е бъдещето, което искаш?
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 14.06.2012, 20:40

25 sa6ksaas | 14.06.201220:46

вижте истината http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/74632
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

24 Оня Дето Го Трият | 14.06.201220:23

Спасителю, води ни поклон
Само ти знаеш как да ни избавиш от демографската криза явно....напиши законопроект пиши, пиши

Обаче няма да се уморя да питам - ти лично с какво си мислиш, че спасяваш България от демографска криза, след като си направо пряк виновник за нея според мен!
Като гледам как си пратил с лично твоя глас 20 завършени олигофрена в Българския парламент (Атака) ми иде с цялата рода да емигрирам в бразилската джунгла направо някъде......и България да се обезлюди с още 40-50 човека
Запълнете я с малки Болен Сидеров-ци после
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.12.2010, 13:30

23 Божидар Гюлмезов | 14.06.201218:03

И има още 15 години да я чакаме.


Само че докато за зомби апокалипсиса няма никакви доказателства, то за неминуемия край на България има неоспорими статистически данни, и ясно очертана тенденция към самоликвидиране.


Освен ако от утре всички българи в разподна възраст не почнат да се множат като зайци, ще станем малцинство в държавата около 2030.


И това нещо не се разправя от вчера, но за сметка на това всяка нова година потвърждава правотата на думите ни, като демографската картина се изменя точно както всички предсказахме че ще стане.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

22 Manuela Gerenova | 14.06.201216:02

Тя тази демографска криза, както споменах, ни удря откакто се помня. Като зомби апокалипсиса - чакаме го.
А от изказването на льо президон лъха такъв неподправен наивитет, какъвто може да лъха само от него и от децата.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

21 Bobby_gBG | 14.06.201215:31

а през това време и президента се сети очевадното:

Демографската криза ни удря с пълна сила през 2030-та
http://news.ibox.bg/material/id_133845716/#clist


Май накрая само оня малоумник и мануела няма да са се усетили как вървим към пълно самоунищожение...
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.