На Запад се яде свинско. Приемете го | webcafe.bg
Webcafe

На Запад се яде свинско. Приемете го

Любомир Канов*
27.11.2015, 08:25 (обновена 27.11.2015, 19:22)
канада

Снимка: © Getty Images

Вижте отговорa на кмета на предградие на Монреал на молба на родители, които искат премахване на свинското месо в училищните столови

Следният текст, публикуван във Facebook-профила на Любомир Канов, психиатър и български емигрант, който от 1984-та година живее отвъд Океана, се оказа широко разпространен в социалните мрежи в САЩ. Прочетете го и не пропускайте бележката под линия.

Мюсюлманските родители поискаха премахване на свинското месо във всички училищни столови в Монреал и предградията му. Кметът на Дорвал, предградие на Монреал, отказа и изпрати нота до всички родители, за да обясни защо.

"Мюсюлманите трябва да са наясно, че те трябва да адаптират към Канада и Квебек тукашните обичаи, традиции и техния начин на живот.

Мюсюлманите трябва да осъзнаят, че трябва да се интегрират и да се научат да живеят в Квебек. Те трябва да да променят начина си на живот, а не канадците, които така щедро ги посрещнаха.

Мюсюлманите трябва да осъзнаят, че канадците не са расисти, не са ксенофоби. В Канада имаше и много имигранти, преди мюсюлманите да дойдат тук.

Също както и други народи, канадците не са готови да се откажат от своята идентичност и култура.

И ако Канада е приела някого на своя земя, не кметът на Дорвал приветства чужденците, а канадският народ като цяло.

И най-накрая, те трябва да разберат, че в Канада (Квебек), с неговите юдео-християнски корени, коледни елхи, църкви и религиозни празници, религията трябва да остане личен въпрос. Община Дорвал има право да откаже всякакви отстъпки на исляма и шериата.

За мюсюлманите, които не са съгласни със секуларизма и не се чувстват комфортно в Канада, има 57 прекрасни мюсюлмански страни в света, повечето от тях са слабо населени и са готови да ги приемат с отворени обятия според шериата.

Ако сте напуснали страната си заради Канада, а не заради други мюсюлмански страни, това е, защото сте вярвали, че животът в Канада е по-хубав, отколкото някъде другаде. Ние няма да ви позволим да свалите Канада до нивото на тези 57 страни.

Задайте си този въпрос - само веднъж: "Защо е по-добре тук, в Канада, отколкото там, откъдето сте дошли?"

Столовата със свинското в менюто е част от отговора!"

Бел. ред: В следствие на голямото разпространение на този текст в различни негови вариации в социалните мрежи, от управата на община Дорвал, Монреал разпространиха прессъобщение, в което отрекоха общинският кмет да е правил подобно изявление. Те отрекоха и отправянето на каквито и да е било обидни за мюсюлманската религия изказвания от страна на управата на Дорвал, тъй като в някои варианти такива обиди придружават цитирания по-нагоре разказ.

От общината напомнят, че подобен "разказ" за геройската постъпка и на кмет в Белгия беше разпространена в интернет през 2013-та.

Oще: запад  западна култура  ислям  канада  квебек  кмет  месо  монреал  мюсюлмани  религиозна принадлежност  религия  свинско месо  христянство  ядене на свинско месо 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

34 dedo adji | 01.12.201513:44

Деосвин:
>Но бившият австралийски премиер си го е казал

Сори ту бърст йор бъбъл..

Прасчо пука мехури и се надява да ги сведе до известния виц за компютрите и компотите. Да ама не. От пукнатия мехур се разлитат мехурчета, които носят същото послание. Не бил, значи премиерът а негови министри, които той подкрепил. Браво, значи не е сам а се радва на подкрепа. Ама не било оригинално а преписано от някакъв американски журналист. И какво от това? Има доста нобелови награди присъдени на двама учени, които едновременно о независимо са направили открития, раздалечени на хиляди километри. Това само потвърждава валидността на посланието.
НИЕ НЯМА ДА СЕ ПРИСПОСОБЯВАМЕ КЪМ ВАС. ВИЕ СЕ ПРИСПОСОБЕТЕ КЪМ НАС АКО ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ У НАС. АКО НЕ ВИ ХАРЕСВА ВЪРВЕТЕ СИ.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

33 deowin | 30.11.201521:02

>Но бившият австралийски премиер си го е казал

Сори ту бърст йор бъбъл..
http://www.snopes.com/politics/soapbox/australia.asp
http://www.hoax-slayer.com/howard-muslim-speech.shtml
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

32 Harry | 30.11.201511:13

Ако си представим САЩ като един хищник, за да направи нас останалите лесна плячка, несъпротивляваща се на изяждането, ни заразява с паразити - мигранти от друга раса и религия, които да унищижат нашите съпротивителни сили и имунната ни система - държавността, службите за сигурност, моралът, законността, националните традиции - нали това правиха, унищожиха ни армията, полицията, разузнаването, а соросоидите разрушават националното ни съзнание, традициите...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

31 Harry | 30.11.201510:37

Защото САЩ нямат ресурса да окупират военно целия свят, са измислили сложната система от политически обединения като ЕС, търговски като Тихоокеанското споразумение, ТТИП... , разпрострели са по целия свят уж филантропски организации, като Отворено Общество, създали са си компрадорска прослойка с добро заплащане, която да влияе във политиката на страната...

Ако американците трябва да консумират само което са си произвели, къде би се сринала Америка в класацията за стандарт на живота? И ще имали токова кандидати за зелени карти?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

30 Harry | 30.11.201510:32

Нещата са прости: Глобализма и мултукултурализма са измислици за разрушаване на националните държави, за да запази САЩ ролята си на световен господар, включително да им плащаме данък, САЩ заедно с производствата си в Китай и Индия произвежда 18% от СБП, а потребява 40% - останалото го конфискува от другите, включително и от нас - унас плащаме скъп ток, за да е евтин на американците...

За да не се бунтуваме са измислили и теорията за толерантността, всеки, който не е съгласен да е ограбван и да живее в хаос и престъпност е заклеймяван като фашист. На създаването на ЕС е бабувало и ЦРУ, и пак със секретните американски служби ЕС се държи под контрол. Главният им васал е Германия, за да са сигурни обаче имат повече от 200 военни бази, а шпионските им бази колко са е тайна.

Е, ако трябва и фесове ще ни турят, и от свинско и вино ще ни откажат, и лозята ще ни изкоренят, САЩ за това отганизираха 2 световни войни, за да ни завладеят. За това ни и плашат с Русия!

Нищо не е случайно, ето вчера се реши да се премахне границата между България и Турция от догодина, а, какво ще кажете?!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

29 pixie | 29.11.201522:24

Казали са го много отдавна - "Когато си в Рим, прави каквото римляните правят". На английски - When in Rome, do as the Romans do. Това, струва ми се, изчерпва въпроса.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

28 dedo adji | 29.11.201521:05

Няма проблем, Бам. Като не искаш свинско, плащаш си и получаваш, кеф ти пилешко, кеф ти телешко, кеф ти крокодилско. Проблемът не е дали да има или да няма свинско, а е като не ти харесва свинско, гратис друго няма. Пазарна икономика. Както казват англичаните, зорлем гюзеллик олмас.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.11.2015, 17:07

27 Бам | 29.11.201520:29

не е дали ще ти кажат да пушиш или не, ами даваш ли им избор м/у пушене или не. Щото в едно училище ако сервират само свинско , а аз не яма свинско , ми мерси , естествено няма да ми е кеф и ще си искам пилешко. Кво па толкова кат не искат свинско, като сме ги приели да живеят с нас ще се съобразяваме.
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

26 dedo adji | 29.11.201516:30

Шами, не бъркай ценностите с търговията. Западът се опитва да налага не демокрация а правила за стокообмен. Докато нефтът и газът вървят евтино, никой не се интересува колоко души е изклал султан ибн Сауд или шах Пахлави или Садам или Кадафи. Когато обаче някой се опита да промени правилата в своя полза се цитират ценностите, и то за мобилизация на своя народ. Джони от Пиория иска бензин по долар галона и с удоволствие ще повярва, че Садам и Кадафи и Асад са долни убийци. Което си е вярно, но при долар галона не му се обръща внимание.
В Париз и Брюксел и Оклахома е друго. Обърнал си внимание, предполагам, че всички атентатори са родени, израсли и учили там, някои второ поколение. Каква им е ИД? Удобен повод да изразят омразата си към тия, които ядат свинско. А тия хора са приети, добре или зле, в чужда страна и й дължат малко съобразяване. Аз съм страстен пушач, но ако дойда на гости у вас ще запаля само с твое разрешение на балкона, иначе ще се въздържам и ще съкратя посещението. А ако ти дойдеш у нас и ми кажеш в твое присъствие да не пуша, ще те изхвърля като кирливо коте.
За да има мирно съвместно съществуване трябва всеки да се съобразява с другия и да не налага своите ценности. А ти предлагаш ли да избием прасетата, да изкореним лозите и да наложим фесове за да не обиждаме пришълците? Аз пък предлагам да ги депортираме обратно в родните пустини и джунгли и да пускаме при нас само тия, които ще се закълнат в аллаха или джумбахунга да не предявяват необосновани претенции.
А относно епитетите, в моята младост пич означаваше ебец а копеле шопите си викаха за добър ден, както в Пловдив майна. Не се гордея подобни названия и иззбягвам да ги употребявам. Съвременната младеж май им придава други значения, не знам. В тоя форум четох, че Меркел е пич, макар, че всъщност е пичка.
   

оценка

+3 -1

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

25 Шамито | 29.11.201514:53

Дедо–и ти като ИД не си съгласен да ти се налагат демократични ценности които са чужди.Именно затова задавам въпроса–кой ни определи за висша раса за да налагаме нашите ценности.Някой не харесал Садам,Кадафи или Асад и дайте да провокираме гражданска война за да наложим своите ценности.Ами ИД не харесва Обама ,Оланд и Меркел и решава да отговори.Как–всеки си избира методите.Важен е принципът.Между другото защо българинът започна да се гордее от определението ПИЧ или КОПЕЛЕ.Накъде вървят човешките ценности.
   

оценка

+0 -2

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.