То, кое ни е наред, та и краят на света? | webcafe.bg
Webcafe

То, кое ни е наред, та и краят на света?

Румен Белчев, в. Сега
31.07.2016, 11:14 (обновена 01.08.2016, 07:40)
Апокалипсис

Снимка: © Fallout.ru

Единственото сигурно нещо остана тоалетната хартия

Откакто маите се издъниха и не познаха датата на апокалипсиса, тия прогнози нещо зачезнаха и взеха да ми липсват. Слава Богу, най-после някой се престраши да ни уведоми, че точно преди летните отпуски магнитните полета на Земята ще превъртят, Слънцето ще изстине, Луната ще се стопли, Земята ще ни изтръска като бълхи от себе си и ще бъде обявен

Краят на комедията.

От една страна - тъжно, язък за предплатената ми карта за цялата градска мрежа. От друга - всеки край сигурно означава ново начало - може пък и да е за добро! Със сигурност на Оня свят нямат точна стратегия какво да правят с внезапния мигрантски натиск на няколко милиарда мигриращи души - ще им се наложи да ни измислят някакъв нов, междинен свят за временно настаняване, където да ни набутат, хранят и раздават социални помощи, докато чакаме разпределение по квотен принцип. Кой за ада, кой за рая, кой - на повикване в чистилището.

Ангелите ще ни вземат отпечатъци от пръстите, за да са сигурни, че сме точно тоя, за когото се представяме, а ако някой се заинати - ще му бухнат един-два по главата проста. Пък ние ще се правим на хрисими и богобоязливи, ще пеем псалми и госпъли, ще се молим за всеки случай на всички богове едновременно, защото на никого не му се ще да бълбучка в катрана.

Е, разбира се, ще има и малки ексцеси тук-там из Новия ни свят, от време на време радикализирани от скука души ще се опитват да резнат гръцмуля на някоя от по-хилавите, но това ще е

безобидна проява на насилие в състояние на амок, предизвикана от социална или сексуална неудовлетвореност

- душите са безсмъртни, те могат и без гръцмул. Така че клането ще се превърне в малко забавление за околните, които ще снимат с райските си телефони и ще пращат клипчетата към кутсузлиите, които не са могли да се набутат на първия ред.

Също като сега, на Тоя свят.

Да ви кажа право - няма да ми е много мъчно за Тоя свят. Освен за картата за цялата градска, естествено - макар че сам съм си виновен, никой не ме е бил през пръстите да си я купувам.

Няма да ми е мъчно за света, в който новините започват с взривени хора, продължават със застреляни и приключват със заклани.

И за света, в който шоузвезди щедро продават старите си дънки, за да изхранват бежанците.

И за прекъсването за реклама, в което научаваме, че с новата тоалетна хартия се чувстваме по-сигурни.

Единственото сигурно нещо в Тоя свят остана тоалетната хартия.

Затова - да си се въртят магнитните полета, майната им и на тях и на света!

Все пак - не мога да разбера откъде производителите на бира са знаели, че точно това лято светът ще се свърши, та пуснаха по-големи разфасовки - по два литра и нещичко отгоре, утешително. Не, че съм привърженик на теориите за световна конспирация, но е много подозрително, да знаете!

Подозрително или не, вие както искате, но лично аз ще си купя две от най-големите, ще седна на балкона и ще чакам.

Защо две? Ами - едната ще си стои в хладилника, за всеки случай - ако апокалипсисът вземе, че се проточи.

То, кое ни е наред, та и краят на света!

Oще: апокалипсис  земята  краят на света  маите  румен белчев  сатира  сега  хумор 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

1 sim4o | 31.07.201613:50

Имах един Румен Белчев съъченик-мебелист.
Уебкафето, вие сте го издирили и му давате да пише и да ни занимава със светоусещането си?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.