Отчет. Отчет. Отчет. | webcafe.bg
Webcafe

Отчет. Отчет. Отчет.

Из дневниците на един лингвистър*
25.07.2014, 17:42 (обновена 25.07.2014, 17:56)
георгиева

Снимка: © webcafe.bg

Избирам "Вход забранен" вместо "Изход няма".

Фенове на българския волейбол отбелязват края на мандата на спортния министър Мариана Георгиева с избрани творби "Из дневниците на един лингвистър". Публикуваме го с известни съкращения, но в пълен конфиданс по вертикала и хоризонтала:


За медалите от Лондон

"Числата нямат значение. Погледът назад не е част от работещата перспектива."

За базите в София

"Срам ме е, въпреки че съм държелива, от състоянието на "Червено знаме" и "Къро". Но за шест месеца не мога стопя парливите картофи. Искам през 2014 г. двата комплекса да са различни, а не да са руини на старата слава и да не представляват спортна археология. Положението е гротескно."

За елитния спорт

"Не би трябвало да тръпнем за химна и издигането на знамето без да имаме почва за развитието му."

За масовия спорт

"Концепцията за развитието на масовия спорт по хоризонтала и вертикала е готова на етап стилистика и редактиране, готова като корпоративен текст, но има нужда от още няколко стилистически кройки"

"Ще покажем действителна политика в областта на масовия спорт. Защото, ако имаме сочен, деятелен, жив масов спорт, това ще даде тласък и дух на всички мъже на спорта!"

За кадровата политика в министерството

"Инкасото! Тук-там. Тука има, тук няма. Покаже се, скрий се. Без знак и без след. Всеки си е свободен електрон, сам си е вожд, сам индианец. Пълен конфиденс!"

За 100 дни управление

"Досега се работеше отгоре - за глазурата, а вътре няма нищо - куха, измамна политика в спорта. Отдолу нищо не работи. Доволна е много категорично състояние и предполага завършек. За 100 дни човек не може да бъде доволен в областта на политиката за младежта и спорта. Мисля, че успяхме да покажем на обществото видими неща."

За Отчета

"Отчет. Отчет. Отчет. Не мисля, че може да бъде инкорпориран във въпросно-отговорното единство като единица на пресконференцията - категориална и основна, работеща и работна единица. Отчет! Няма как! Просто аз не лимитирам време. Съжалявам, ако вие лимитирате вашето време за мен, тук вече наистина се съдържа проблемът на нашия контакт днес."

За себе си

„Това ме окуражава да не излизам от опущението в мазохизъм. Винаги съм в равновесие със себе си. Избирам „Вход забранен" вместо „Изход няма".

"Не се щадя, когато говоря откровено, това ми е дефект."

"Опазих се от интровертност на духа. 2014 ще бъде по-добра за българския спорт, преди всичко за масовия."

"Не съм толкова променлива, нито толкова експанзивна. Експанзивна съм в друг план - на вземане на курсове."

"Принципът на ветрилото е дебалансиран принцип на резултативна политика. Това е моето верую. Така смятам аз."

За Григор Димитров

"Аз не съм си позволявала да си приписвам заслуги, мои, на министерството или на държавата, защото аз съм само личностно проявление на държавата, на властта, за успеха на Григор Димитров.

Гришо дефилира в най-престижните турнири, където не само спортното майсторство е на макс, но и инвестиционните величини са доста притеснителни за малка България. Така или иначе обаче, България, държавата, кабинета, министерството, аз, министърът, съобразно относителните пропорции на числата, мисля, че се държим подобаващо и достойно."

За Александра Жекова

"Онова, което попречи тя да финализира и на финалната права да си потвърди третата позиция, не беше въпрос на спортно майсторство. Неспортно майсторство й попречи да не завърши в тази категорична и много детайлно ясна трета позиция."

За базите на ЦСКА

"Моля ви много мъжки да слушате и онова, което ви взривява, защото то мен не ме взривява, но мен ме притиска и затова е луфтът в разбирателството ни."

"Не знам как е станало преди 30 г., че едни от нас имаме банки, а други нямаме и заплата".

Oще: александра жекова  григор димитров  лингвистика  мариана георгиева  министерство на младежта и спорта  отчет  спорт 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.07.2014, 17:59

4 Dobrinka Mancheva | 29.07.201418:22

тази безопасна игла пасва на всички правителства.тези които разбират от някои неща ще изберат точно нея.няма да им пречи.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.07.2014, 17:59

3 Dobrinka Mancheva | 29.07.201418:17

тази мадама само за секса не е проговорила.изглежда не знае че има такъв.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

2 Borracho | 25.07.201420:12

Като по-млада е била доста секси, тази пача. Ясно е как е качвала стъпалата, че и министърка да я направят, бахти сбърканото същество! Шокиран
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 04.12.2010, 17:02

1 Lilyan | 25.07.201420:11

Лингвистиката не е за идиоти. Авторът на статията е такъв.
   

оценка

+1 -4

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.