Учителко любима... | webcafe.bg
Webcafe

Учителко любима...

Eмилия Иванова
18.09.2014, 14:12 (обновена 20.09.2014, 09:14)
Учителка

Снимка: © 9gag

От няколко дена насам това е най-обсъжданата българска учителка в социалните мрежи. Повечето от коментарите под тази снимка преливат от сексизъм

След като в България се прочухме с ксенофобията си покрай случая в пернишкото село Калище и този в село Розово - вече можем да си отдъхнем.

Защото поне по отношение на елементарния сексизъм очевидно не сме единствените в света.

Доказателство за това са международните коментари под снимка от първия учебен ден в българско училище, на която се вижда как млада учителка води първолаци за ръка.

След като снимката обиколи за няколко дни огромен брой български Facebook групи и лични страници, очевидно загорели елементи от мъжки пол сметнаха, че това не е достатъчно. Те качиха иначе нормалната снимка (учителката е облечена нормално, дори не е разголена) в международната група на сайта 9GAG под мотото:

"Учителка в началното училище на първия учебен ден в България. Уау!".

Така нищо неподозиращата млада учителка изведнъж придоби огромна слава. Снимката е лайкната от 156 915 души, а под нея има огромна опашка от "умници", включително и жени, които извратено коментират евентуалните мокри сънища на първолаците, завиждат им, пускат вицове за бащи, заслепени от учителките на децата си, обсъждат красотата на жените по света и... спорят за учителските заплати в България.

Ето някои от коментарите от форума (написани както от мъже, така и от жени):

"Имам чувството, че много от бащите ще бързат за вечерта на родителската среща..."

"...И да не си забравят кондомите" (е добавено отдолу)

"Маменцата ще намразят това училище"

"Ако беше в Америка, тя навярно щеше да стане порно звезда"

"Тя е TILF" (Teacher I'd like to fuck)

"България, идвааам...."

"An Apple a day and you f..her someday " (Няма да превеждаме по обясними причини)

"Чак сега разбирам защо образованието е важно"

"Търся си жена от България"

Коментари от българи:

"Българските жени са най-красивите нa света" (Ти какво, бе, пич, да не си сводник?)

"Всички славянки са хубави, до една" (Панславянството е заболяване, което Международна здравна оргазнизация още не е категоризирала като такова, но май е време)

"Chestit parvi ucheben den i zaschto ne ,neka dezata da zapochnat da se uchat i na hubavo!" (Така и не разбирам жените, които пишат това)

"Идеалната учителка за първи клас! Само дано е толкова внимателна и старателна към децата, както към външния си вид! Красавица!" (Драги, наистина ли смяташ, че примерно госпожа Митева е по-неподходяща за учителка в първи клас, след като е на 50 и носи очила?)

Най-накрая снимката е стигнала и до познат на учителката, който възкликва:

"Силвито с първолаците хехе"

Интересно какво има да каже самата учителка по въпроса? И дали изобщо е наясно с естеството на славата си?

Oще: facebook  коментари  ксенофобия  сексизъм  училище  учителка 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.03.2014, 20:07

86 Yovka Dimitrova | 22.09.201420:45

Mного умна тъз Мина бе Намига ,направи две предполужения за даскалицата и тя най умната Шокиран а всики останали пълни тъпунгери Смее се .Може би завижда ,че има и по хубави от нея Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

85 Дракон с кисело зеле | 22.09.201418:47

Пробвай да включиш котлона Много щастлив
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

84 Manuela Gerenova | 22.09.201418:34

Яйцата по панагюрски нещо не ми се получават, някой има ли идея защо?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 03.11.2010, 00:11

83 dedogo6 | 22.09.201416:40

Рецептичка за бобец чакам... muhihihihi Mr. Green
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

82 deowin | 22.09.201416:20

>трудно мога да си представя по-тъжно и жалко същество от мастията, която осмисля живота си с джавкане след всеки мой коментар

.. изджавка Rowan след поредния коментар, който не му хареса.

За какъв се мисля аз и какво правя ти нямай грижа. Нито аз имам грижа да те засягам - ако става, то е изцяло страничен ефект и твой личен избор.

Ти кажи за прекрасните бракове по соц времената и как така твоят не успя да просъществува, хем ти си ербап момче и не мое да не си знал как да си строиш жената, соц-стайл.
Та, кажи.
Слушам.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.07.2011, 13:11

81 Fedar | 21.09.201400:10

76 Rowan | 20.09.201406:35
Ех, Деовин, наистина трудно мога да си представя по-тъжно и жалко същество от мастията, която осмисля живота си с джавкане след всеки мой коментар. Как търси, души, къде ще се включа… Интересно, по-умен, повече мъж ли се чувстваш, че с такъв инат се влачиш подире ми? И наистина ли си мислиш, че такива безсмисленици, като теб и Оня дето живее с майка си, можете да ме засегнете? Не ми пречите, джавкайте си, аз съм свикнал мастиите да си лаят зад гърба ми, пък и трябва ли да обръщам внимание на всички мастии, които лаят? Тъжно, Деовин, тъжно…
---------------


Роуъне, по принцип си прав, но за едно нещо не мога да се съглася. Недей да го сравняваш с куче. Кучетата са благородни животни и са буквално готови да умрат и да се жертват за стопанина си. Не виждам място за сравнение с подло, нарцистично, егоцентрично и безнравствено същество, пълно с неприязън и мерзост.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

80 Мина | 20.09.201422:25

81 беше към Роуан.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

79 Мина | 20.09.201422:24

Аз си гледам възпитаните мъже! Но понякога ми се налага да чета простаците, когато чета новини онлайн. Ето това ми проблема!

И извинявай, ни то не знаеш НИЩО за тази жена! Може да е срещнала приятеля си на 27 и половина! Веднага да й е направил дете, за да не го плюеш ли!??? Ти си гледай твоя живот и твоите разбирания- явно ТЯ си харесва него, а не теб (или разните простаци, които я тормозят)!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

78 паяка | 20.09.201412:39

Нов опит за отместване на прожекторите от тази учителка.


В понеделник е национален празник. Ден на Независимостта на България. Неработен ден за държавни и общински чиновници и за учителите, май само.
Събират им се на тях три дни да се разнообразят. И как го правят? Заминават организирано с автобуси на екскурзия в Истанбул! Учителите, дето утре ще преподават на децата за турското робство, или може би, няма да им преподават това. Точно в тези три дни отиват точно там!?Манифест към българския народ

"По волята на незабвенния Цар Освободител, великият братски Руски народ, подпомогнат от добрите ни съседи, поданици на Негово Величество Румънския Крал, и от юначните Българи, на 19 февруарий 1878 година сломи робските вериги, що през векове оковаваха България, някога тъй велика и тъй славна.

От тогава и до днес, цели тридесет години, Българският Народ, непоколебимо верен към паметта на народните дейци за своята свобода и въодушевяван от техните завети, неуморно работи за уреждането на хубавата си земя и създаде от нея под Мое ръководство и онова на о' Бозе почившия Княз Александър, държава, достойна да бъде равноправен член в семейството на цивилизованите народи. Винаги миролюбив, Моят Народ днес копнее за своя културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването ѝ. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля - да бъде според както той иска.

Българският народ и Държавният му глава не могат освен еднакво да мислят и едно да желаят.

Фактически независима, държавата Ми се спъва в своя нормален и спокоен развой от едни узи, с формалното разкъсване на които ще се отстрани и настаналото охлаждение между България и Турция.

Аз и Народът Ми искрено се радваме на политическото възраждане на Турция. Тя и България - свободни и напълно независими една от друга, ще имат всички условия да създадат и уякчат приятелските си връзки и да се предадат на мирно вътрешно развитие.

Въодушевен от това свето дело и за да отговоря на държавните нужди и народното желание, с благословението на Всевишния прогласявам съединената на 6 септемврий 1885 година България за независимо Българско Царство и заедно с народа си дълбоко вярвам, че този Ми акт ще намери одобрението на Великите Сили и съчувствието на целия просветен свят.

Да живее свободна и независима България!

Да живее Българският Народ!

Издаден в древната столица на Българското царство Велико Търново на 22 септември 1908 год., двадесет и втората годишнина от Нашето царуване

На първообразното със собствената ръка на НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО подписано:

ФЕРДИНАНД I

ПРИПОДПИСАЛИ: Министър Председател и Министър на Обществените Сгради, Пътищата и Съобщенията: [Ал. Малинов] Министър на Външните Работи и на Изповеданията: [Ст. Паприков] Министър на Вътрешните Работи: [М. Такев] Министър на Народното Просвещение: [Н. Мушанов] Министър на Финансите: [Ив. Салабашев] Министър на Правосъдието:[Т. Кръстев] Министър на Войната: [генерал Д. Николаев] Министър на Търговията и Земледелието: [А. Ляпчев]
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 03.11.2010, 00:11

77 dedogo6 | 20.09.201412:18

Чекай и аз да хейтна - дайте някоя готина рецепта за боб бре, оставете жената на мира... Смее се Смее се Mr. Green muhihihihi
   

оценка

+3 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.