5 професии, които предполагат засилено общуване с прости хора | webcafe.bg
Webcafe

5 професии, които предполагат засилено общуване с прости хора

5347688Антония Антонова
10.01.2017, 18:59 (обновена 12.01.2017, 10:26)
ofiice

Който работи в кол център, знае, че вечно някой нещо или не е разбрал, или ти не му разбираш, дори без да бъде индиец. Достатъчно е да е от по-далечен край на родината и да се вози в градския транспорт, докато говорите, а около него да крещят пенсионери и реват бебета, жените да плачат, да пищят децата...

Със сигурност не са една и две професиите, които изискват концентрирана и интензивна комуникация с хора с особено скромен интелектуален багаж, но такъв е животът.

Няма как всичките да бъдат изброени, но ето пет броя, при които общуването с тъпанари почти си влиза в длъжностната характеристика:

IT специалист

Или малко по-конкретно казано: човекът, който оправя компютрите в офиса. Тези хора са едни от най-стабилните психически в корпоративния свят. Никога не е ясно кой за какво ще ги повика във всяка една минута.

Много често „изгоря ми компютърът, не мога да работя" означава „не съм натиснал копчето и не го натискам вече 30 минути".

Тъй като те не могат да бъдат при всичките си технически неграмотни колеги едновременно, хората с компютрите често дават дистанционни инструкции на бедстващите, от които вторите нищо не разбират и най-много да създадат проблем, който преди това не е съществувал.

Да не говорим колко често им се налага да обясняват на шефове, които нищо не разбират, защо еди-кое си не може да се случи, нищо, че в най-голямата световна фирма в бранша, където заплатите са 50 пъти по високи, го правят....

И колко пъти вадят кълба с косми, дъвки и починали дребни животни от разглобени компютри...

Продавачи на билетчета за лотарията

Дори нищо особено да не се случва, докато продават билети, тези хора имат своето заслужено място в настоящия списък.

Да се срещаш всеки ден с хора, които вярват, че щастието в живота идва, след като изтъркаш с монета от пет стотинки нещо, на което са нарисувани зодии и пирамиди, е меко казано предизвикателство за духа и заслужава уважение, поне заради стоицизма...

Учител

Проблемът с учителите и простите хора е следният: дори само пет дечица от 20 да произлизат от семейства, които не блестят с дипломи, професии, интелектуална мощ и добро възпитание, това е проблем, защото води до:

1. Нарушаване на дисциплината в целия клас и заразяване на други, иначе интелигентни дечица, с простотия.

2. Общуване с роднините на дечицата, които нарушават дисциплината - първоизточниците на злото, на вселенската тъпня.

3. Понякога същите идват на групи и са опасни и агресивни.

4. От друга страна интелигентните родители са склонни да изпростеят от отчаяние, че детенцето им се е опростачило, покрай детенцето на трети лица и пак учителят го отнася...

Да, ако сте български учител, накрая може да дойде и някоя репортерка от национална телевизия, която ви обвинява, че сте пребили ромчето Васко, въпреки че не сте.

Лошото е, че тя разполага с клип, в който си изпускате нервите и крещите „ТЪПАНАРИИИИ", заради което цялата държава ще ви мрази една седмица, ще ви уволнят и най-вероятно нищо добро не ви чака...

В кол център

Който работи в кол център, знае, че вечно някой нещо или не е разбрал, или ти не му разбираш, дори без да бъде индиец. Достатъчно е да е от по-далечен край на родината и да се вози в градския транспорт, докато говорите, а около него да крещят пенсионери и реват бебета, жените да плачат, да пищят децата...

Или пък самият човек е набрал силно на фирмата, за която вие работите и мразите не по-малко, звъни ви, изпуска си нервите и му е през... че разговорът се записва.

Не му пука от нищо вече в тоя живот и без това се развежда, защото жена му му изневерява... Започват обидите, заплахите и суровите обещания.

Или пък онзи специален момент, в който човъкът отсреща задава един и същи въпрос за 10-и път в рамките на половин час, а вие обяснявате за 11-и със спокоен, равен тон.

Жури в предаване за певчески таланти

На тези хора определено им е по-лека професията. Известни са, изкарват мощно пари, не работят кой знае колко тежка работа, но все пак им се налага да общуват с изключително прости хора за много кратък период от време. Това е неоспорим факт.

Представете си, че в рамките на два часа пред вас се изправят 50 човека, които държат на това, че имат талант и всеки път, когато галантно им намекнете, че това не е така и мястото им не е тук, те в най-добрия случай се разплакват, в най-лошия ви псуват на майка. Или обратното.

От друга страна сте длъжни по регламент да убеждавате пламенно други талантливи, но не особено блестящи с интелект люде, че те са НАЙ-ВЕЛИКИТЕ изпълнители, раждани в България и ги чака СВЕТОВНА СЛАВА.

Когато това не се случи и те изпаднат в тежка депресия обратно в Лютиброд, да ви тежи на съвестта цял живот...

Oще: it специалист  кол център  национална лотария  офис  прости хора  работа  учител 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.08.2017, 16:26

5 Розита Недялкова.1644001512285023 | 31.08.201716:28

Тук на първо място трябваше да е включена профедията на крупиетата и букмейкърите Усмивка По-прости и лоши хора от камарджиите няма на целия този свят!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2012, 17:17

4 Xaoc | 12.01.201717:56

Топ бисерите, които съм чувал от IT са:
1. "Затворете прозореца" и юзърката наистина отива да затвори прозореца на стаята.
2. "Отидете на следващия екран" и юзърката сяда на съседния стол на другия компютър.
3. "Натиснете Старт бутона", при което отговорът е, че юзъра не намира такъв бутон.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.04.2015, 21:11

3 Виктория Пенелопова 07 | 11.01.201722:37

От вчера чакам някой да напише нещо под тази тъпня!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.06.2011, 20:32

2 Vasil Atanasov | 11.01.201721:56

Явно журналист се класира за номер 6. Не разбира от нищо, пише за всичко.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

1 паяка | 11.01.201715:35

5 лева гюндюлюк фащаш ли?... ми да питам бе!

https://www.youtube.com/watch?v=dxIMaT34RCI
   

оценка

+0 -0