Параграф 22 | webcafe.bg
Webcafe

Параграф 22

Филипа Радионова
27.08.2015, 11:52 (обновена 27.08.2015, 12:06)
депресия, самота

Снимка: © Getty Images

Досега не е опирал до ТЕЛК, защото баща му е военен и му е забранил да "се прави" на инвалид

Алекси Иванов. Набор '82. Обикаля вечер улиците в центъра с набор от документи от няколко дни. Иначе живее в Борово. С баща си.

Сред наръча в ръцете му са оригинал на лична карта, оригинал на военна книжка, епикризи, болнични листове от последни хоспитализации. С тях се опитва да покаже, че наистина е епилептик. Ако някой не му повярва, понеже обикновено (естествено) не му вярват. И аз първо. Събира левчета за процедурата за ТЕЛК и за лекарство.

Алекси е в параграф 22.
Няма работа, защото не искат да го вземат, заради епилепсията. Може да го вземат, ако има ТЕЛК. Няма ТЕЛК, защото няма 50 лв., колкото горе-долу е процедурата по освидетелстване. Няма 50 лв., защото няма работа. Няма работа, защото не го вземат. Не го вземат, защото няма ТЕЛК. Досега не е опирал до ТЕЛК, защото баща му е военен и му е забранил да "се прави" на инвалид.

Военната му гордост е спихнала с личен фалит и сега не може и не желае да държи и сина си във фалшива гордост, понеже му струва пари, които няма. Би желал да го изгони, но още не е . И така нататък.

Алекси е напълно в час и твърде интелигентен, за да си говоря с него толкова време. Никакви признаци на лудост (детска травма - да, лудост - не), чист вид, чист език, интелигентен, спокоен.

Не си е пил лекарството от месец - то разрежда припадъците до 4 на седмица (превод - през ден). В противен случай са около около 15 седмично (две на ден). Единственото, с което можах да помогна в случая, е пари и съвети. Не знам дали ще му помогнат, и двете. След като се разделихме, рязко се обърнах в собствената си посока, защото не исках да видя евентуалният следващ припадък.

Знам, не съм достатъчно "хюмън", мисълта не ми понесе, гузната съвест ме накара да забързам крачка.
Имам някакви контакти - мейл, телефон. Приемам запитвания за тях, както и съвети.

*Ако искате да помогнете на Алекси, пишете ни на info@webcafe.bg!

Oще: алекси иванов  епилепсия  оня  филипа радионова 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.07.2011, 17:30

2 Люба6а | 29.08.201514:16

А дали някой знае какво е "параграф22" ?!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.08.2014, 23:55

1 sea_monkey | 28.08.201500:08

Душа,
дай номер на банкова сметка,не пощенска кутия!
   

оценка

+0 -0

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.