Как да не бъдем селяци на морето | webcafe.bg
Webcafe

Как да не бъдем селяци на морето

лебовскиМартин Дамянов
30.06.2016, 18:48 (обновена 24.07.2016, 10:57)
плаж, море, батка, сваляч, гларус, море,

Снимка: © Getty images

Селякът е технологично чудо, защото интелектът му е изкуствен. Той поддържа теорията, че колкото по-силно кажеш думите си, толкова по-верни, смешни, тъжни и въздействащи са те.

Морето е изискано място. Религиозно дори - има си бог и цар. Богът на морето е Нептун, а негов цар е царят на купона бате Емо, както знаем от песента на Гъмзата. Ясно е, че на такова място не можем да си позволим нищо по-ниско от добри обноски и подходящ етикет.

Да започнем с междуличностните отношения:

1. Колко пъти (немалко?) се е случвало да не сте доволни от обслужването? Приемете го така - вас ви обслужват клиенти. Той е дошъл да изкара някой лев човекът, да сложи газ в замалялата астра, да заведе някое булче на супатерия. Недейте да му връщате пържените картофки. Изяжте ги и си спомнете за казармата.

2. Слушайте спасителя - той ще ви помогне да не се удавите завинаги. Не го гълчете. Гледайте на плажните спасители все едно са Бритни Спиърс - добре е, дори е желателно да им хвърляте по едно око от време на време, но дадете ли им повод да си упражняват професията, значи здравето ви е в опасност.

3. Дори да намерите девствен плаж сред природата, където да полегнете за през нощта, най-вероятно, докато се събудите, ще са ви зазидали. А и повечето плажове само казват, че са девствени, но ви мамят! Затова има сериозен шанс да отседнете в хотел на морето. Там има камериерки. Поведението ви към тях трябва да е като към екзотичен коктейл - с вежливо недоверие. Защо ми е да съм мил с тя? Защото когато изпукате 7 (за пред приятелите си) големи водки и налетите на гаджето на не-когото-трябва, познайте с кого ще говори мафията, за да ви сложи конската глава в леглото. (Точно така.)

4. Не говорете на висок глас. Селякът е технологично чудо, защото интелектът му е изкуствен. Той поддържа теорията, че колкото по-силно кажеш думите си, толкова по-верни, смешни, тъжни и въздействащи са те. Това не е паста за зъби - колкото натискаш, толкова да излиза. Бъдете гальовен в тона си - като поп в обедна почивка. В противен случай рискувате да пострадате от модерната, минорна пандемия – счупеният дисплей на телефона. Знаете ли защо? Защото селяците викат, като говорят по телефона и дисплеят се чупи.

5. Не си правете псевдоселфита, само за да снимате тая зад вас. Ако си правите селфита, значи имате телефон; ако имате телефон, значи имате интернет, а интернет е събрал всички голи мръсотии на тоя свят. Дори някои от тях вече ги няма, така че всички голи мръсотии и на ония свят.

6. Когато карате - не си пъхайте колата, където не ви е работа. Един тип така го застреляха в Слънчака.

Това е за обноските, сега за етикета. Етикетът на публични места, каквото в голямата си част е морето, трябва да е един. Черен.


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.05.2012, 21:25

3 Venelin Dimitrov | 20.07.201621:09

Мощна тъпотия Кул
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.02.2014, 10:07

2 TheNomad | 01.07.201610:52

Това някакво литературно упражнение ли е? Не се е получило.
   

оценка

+4 -1

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

1 Pavur Pezev | 30.06.201622:17

ой на батя градските трандафори бомбелии тееее...ний понеже сме селски цървули с фесове,та гледаме да не ви се пречкаме и одим на плаж не на СЛАНЧАКА.
   

оценка

+3 -1

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.