От глупав до идиотски и обратно | webcafe.bg
Webcafe

От глупав до идиотски и обратно

Webcafe.bg
18.12.2015, 08:36 (обновена 18.12.2015, 09:35)
пари

Хората в частния бизнес нямат точно определено време за ползване на активите - и няма сила която да ги спре да ползват активите през уикенда за бизнес.

Понеже политиците "работят за хората", публикуваме реакции на наредбата на Министерство на финансите ДДС да се връща пропорционално на употребата служебно-частно. И двата коментара са от Фейсбук профилите на авторите.

Илиян Василев, икономист

По-голяма глупост от уикенд ДДС не бях чувал. Министър Горанов вероятно не разбира разликата между частния бизнес и регламентирания държавен бизнес. Хората в частния бизнес нямат точно определено време за ползване на активите - и няма сила която да ги спре да ползват активите през уикенда за бизнес.

Идеята е глупава по още три причин:

- защото няма методология, която да изчисти времето между копоративното и лично ползване - пример е компютърът, от който пиша.

- второто защото няма начин за контрол и разходите по администриране на тази забрана далеч ще превишат приходите, ако изобщо ги има.

- и защото няма да бъде въведена със закон - номерът с наредбата няма да мине.

Силно го съветвам да се съсредоточи върху свиването на корупцията и прибирането на "кесаревото" от нея - например, ако държавата си вземе своето от свръхпечалите в сферата на горивата, ако държавата си вземе своето от корупцията с търговете при инфраструктура и т.н.

Там има възможност за спестявания и на евро и на публични средства с милиарди, ако държавата си вземе своето от разпродажбата на активи на КТБ (там също има милиарди за вземане) - списъкът ми е за над 5 милиарда лева.

Маргарита Бойчева

Понеже от 13 години съм омъжена за собственик на "малък и среден бизнес", нека обясня на г-н Горанов какво точно значи това: служебният лаптоп всяка вечер и всеки уикенд е вкъщи, защото се четат съобщения, водят се конферентни разговори и се гонят крайни срокове по проекти денонощно.

Служебният лаптоп е с нас и на всяка почивка - в ресторанта, на бара, на плажа - защото, когато всички други са в отпуск, единственият, който няма право да не е на линия, е този, който е заложил името си, усилията, безсънните нощи, данъците и инвестициите си в своя "малък и среден бизнес". Вашите представителни разходи, г-н Горанов, ги плащаме всички, но нашите разходи за бизнес-вечери, например, вие не ги приемате! Семейна кола нямаме, защото тя е винаги и главно на разположение на нуждите на "малкия и среден бизнес".

Да, понякога с нея караме детето на училище. Когато първата среща за деня не е в 8,30 ч. Мобилният телефон е винаги на не повече от 10 см. разстояние и е включен дори в 3 ч. през нощта - защото идват мейли от други часови пояси или СОТ-ът в офиса се включва по грешка. Та НИЕ ПЛАЩАМЕ, г-н Горанов!

Плащаме с нервите си, със свободното си време, с липсването на децата и родителите, с болката в очите на служители, които уволняваме, за ВАШИТЕ бюрокрации, корупция, липса на правила, непредвидимост, спъване на всяка смисленост. Сега ще платим и ИДИОТСКИЯ ВИ ДАНЪК "УИКЕНД", защото ние можем да се справим с всичко. А вие може да се справите само по служебен път. Там е разликата! И тя е гигантска!


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 02.03.2012, 22:53

4 Galina Aleksandrova | 19.12.201512:21

При положение, че в тая държава само държавните хрантутници протестират да им вдигнат заплатите за игрането на кендикръш, не мога да разбера на какво точно се учудвате.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.12.2013, 22:47

3 HiFresh | 19.12.201510:55

Вместо неприложимия данък, предлагам нещо по-просто. Да се намалят с мин. 50% заплатите на всички полицаи, следователи, съдии и прокурори - те така и така получават огромни необлагаеми хонорари и само за това ходят на работа. Ако не им харесва, хайде да видим какво могат изобщо да правят, освен това че много добре могат и нищо да не правят - вече над 25 години. Все пак се застраховам, че между тях може би има около 5%, които се мъчат да са полезни на държавата. Останалите 95% са за рециклиране.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

2 Pavur Pezev | 18.12.201510:54

чи ко му е идиотското-аз като си купим кола плащаме ддс-то у пълен размер,винетки,данък,ддс на биндзина или тунджата и пр.а тия данъчен кредит за джипарата-''баничарка'',''фирмен''хапартамент,''фирмена''тунджа и живеят де факто без да дават тек стинка за ддс...то повечето фирми са от един чиляк-управител и бачкер и сичкото му ''служебно''.ай сиктир.
   

оценка

+2 -3

Регистриран на: 30.03.2012, 10:23

1 partci | 18.12.201509:43

... "Сега ще платим и ИДИОТСКИЯ ВИ ДАНЪК "УИКЕНД"...

С цялото ми уважение, но те точно това очакват и на това разчитат - на сведената главица, дето чинно ще си плати за поредната гаргара, извършена с нея.
   

оценка

+4 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.