3 генетични провала, които убиха човека | webcafe.bg
Webcafe

3 генетични провала, които убиха човека

големият лебовскиГолемият Лебовски
22.03.2015, 10:18 (обновена 24.03.2015, 20:24)
Агресивни мъже

Във фитнеси, мазета, тавани, по клубове, барове и стадиони крепне армия от агресивни неудачници

Три момчета, наети в разрез с нормалността да бачкат (както сами те биха се изразили) като охранители във варненски мол, пребиха до смърт невинен посетител на същия търговски център и сега са новите отрицателни персонажи на обществото.

Младежите, чиито имена не заслужават изписване, изглеждат като типични представители на субкултура на „обърканото мъжество" - млади, първични, примитивни, гневни, глупави, изключително агресивни и обществено-опасни.

Подобни садисти са кастрирани от индивидуалност и умения за рационална реализация в цивилизована и либерална обстановка.

Прослойката на жадните за кървава физическа изява младежи не е хомогенна.

Повече от тях са формирани като насилници от средата, която обитават и имат нужда да принадлежат към нещо по-голямо, към някакъв силен и заплашителен колектив, който да придаде смисъл на обърканото им и лишено от ценности съществуване.

Основният източник на непровокирано насилие са сплотените в групи и подгрупи зомбита на „измъчения мачизъм".

Футболни хулигани, националисти, рецидивисти от етническите гета, тарикатеещи махленски побойници, привилегировани задници от парвенюшки произход...

Всеки си има някаква референтна група, към която се числи, или в чийто кръг иска да попадне и е готов да се докаже достоен на полето на регреса.

Различните субкултури на разрухата често се пресичат. Кварталният разбойник може да е бивш скинар, фетишизирал в миналото си Doc Martens, който днес е тренди хулиган с Fred Perry-дрескод, тренира MMA, членувал е във ВМРО, но сега предпочита да си прекарва времето пиян на български джин във Facebook страници като „Православна революция на горди бели народи", „Да освободим България от жидо-масонската робия на европейската педерЕСтия" и „В памет на Рудолф Хес".

Или може да е, напълно неразвълнуван от малоумни тоталитарни идеологии, гладко епилиран дегенерат с направени вежди, три чифта официални анцузи, карта за намаления от поне две чалга дупки и стабилен годишен бюджет за стероиден стак.

Солидна част от охранителите - като тези три генетични провала, които убиха невинния човек във Варна - спадат към втория описан подвид.

Независимо дали са фашисти или елементарни батки, лишените от идентичност анонимници на агресията споделят невероятно объркана идея за мъжество.

Те изпитват привързаност насилието - то е техният начин да се изразяват, и презират аргументите на разума.

Анти-интелектуалната им гордост е в постоянно търсене на физическа хегемония. Те искат да пребият и да убият всичко, което не разбират, което им е чуждо, непознато, различно.

Говорим за зле еволюирали примати с племенна менталност, водени от омраза и агресия към „другия" и „чуждия"- към шимпанзетата от съседната територия, които трябва да бъдат убити.

Тримата охранители от варненския мол не са част от цивилизацията, те очевидно не могат да функционират нормално в среда, в която егото не се валидира през побоя и унижението на по-слаби от същия вид.

Но парадоксално са получавали пари, за да изпълняват ролите на пазители.

Без да стъпвам върху  статистическото клише  „ново проучване показа", съм готов да се обзаложа на една кутия суроватъчен протеин, че тримата причинители на гибелта на мъжа във варненския търговски център не са изключение от правилото в тази професия.

Туморът, който трябва да бъде изрязан от тялото на охранителните фирми и силите за сигурност вероятно е много по-голям и злокачествен. Самият факт, че такива явни садисти са допуснати до подобна работа е меко казано смущаващ.

Токсичният мит, че страната се нуждае от твърда и авторитарна ръка създава хранителна среда точно за такива лаещи и биещи лузъри. Процъфтяват малките зли хора, способни на големи глупости, мотивирани от липсата на смислени хоризонти пред себе си.

Батки, батювци, батенца, бацета, бацинги, бачовци и „еййбаси машините" от всички цветове и краища почитат деведесетарското наследство на мутрите, идолизират носителите на насилие, презират слабостта на демократичното устройство и мечтаят за режим, в който те ще станат мускулеста и динамична част от ресурса на репресията.

Проблемът със субкултурата на недоволните, сексуално фрустрирани, мразещи млади мъже е по-голям отколкото допускаме.

Във фитнеси, мазета, тавани, по клубове, барове и стадиони крепне армия от агресивни неудачници. Те живеят в добре организираните групи на конформизма и посредствеността. И могат да бъда използвани.

Oще: агресия  варна мол  гранд мол  жестокост  комплекси  мъжественост  насилие  нягол петров  пребит клошар  първична сила 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 22.03.2011, 19:29

27 Архангел | 28.03.201500:10

Необходимо е само хубав дом, прилична кола, здрава храна и редовен секс и няма да има такива проблеми.
И по-възможност жениет да се сменят от време на време.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.01.2012, 21:55

26 Gavril Hlutev | 26.03.201523:12

Добър анализ, но зад агресията в мола се крие мутризацията на Варна, която е в ход повече от 20 години. Мутризация, която нормализира мутренската "ценностна система" и я налага, като норма за успех. Мутризация, която си има лице и име, а то е ТИМ. Проблема не е лиспа на ценности, а адаптацията към мутренските ценности. Случаят в мола трябва да се разглежда в този контекст, т.е. той не попада извън цялостното състояние на българското общество, но си има локална спицифика. Сравнението с националисти и футболни хулигани размива същносста на конкретния проблем. Това, че моделите на човешко поведение се определят от елита, т.е. ТИМ не е голяма изненада. Това,че насилието на ТИМ става обект на подражанеие за поколението на ТИМ (тези родени във времената на възхода на групировката и нейния контрол над ключови властови позиции в града) е напълно логично. Политико-икономическта мощ на ТИМ в града води до съответен идеологически климат и налага съответна култура, която можем да условно да генерализираме, като Мачо-Чалгарска. До голяма степен Мачо-Чалгарската култура е връщане към възхищението към Агата или Партийния Секретар, т.е. овластения простак, със съответните гангстерско-балкански елементи. Когато културата на втория по големина град в държавата е гангстерска култура от балкански тип, това да убиеш беззащитен човек, който е изцяло извън наложените модели за успех се превръща в нормалност. Нещо като изроден вид социален дарвинизъм, където правилата определят мутрите. Това не са субкултури, това е реален израз на наложената гангстерска култура. Случаят с трите "генетични провала" показва неспособността им да се адаптират към противоречието на двата идеологически езика - този на елите на Варна и този на привидна европейска България, членка на ЕС. Но понякога привидността има функцията на реалност. Реакцията на граждани на Варна показва отвращението и генва им към наложения на града символичен ред. Така, че случая с тримата не е случай на липса на идеологическа принадлежност, а случай на тотално отъждествяване с идеологическия модел на градския елит, който се вижда е под въпрос за мнозина от варненци.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 09.05.2012, 18:29

25 Антикомунист | 25.03.201501:26

Авторът е пробол жестоко някой атакистки елементчета с типичните аватъри и никове с картата на България,никове като Българин,Дедо от Село,Селянин,Атака- само-Атака,Бай Иван,България над всичко и тем подобна слабоумна,лумпенизирана измет.

Поздравления!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

24 Крив Макарон | 24.03.201515:46

Сетих се от къде ми е позната снимката Много щастлив
http://www.imdb.com/media/rm3696597248/ch0013204?ref_=chmd_md_pv
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.06.2012, 18:58

23 Георги К. Бояджиев | 23.03.201519:55

БУРЕН РАЗЦВЕТ НА ПОПУЛАЦИЯТА "МАЛКИ ЗЛИ ХОРА" В БЪЛГАРИЯ


...Процъфтяват малките зли хора, способни на големи глупости, мотивирани от липсата на смислени хоризонти пред себе си.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

22 Мина | 23.03.201517:57

Брееей, днес коментари под втора статия, която говори какво е убило човека...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.03.2015, 09:44

21 Dobrina Nikolaeva.100006436354984 | 23.03.201516:27

Благодаря за точния анализ! Препращам ви мнението си към материала "Хронична жестокост", в което се опитвам да потърся поне една причина.
ПОТРЕСЕНА СЪМ ОТ ЖЕСТОКОТО УБИЙСТВО И СЪМ ПОКРУСЕНА ЗАРАДИ СМЪРТТА НА СТРАДАЛЕЦА И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЗАРАДИ ТОТАЛНАТА ЛИПСА НА ЦЕННОСТИ У ТРИТЕ МЛАДИ МОМЧЕТА. ЗА ЖАЛОСТ ТАКИВА КАТО ТЯХ НЕ СА МАЛКО. ТОВА Е ПЪЛНО ПАДЕНИЕ, ЗАГУБА НА ЧОВЕШКИЯ ОБЛИК, ОЗВЕРЯВАНЕ.
ДОРИ И ПРИ ЗВЕРОВЕТЕ СЛЕД КАТО СЕ УТВЪРДИ ВОДАЧЪТ В ЙЕРАРХИЯТА, БИТКИТЕ СПИРАТ.
МОЖЕ НЕЩАСТНИКЪТ НЯГОЛ ДА Е БИЛ МРЪСЕН, МОЖЕ ДА СЕ Е КРИВЯЛ И ДОРИ ДА Е ДОСАЖДАЛ НА ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА МОЛА, НО ДОСЕГА НЕ СЪОБЩИХА ПО МЕДИИТЕ ДА Е ПРОЯВЯВАЛ АГРЕСИЯ. НЯМА НИКАКВО ДЕЙСТВИЕ, КОЕТО ДА ПРЕДПОЛАГА ФАТАЛНИЯ ИЗХОД. А И ГАВАЗИТЕ СА ТРИМА.
УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ, НИЕ, РОДИТЕЛИТЕ НА ПОКОЛЕНИЕТО НА ПРЕХОДА, ОБЩЕСТВОТО, ПРИ КОЕТО РАСТЯХА ТЕЗИ ДЕЦА, СЕ ПРОВАЛИХМЕ. НЕ УСПЯХМЕ /ГОВОРЯ В НАЙ-ОБЩ ПЛАН/ ДА ГИ НАУЧИМ НА СТОЙНОСТИТЕ НА ЖИВОТА.
ПРОЧЕЛА СЪМ МНОЖЕСТВО КРИТИКИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО ПРИ СОЦА - НЕ ЧЕ ПРЕЗ ПРЕХОДА УСПЯХМЕ ДА ГО НАПРАВИМ ПО-ДОБРО.
ЗА ВЪЗПИТАНИЕТО, ОБАЧЕ, ПОЧТИ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ. ТАЗИ ОТГОВОРНОСТ СЕ ОСТАВЯ НА СЕМЕЙСТВОТО И УЧИЛИЩЕТО.
А РОЛЯТА НА ОБЩЕСТВОТО? А КОЛОСАЛНАТА РОЛЯ НА СРЕДАТА, В КОЯТО ИЗРАСТВАТ НОВИТЕ ПОКОЛЕНИЯ?
ОСНОВНА ГРИЖА НИ БЕШЕ ДА ИЗКЛЮЧИМ ИДЕОЛОГИЯТА ОТ ЖИВОТА СИ. А КАКВО НОВО НАСАДИХМЕ? КЪДЕ Е ДОБРИЯТ ПРИМЕР ЗА ПОДРАСТВАЩИТЕ?
СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯТ РЕАЛИЗЪМ "ЛАКИРАЛ" ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА - /ГЕОРГИ МИШЕВ/ - ТАКА Е, НО НИ УЧЕХА НА ДОБЪР ПРИМЕР. ПО-ДОБРЕ ЛИЦЕМЕРЕН ДОБЪР ПРИМЕР, ОТКОЛКОТО НИКАКЪВ. МНОГО СЕ ПОСТАРАХМЕ ДА РАЗРУШИМ ТОВА, КОЕТО ИМАХМЕ, БЕЗ ДА ИМАМЕ ДОРИ ПРЕДСТАВА КАКВО ЩЕ ГРАДИМ. СЕГА БЕРЕМ ГОРЧИВИТЕ ПЛОДОВЕ. ТУК ВЕЧЕ НЕ ГОВОРЯ ЗА РАЗРУХА НА ЦЕННОСТИТЕ - ГОВОРЯ ЗА ОТСЪСТВИЕ НА ЦЕННОСТИ.
ЖАЛ МИ Е ЗА РОДИТЕЛИТЕ НА ТЕЗИ МЛАДИ ДЕЦА.
БОГ ДА ПРОСТИ НЯГОЛ!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.09.2013, 02:40

20 Victoria Konstantinova | 23.03.201501:57

Шами, понеже и аз съм Вики, но явно съм тъпа, искам да ми обясниш какво означава "сърце реститутско" ? Ако е нещо лошо, нали не се предава по име?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

19 Крив Макарон | 22.03.201521:45

Нееее... не може да са "генетични провала". Няма как. Генетичното им наследство е наред. Виж за "мозъчни провала" съм съгласен. При това измеренията на този провали са съпоставими със срива на руската рубла.
Те в същност са искали; мечатали са да имат силата, и да постигнат слава на техните кумири: капитан Планета, и Хълк Холган. Мислили са, че ако тренират упорито, ще дойде време когато в краката им ще лази съседа, които ги е тормозил с шумното форсиране на Москвича. Представяли са си как докато се разхождат по улицата време-пространството ще се огъва около тях, все едно са точка на сигулярност. И след години упорит труд под тежестта на щангите е дошло разочарованието; такива като тях са хиляди, никой не ги брои за 2ст., пазара на труда търси образовани хора с куп допълнителни познания, и грамотност в областта на компютърните и... нанотехнологиите, може би. Еми, нормално е да се озлобят героите на този мол, и да потърсят сметката от някой, който няма да може да откаже.
И сега: най-доброто предстои! Престой във затвора, където вероятността да се върнат е висока. След началния тормоз, на който ще бъдат подложение, полека-лека ще намерят своето място в контингента, и едва ли някога изобщо след това да успят да се включат пълноценно в обществото.
   

оценка

+5 -0

Регистриран на: 22.03.2015, 21:17

18 Деян Тодоров | 22.03.201521:20

Много чуждици в тая статия, защо не използваме повече българска реч, че то иначе става много сложно за разбиране.
   

оценка

+2 -2

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.