Смут и унижения: Поредното фирмено парти в действие | webcafe.bg
Webcafe

Смут и унижения: Поредното фирмено парти в действие

5347688Антония Антонова
29.11.2016, 18:13 (обновена 30.11.2016, 17:52)
Момичета пият на купон

Стягайте се! Коледният купон дебне зад ъгъла!

Били сте по фирмени коледни партита, знаете. Освен че най-тихите и спокойни хора рязко и неочаквано ще се наковат до несвяст, след което ще участват в сцени, заради които ще посещават половин година психолог безрезултатно, други смущаващи неща също ще се случат.

И тази година. Безплатният алкохол, примесен със самотата по празниците, е нещо като врачански диалект в разговор за гурме кухня. Трагедия.

Ето някои ключови моменти, които всеки може да очаква с нетърпение този декември с колегите:

Когато пристигаш първи

Пие ти се. Днес ти се пие много. Може би защото скоро е Kоледа или защото няма да излзаш в отпуск до края на годината. Но ти се пие.

Въпреки тоновете безплатен алкохол, които те очакват, решаваш да не се изтресеш първи като невиждал селянин на тазгодишното коледно парти на фирмата. Не, не и този път...

Раздаваш го куул и пристигаш 20 минути след обявения час за начало. Оказва се, че все пак си ПЪРВИ. Само шефът е там. Трябва да си говорите.

"Опитай това! АЗ СЪМ ГО ПРАВИЛА!"

Не са минали и 10 минути от началото на супер интригуващия ти разговор с шефа на тема "най-добрите кетъринг фирми на пазара в момента" и пристига Биби, която е направила домашен щолен и го е донесла, въпреки че сте в нощен клуб.

Тя те кара да го опиташ, ти казваш, че постиш, което не е истина, но се чувстваш дебел напоследък и не искаш този щолен.

Тя настоява. Шефът изчезва, за да си говори с други колеги, които тепърва идват, докато Биби ти казва "дръж", набутва ти щолена и вади баница с късмети от дамската си чанта, след което те поглежда многозначително психарски...

Смотани колежки са секси

Както набиваш насилствено щолен, прокарваш го с уиски и си мислиш как всъщност хич не е лош, през вратата влизат три жени в кожени поли и полуизвадени гърди, върху които проблясват мъниста, пера от пауни и други животни.

Брокат в косите, токчета и мрежести ликра превземат пространството, а ти се чудиш защо не сте резервирали заведението само за вас.

В следващия момент осъзнаваш, че това са Валчето, Герито и Диди, които организирано са се облекли като начинаещи проститутки - може би за първи и последен път в живота си на иначе скромни жени с везани пуловери и богата обща култура.

Заражда се любовна афера

Хората са казали, че кашлица и любов не могат да се скрият, а зимата сякаш помага и на двете да разцъфтят.

За никого не е тайна, че Георги от маркетинг отдела и Лили от човешки ресурси се обичат. Веднъж се размина с тях по коридора, докато двамата се разминаваха помежду си, и едва не те удари волтова дъга.
Когато си говорят по срещи, единият изпуска предмети, а другият пребледнява и присяда леко запотен. Но иначе ВСИЧКО СИ Е НОРМАЛНО И ВСИЧКО Е ПРО.

Е, днес, след 2 години мъки, е тяхната вечер. Поне ако съдим по опашката пред тоалетните и колективното им внезапно изчезване... Няма ли терен за вас, бе, деца? Нека се обичат младите.

Умира любовна афера

Изведнъж в разгара на купона и по средата на дансинга почти се случва суров балкански бой с ритници. Колежката Габи плиска чаша водка в лицето на Емил, който си говори нещо с неадекватно облечените иначе скромни колежки от по-горната точка.

Бързо, сръчно и смело се намесват двама колеги бодибилдъри и изнасят девойката, която е във видима нервна криза, преди всички да са забелязали какво се случва.

След 3 минути единият се връща, взима щолена и пак изчезва към изхода на заведението. Явно я утешават.

Някой е смущаващо уверен на дансинга

Всички танцуват, забавляват се, докато изведнъж главният програмист избухва на Майкъл Джексън така, както само през 80-те някой изобщо е дръзвал...

Лунна походка, жестове, замах към чатала... КАКВО СЕ СЛУЧВА, ПО ДЯВОЛИТЕ?!

Единствените двама колеги, с които той принципно говори, седят в ъгъла и си цъкат на телефоните, сякаш нищо не се случва, докато останалите просто полудяват и искат още от невижданото шоу, което всъщност вече тече на живо по фейсбук. Все пак не сме в 80-те наистина.

Весело!

Oще: алкохол  колеги  коледно парти  купон  махмурлук  отиваме на купон  пиянство  танци  фирмено парти 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.12.2013, 17:24

15 Dear Ivan | 30.11.201621:27

Седя си най-невинно на площада и ми се случва изложба! Брех мааму! И защо изложба, защо не ми се случи някой по-богат чек, ами изложба! Много щастлив

Също не може човек да сбъдне мечтата си или да сбъдне нещо на някого другиго. Сбъдва се (става, случва се) нещо желано или очаквано, но момента го избира Съдбата, неочакван е, стечение на обстоятелствата. Само в трето лице! Сега се изтрепват да сбъдват.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.12.2013, 17:24

14 Dear Ivan | 30.11.201621:14

Драги Бичкия,

Разбира се, че глагол случвам се съществува. Но той се употребява само за открояващи се и ясно отграничими случки с начало, съдържание и край. И най-вече за случайни случки, откъдето е и произходът му. Дори има една закачка: "Случайните случки случайно се случват."

Преди някое време обаче някой, не знам кой, вместо става е казал случва се. Примерно: "Какво се случва в Карнобат?" Би могло да е моментна оригиналност, неграмотност или поамериканчване, те използват to happen за какво ли не, а нашите копират какво ли не по един много глупав начин, смятайки, че така се издигат цивилизационно, а всъщност изпростявайки и оглупявайки. И, може би също от оригиналност, някой го е повторил. После трети и е станало една идиотщина, абсурд, антибългарски език и стил.

"Кога ще се случи изложбата?"

"Конференцията ще се случи на..."

"С какви средства смятате да случите проекта?"

"Изабела - момичето, което случи своята мечта!"

Дори: "Искате ли да си случим едно приятелско напиване?"

И върхът!, по радиото, рубрика "Какво се случва?!"

Да ви случат при баба всичките, да ви случат!

Ей за това говоря и всеки що-годе поназнайващ български и нагоре ще ме разбере, надявам се.

Иначе и на мен са ми ставали запознанства, и също ми е ставало едно такова, пък като ти стане едно такова... хм, нали Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

13 Bichkiiata | 30.11.201620:43

Драги Иване

веднага се поправям и ръгам "ставало" на мястото на "случвало" в по-долното :

" ...на мен ми се е случвало да се полу-насвяткам само венъж на фирмено коледно парти ..."

и глей во излезе:

" ...на мен ми е ставало да се полу-насвяткам само венъж на фирмено коледно парти..."

страх ме е, че има някак си много двойствено значение
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2012, 17:17

12 Xaoc | 30.11.201615:09

Едно време съм бил на подобни коледни партита, но не е имало такива неща - натискане по кенефите, любовни драми и т.н. Обикновено повечето са мега отегчени, задръстени и трезви. Друго е да се събереш с верни приятели и да си избухнеш както си трябва Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

11 Mako | 30.11.201614:55

Хе,хе - този път муи се е получил текстът на Антонио Антонова Намига
Смее се
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

10 паяка | 30.11.201613:52

Мерак и кинти твърдят, че не могат за бъдат скрити.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 04.11.2013, 11:46

9 opetkov | 30.11.201611:42

Разправяли са ми, че след коледното фирмено парти на фирмата Нокиа във Финландия организирали специална стая за загубени вещи, като за всеки имало определен час на посещение.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 27.12.2013, 17:24

8 Dear Ivan | 30.11.201609:23

Няколко препоръки.

1. Махнете завинаги глагола случвам се от речника си. Звучи нелепо. Използвайте го само когато съвсем няма друга възможност. На български се казва "става" и "какво става".

2. Когато двама души се разминават, винаги се разминават помежду си. Няма как другояче. Нали ТЕ се разминават, помежду какво друго може да се разминават, освен помежду си. Иначе за волтовата дъга е духовито.

и

3. Не се ебете в тоалетната, където непрекъснато ходи някой, а в някой по-отдалечен коридор или ъгъл. И без това всички знаят, че го правите, но се правят, че не знаят.
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 30.11.2016, 08:31

7 Elkis | 30.11.201608:33

На мен пък ми беше много забавен текстът.
На фирмената партита, на които аз съм присъствала, наистина си е такава обстановката.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 07.08.2012, 12:38

6 деграданта | 30.11.201608:31

Ахахаха, нашите фирмени партита изглеждат точно така, с изключение на щолена, може би. За съжаление на последните две тоя, дето пристига първи, бях все аз...
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.