Ако някой срещне някой в цъфналата ръж... | webcafe.bg
Webcafe

Ако някой срещне някой в цъфналата ръж...

Webcafe
30.11.2017, 16:46 (обновена 02.12.2017, 10:05)
росен плевнелиев, деси банова

Ако някой срещне някой в цъфналата ръж и целуне този някой някого веднъж - рано или късно двамата ще финишират върху меката розова дамаска на диванчето при Гала.

Росен Плевнелиев и Деси Банова се обичат от цели 3 (три) месеца и искат целият свят да го знае. Той е посребрял президент от резерва, тя е златокоса синоптичка с климатична кауза. Любовта връхлита и не пита, а примери - колкото си искате, от г-н и г-жа Сидерови до мадам и мосю Макрон.

Теренът "На кафе" е свойски, фамилиарен, от екрана блика ендорфин и българска роза. Гала е в стихията си, горда е със себе си за това, че е успяла да опази в тайна най-свидната клюка на републиката.

А "виновниците" й се отблагодаряват с искрена и лична изповед. Първата среща, първото селфи, първото кафе, първата искра, първото море в Гърция, първият шопинг в Лондон, първата командировка в Китай, първите ски в Банско - всичко това, компресирано в 46 минути телевизионно време.

Не ни разбирайте погрешно: няма нищо по-хубаво от това, че двама позитивни души се обичат, без да плащат данък обществено мнение. Със сигурност е по-достоен за уважение модел от "имам една госпожица и като приключа с политиката, ще си я прибера"*.

Вярно, политик на 50+ години и секси телевизионна говорителка е просто учебникарски пример за страничните ефекти от кризата на средната възраст.

Обаче нито всички говорителки са кухи кукли с букли и минижупи, нито всички държавници са уравновесени, любящи и улегнали "бащи на нацията".

Симпатизирахме им в момента, в който хитро изпревариха приливната вълна на жълтата преса.

Сами избраха платформата (в. "168 часа"), момента и стила, чрез които връзката им да стане публично достояние. Ако не друго - поне отнеха перверзното удоволствие на медиите-лешояди да експлоатират личния им живот и да се перчат с ексклузивност.

Каквото и да мислите за Росен Плевнелиев като политик и публична фигура, той е рядък пример за това, че животът може да продължи сравнително пълноценно дори след мъчителна лична трагедия като внезапната загуба на дете и (неминуем) разпад на семейството.

За стотиците мъже и жени, преминали през същия ад, само че в пълна анонимност, тишина и самота, личният му пример ще бъде много по-смислен от каквато и да било политическа кауза, зад която би застанал в бъдеще.

И точно затова е ужасно важно да си даваш трезва сметка за това как изглеждаш отстрани, когато говориш за себе си.

Когато входната ти врата е окупирана от папараци с вид на мутри, когато "доброжелатели" и случайни клюкари не те оставят на спокойствие, лесно е да изпаднеш в дълбоката заблуда, че целият свят се върти около теб. Че всички са дълбоко заинтересовани от личността ти и че си длъжен да дадеш пространни обяснения в стил "Не съм го казвал, но пак повтарям".

Каква илюзия само. Естествено, има воайорски интерес от страна на публиката, има нормално любопитство; има и цяла нечистоплътна индустрия, която се храни с тайните на другите.

Обаче границата между добрия вкус и карикатурата е някъде там, където е входът към студиото с бонбонено-кадифения салон.

От другата страна на екрана гледат не само отегчени домакини, а и хора, чийто радар за излагация е една идея по-фин.

Оставяме настрана, че в първите три месеца на нова връзка можеш да изпиташ най-разтърсващи сърдечни и полови удоволствия, но не и да ги преобразуваш в политически имидж, и да очакваш да те вземат на сериозно. Особено след бъбрене при Гала.

Всеки има право на своите 15 минути слава, всеки би изпитал гъдел от интервю стил "Толкова сме хубави, колкото сме умни". Ако в това има смисъл, то е в умението да формулираш от частния си интерес някакво внятно и обществено значимо послание.

Иначе, както казваше Царя: това, което няма да има значение след 5 години, най-вероятно няма значение и днес.

 

* От интервюто на Бойко Борисов пред Миролюба Бенатова за списание Lovestyle.

Oще: гала  деси банова  на кафе  нова телевизия  росен плевнелиев 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

19 dedo adji | 01.12.201720:59

Паяче,
В старата песен се пееше за метла на колела, вода като туткал и т.н. Ти хуй без брада виждала ли си, аз не съм. Но възможно е новите метро сексуални или както там се наричат, да се бръснат, само жените ли ще се бръснат.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

18 dedo adji | 01.12.201720:52

Бичи,
доказваш, че закалката от ССУМОР и ок. риболов действа и в Монтреал. А един тук разправляваше, че в Канада не се крадяло.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

17 Bichkiiata | 01.12.201720:40

дедо

излъгах за 22-те години... бих се ( т.е. бих един ) и в Монреал преди около 5 години този един професионалист ( в Монреал годишно се крадяли окол 10 000 велосипеда) се опитваше да гепи на сина колелото, (пишлемето го беше домързяло да се прибере предния ден и го беше закл. за един знак близо до училището му) т.е. аз сабалян го доставям с колата спирам на пресечката на стоп и докато гледам у лево и десно у десното за късмет гледам някакъв с клещи се мъчи да отреже кабела...., викам на сина само стой в колата и чакай, че тука е забранено паркирането и като изскочих , оня се опита да ми каже, че той го намествал щото друг преди него опитал да го гепи един шумар с дясната и юмрук с лявата , тоа тръгна да бяга аз го гоня с шутове в задницата народа по улицата не мое вдене к'во се случва в 8 часа , шмугна се в един шорт кът аз бесен се връщам , на тротоара раницата му с "инструментите", фащам я и я хвърлям на около 10 метра нагоре тя от удара с бетона се разпльоска и се разфърчаха клещи ножовки и на'м още какви оръдия на престъплението , бачкерите дет ооправяха една дупак на паважа в съседство загряха и почнаха ми правят хай файф и те така....както е казал инж. Камен Донев:
"Въобще боят той не е да разгражда, той изгражда. Ся не ги бият. Ся само ги мъмрят. Не мое да мъмриш брат! Все едно Симеон да мъмри войниците кога са се били на Шипка"
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

16 Bichkiiata | 01.12.201719:20

дедо

последно се бих преди 22 години на паркинга от другата страна на Индустриална пред сградата на Окенски риболов , имаше една хеви метъл дискотека и стана патакламата заради едно такси в 4 часа сабахлян ... но виж за Плевенлиев не ми се свиди! отма му олющвам един шумар и хич не ме пере любовния кодекс на редкия случай, от живоат съм разбрал, че бой и е.бан не се връщат , и тоз понеже ева държавата аз поне да му върна другото
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

15 dedo adji | 01.12.201719:07

Любезна ми Победке, наричах те с онова неблагозвучно име, когато звсучеше в абсолютна седерастка дисхармония. Като ти опознах истинската натура, превключих на оригиналното, само че в превод, защото избягвам чуждиците.
Теле водещите не ги забелязвам, те не са личности, а говорители на други. Ти няма как да помниш Бригита Чолакова и чичко Филипов. За бившия президент не намирам добра дума, но все пак не му желая лошото, като се обичат да се вземат. Даже и шамари не искам да му бия, макар че си ги е заработил. Но ще оставя тая работа на Бичкията, той още се придържа към маниеврите на Океански риболов.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

14 паяка | 01.12.201718:49

С тия анализи на Дедо, ме сетихте за една моряшка изповед под формата на песен -
"Моряк съм стар изпечен , пребродил целий свят (до хуя със брада) , но до сега не бях видял.... "
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.04.2015, 21:11

13 Виктория Пенелопова 07 | 01.12.201718:15

Дедо, и аз като Редкия съм разочарована от теб. Ти, преплувал морета и океани и преживял всичко, което може да се преживее по света... Смее се
Точно ти трябва да цениш истинските истории. И какво като нарече хората с измислени от теб и според теб, смешни имена?
Ти и мен ме кръсти Педехлопова, дори взе да ми харесва, но Победка е къде, къде по-добре.
Та....да има любов е хубаво.
Апропо, снощи докато съм щракала по клавишите, изтече зелевата чорба, щото едновременно с това претаках и зелето... Бесен Виж какви нещастия се случват.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 29.04.2015, 16:31

12 rare case | 01.12.201711:26

Това хубаво, бе Паяк, но защо с лошото?? Не може ли по-позитивно? Все пак става дума за любовна история. Един щял да си реже пръстите, друг налита на бой.....Е тва, ако е забавление...о.к., забавлявай се. Чуди се
   

оценка

+5 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

11 паяка | 01.12.201711:15

Раре цасе, що така назидателно, строго и скучно размахваш пръст на стари кримки от групажа, сякаш сме в редакция на работническо дело, а не на раздумка в кафене ? Почти всички тук сме за забавление.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.04.2015, 16:31

10 rare case | 01.12.201711:03

Хаджи, не ти отива на възрасттта да преиначаваш името на Президента в обиден контекст. Приравняваш се към примата Бичкия, дето лепи шамари наляво и надясно, голям мъж, няма що. Отегчен
   

оценка

+4 -1

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.