Какво тук значи някаква си топла вода | webcafe.bg
Webcafe

Какво тук значи някаква си топла вода

Красимира Хаджииванова*
16.10.2015, 12:37 (обновена 16.10.2015, 13:49)
къпане

Снимка: © Getty Images

Така трябва - да ни е гадно и студено, да сме болни и да се поливаме с канчета и термокани, бебетата да мръзнат и да се учат, че не сме на тая земя, за да се къпем с топла вода през октомври.

Начи, открива НАСА малко лед и сини атмосфери на други планети и какво прави? Скоростно организира пресконференции и телемостове, за да уведоми целия свят за въпросните открития, въпреки че те няма да се отразят битово на нито един жител на нещастната ни планета, щото, нали, никой няма да почне да си мие чиниите или краката по-хубаво с вода от Марс.

В същото това време Топлофикация - София сигурно от месеци знае, че ще трябва да се мести главен газопровод, снабдяващ най-големия ТЕЦ в столицата, заради строежа на Северната тангента на метрото, вследствие на което половината град ще остане 5 дни без топла вода.

И какво прави?

НИЩО!

Някой умник решава, че водата е най-удачно да бъде спряна в средата на октомври, когато навън е 10 градуса, а не например в средата на юли, когато навън е 40 градуса и когато хората, които изобщо се къпят, го правят със студена вода, ако въобще са в София.

И когато станеш на 14 октомври с голо бебе в ръка, и се запътиш към мивката, и от чучура се процеди малко марсиански лед и синя атмосфера, и почнеш да звъниш на телефон 07001111, и 5 минути слушаш "за включване в мрежата на Топлофикация - натиснете три" - изречение, което само по себе си е нон-сенс, защото НИКОЙ не иска да натиска три и да се включва в мрежата на Топлофикация, всички бихме натискали три до припадък, само за да се изключим от нея, и когато осем пъти всички оператори са заети, но обаждането е важно за тях, така че да изчакам, и когато на деветия път вдигне някаква леля, учудена от моето невежество по въпроса защо нямаме топла вода, и най-вече когато я попитам - "А вие предупредили ли сте, че ще я спирате?", и тя възторжено ми отговори - "Разбира се, в нашия сайт!", от което следва, че в Топлофикация си представят, че ние денонощно ровим в екстаз в рубрика „Аварии и Ремонтни дейности", ето тогава почвам да разбирам, че си е брало лайката генерално и всичко си е в реда на нещата.

Така трябва - да ни е гадно и студено, да сме болни и да се поливаме с канчета и термокани, бебетата да мръзнат и да се учат, че не сме на тая земя, за да се къпем с топла вода през октомври.

Даже трябва по-често да местят газопровода - ей сега като го преместят, през декември може пак да го разкопаят и да го положат по-красиво, та да спрат водата до Великден, даже въобще изцяло да отменят тая комунална услуга - и без това къпането очевидно е твърде спорна нужда, щом още не сме надали граждански вой.

* Текстът е публикуван в личния профил във Facebook на автора

Oще: марс  наса  софия  топла вода  топлофикация  топлофикация - софия 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.12.2010, 18:49

1 conscience | 17.10.201508:27

Аман от ревлъоци. Свиквайте за в бъдеще това, което сега наричаме нормален градски стандарт и смятаме, че ни е гарантирано от някаква вселенска спогодба, ще бъде все по-скъпо и по-малко налично.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.