Предавам се, аз съм Пандата | webcafe.bg
Webcafe

Предавам се, аз съм Пандата

Росина Петрова
08.05.2014, 18:55 (обновена 08.05.2014, 22:49)
Тиан Тиан

Защо вярваме и проверяваме небивалиците, а не на истинските новини

Съвет: Преди да тръгнете да съчинявате галени и интимни нарицателни за Вашите партньори, моля - проверете в Червената книга за защитените видове. Защо ли? В противен случай може и да имате проблем, особено ако проявите повече артистизъм и решите да популяризирате хрумването си. Това съветва Ваня Щерева.

На принципа „грешката е вярна" и „една лъжа, повторена много пъти, се превръща в истина" Ваня Щерева попада в IV РПУ, за да обяснява, че няма... панда.

Загрижен гражданин видял обява, че се търси „загубена панда" и подал сигнал, че певицата и сценаристът гледат забранено животно. Хората очевидно лесно се подвеждат или пък безкритично вярват на привидностите.

Без чувство за хумор наблюдателят бързо разказва на властите как известна двойка е „изпуснала" своята панда и тя сега сигурно се лута из улиците на София - немила, недрага или пък настървена и опасна.

Може би сега е моментът да обвиним мащабните американски продукции като „Кинг Конг" например, или дори анимацията „Мадагаскар", които вменяват на хората различни страхове.

Властите, разбира се, веднага са взели съответните мерки и са привикали „стопаните" на разпит. Оказва се, противно на очакванията, че пандата не е на Ваня Щерева и приятеля ѝ, а е самата тя. Прозвището е измислено и обявата е лепната на дърветата близо до дома ѝ от духовития ѝ приятел, по случай „Св. Валентин". На листа под снимката на мечето е оставен телефонът на Щерева.

Смутът настанал бързо и загрижените граждани - природозащитници започнали да звънят и да разпространяват новината на принципа „една баба ми каза, че..." или „някой някъде видял..." . Добре че някой не е решил да изгуби еднорог в София, та сега всички да търсят това, което го няма.

В крайна сметка сигналът от „разваления телефон" достигнал там, където трябва. Правозащитната машина задействала своите механизми, смазала своите зъбци с безкритична вярва и решила да провери чутото.

Признаваме, шегата е добра и затова и е успяла да събуди гражданския интерес и да провокира действие. Нещо, което рядко наблюдаваме. Още по-хубавото е, че съответните органи са се взели в ръце и са решили да проверят сигнала.

Най-вероятно заради последното скептиците ще кажат - е-е-е, да, ама то, защото Ваня Щерева е известна и затова я проверяват.

Смущаващото е защо вярваме и проверяваме небивалиците, а не се замисляме за редицата ежедневни злоупотреби, които стоят „необадени", а много повече бият на очи и много повече се виждат.

Съвет: Четете по-внимателно занапред, не толкова безкритично и с малко по-голяма доза хумор.

Oще: ваня щерева  мосв  панда  прокуратура  сигнал 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

6 peta_wawa | 09.05.201416:29

За още 15 мин. слава и г*зъТ ще си покажем, упс, това вече го правихме Отегчен ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

5 Гризли | 09.05.201413:41

"На листа под снимката на мечето е оставен телефонът на Щерева."

Този приятел шегаджия има доста странно чувство за хумор... Да разлепиш личния телефон на приятелката си по дърветата, та да го видят възможно най-много хора... И съответно да няма отърване после с месеци от всякакви тъпаци.

Съветвам шегаджията за следващия Свети Валентин да добави към телефонния номер и ЕГН-то, както и точния адрес, за да не стане грешка на кого точно е загубеното животно (което е да е следващото)!
А пък за да привлече повече хора, които да помогнат на Ваня да намери загубеното животинче, предлагам направо да сложи и една по-разголена снимка...
На Ваня де, не на животинчето!...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.03.2012, 10:23

4 partci | 09.05.201413:07

'Пандата е призната от всички за много тъпо животно, между другото."

От всички Борачо ли?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.09.2013, 11:56

3 Citizen X | 09.05.201407:17

Уф, лоша реклама, казват, няма... От вебцафето пак да ни напомнят за мъдам пумпадур с обострения изказ и реалистическия и псевдокомизъм...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.07.2013, 10:58

2 Margarit Serafimov | 08.05.201421:40

Не било панда
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

1 Borracho | 08.05.201420:57

Ама би и ходило наистина да има панда за домашен любимец. Човек горе-долу си избира домашен любимец, който подхожда на характера и разбирането за себе си. Пандата е призната от всички за много тъпо животно, между другото. Смее се
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.