Самозабравили са се | webcafe.bg
Webcafe

Самозабравили са се

Lalinde
03.11.2012, 11:23 (обновена 03.11.2012, 11:32)
сянка, силует

Не са нито полудели, нито отчаяни (българите), а самозабравили се...

В началото на седмицата отидох да подновя договора ни с доставчика на интернет услуги. На гишето нямаше опашка, бях единственият човек и почти приключвахме, когато пристигнаха две жени - едната на средна, а другата - в третата възраст. Вече се сбогувах със служителката, когато телефонът ми звънна, жената на средна възраст в този момент ме попита може ли да плати, докато аз говоря по телефона.

Отговорих й с НЕ и аха да затворя телефона, по който така не започнах да говоря, и тя ме удари по главата! После ме избута и провря между главата ми и гишето фактурата, която, гледай ти, взе, че се смачка... Момичето зад гишето ми каза да повикам охраната, повиках я, тя дойде, но жената, подкрепена от другата в третата възраст, крещеше, че вината била моя.

Вина в какво, попитах, но така и не ми отговориха. Казаха ми, че ми липсвала култура (някои не правят разлика между култура и възпитание, но това е отделен проблем), казах, че съм доктор, жената се стресна и добави, че в такъв случай явно превъртам!
О, санкта симплицитас!

Охраната се чувстваше като в небрано лозе...
Не мисля, че който и да е от тези хора, нито пък аз, сме били отчаяни или пък полудели. От какво?
Освен това, тези жени изглеждаха и напълно нормални! Това, което ме потресе, и мен, и охраната, че жена може да нападне и удари някого, за да плати сметката си ПО-БЪРЗО!

Сметката за телевизията, да не забравяме. Явно бяха се нагледали на твърде много български сериали.

А ухото и досега ме боли от удара...

Напушва ме смях, като си спомня, че жената попита охраната дали имам право да й мачкам фактурата?

Не питах дали има право да ме удря. Очевидно смяташе, че има, щом го направи без никакво колебание.

Или може би не трябва да отговарям на въпрос "може ли?" с НЕ?

Oще: българи  хора 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

2 MacAllister | 03.11.201222:52

Май го споменавах един път - преди година някъде имах подобна случка в Била. Една възрастна госпожа (може би къмн 60), просто не желаеше да ме изчака да си прибера платните покупки и започна да се "катери" по мен - разбира се с гръб. Усетих на къде вървят нещата, оставих я докато ми стъпи на обувките и направих движение с таз (блъскане с гъз, казано по нашенски), което при моята маса имаше поразителен ефект - изтласка я на 2-3 метра. Разбирате ли, в продължение на 15-20 секунди аз стоически понасях бутането, което ме навеждаше над количката с опасност да падна и част от това време тя вече беше стъпила върху обувките ми, без да забелязва или, без да иска да забележи. Е, след бутването се развика нещо от сорта на "мръсни българи", дали думата беше мръсни може и да ме лъже паметта, но беше неблага дума за народа, на чийто език викаше, а езика очевидно й беше майчин. Е, аз отговорих на английски рабира се, опитвайки се да докарам, колкото може по-истинско произношение ;). Викането продължи - явно инерцията си я биваше, но виж поне до охраната не се стигна. Тъй, че брат, не си единствения - има такива жени из България, ако обърна внимание на по-дребните случаи, като например засилването по тротоара срещу тебе, абе хич не са малко!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.04.2011, 22:41

1 Agrael | 03.11.201220:38

Вместо да мачкаш фактурата да беше организирал създаването на ФРАКТУРАТА
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.