Двамата братя и железният бокс | webcafe.bg
Webcafe

Двамата братя и железният бокс

webcafeЕва Мартинова
12.01.2016, 20:20 (обновена 29.03.2016, 22:46)
Побой във Враца доведе до смърт на абитуриент

Снимка: © ТВ ВРАЦА/Youtube

Убиваме за забележка. И после сме "потресени".

Враца. Двама братя на 32 и на 36 години (единият с прякор "Поничката" е криминално проявен, с регистрации за кражби и шофиране в нетрезво състояние) убиха ученик на оживена улица пред очите на приятелката му и случайни минувачи.

18-годишното момче натиснало клаксона, за да им покаже, че не е ок да вървят в средата на улицата в непешеходна зона. От снимките се вижда, че има свободен, използваем тротоар, т.е. не са били в безизходица.

Обиждали са се, после единият брат е държал ученика, докато другият го е налагал с метален бокс. От репортажите по тв и снимките в регионалните вестници става ясно всичко.

Става ясно защо България е такава, каквато е. Кофти място за живеене.

1. Ние мразим правилата.

Мразим да ги спазваме и не го правим. Вървим по оживени улици на пътното платно, защото така сме решили. Защото ще си правим, к'вото си поискаме, щото няма кой да ни накаже. Няма кой да ни възпита. Няма кой да ни осъди, няма кой да ни прати в затвора, няма кой да ни покаже какво е истинска справедливост, а не първобитната такава. Ние убиваме за забележка. И после сме "потресени".

2. Ние не помагаме на хора в нужда.

Гледаме как убиват човек и снимаме, цъкаме с език или звъним на приятели да разкажем какво сме видели. Ние не спираме, за да закараме момчето в болница, ние не правим път на линейката да мине. Ние сме фотографи, случайни репортери, сеирджии, страхливци, но не и хора.

3. Ние сме ненужни.

На спешния номер 112 във Враца никой не вдига. Държавата не се интересува от нас, за Държавата сме като истината - вечни. И затова, според нея, можем да почакаме. И докато изчакваме - умираме. Пред очите на другите.

Oще: брутално убийство  враца  двама братя  железен бокс  клаксон  кой уби момчето от враца  криминални регистрации  пешеходци  побой  побой с бокс  поничката  тодор йорданов  убийство  убийството във враца  улица 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

50 Mako | 14.01.201621:41

mima | 14.01.201615:40
Кой си е купил свидетел? Кой е бутнал парици на прокурора? Кой е поръчал да му напишат някоя и друга статия? Това, което е неоспоримо е, че едните са с криминално минало, а другият - жертвата с чисто досие, спортист и треньор на деца.
***********************************

Само за напомня на поредната Мима, че жертвата, в качеството си на ангел небесен, е слязъл от колата, за да пребие братята с метален бокс.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 29.02.2012, 21:17

49 Von Bl | 14.01.201621:12

>Била съм веднъж във Враца. Градът е малък и сигурно всички се познават. Хората от града твърдят, че законът там са мутрите. < Достатъчно Миме, това стига! Най- вериятно си била на "фестивала на балканската пъстърва" .Много щастлив Иначе ситуацията е като: Под ябълката стар човек
закусва мляко и геврек.
С духало пакостникът Ото
го стрелва точно по ухото.
„Това подскочи май отдолу“ -
помисля той и дига стола.
Не, няма нищо. И човека
спокойно дига пак геврека.
Но – бум! - геврекът му отхвръква
и старческият взор помръква.
Пак – бум! - окото този път
улучва с камъче врагът.
Ох, болката е тъй парлива,
че и на сълзи го избива.
Човекът тъжно промърморя:
„Това пък падна май отгоре“.
Ай, ай! В носа една стрела
забива се със болка зла.
„Аха! - човекът се досеща: -
Познавам аз туй остро нещо.
Хлапакът там е зад стобора,
но аз ще го науча скоро!“
И - трас! - със каната за мляко
се хвърля мигом във атака.
Кръв капе от това духало
и седем зъба се търкалят.
Урокът е съвсем прозрачен:
със стар човек не се закачай
..Вилхелм Буш "Духалото" Това е Миме цялата история, жалко за детето.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 02.06.2015, 19:21

48 Spider | 14.01.201619:45

Игуаната със зелето и Мако са го написали добре.Да добавя като човек, занимавал се с бойни изкуства - просто има едни неща, които заедно с бойните умения и мускулите трябва да се развиват. Наричат се хладнокръвие, преценка на ситуацията и евентуалните последствия, както и чувство за персонална отговорност. Ще коментирам посредством фактите - 18 годишен човек, занимаващ се с бойни изкуства, шофира, до него е жена на около неговата възраст. Вижда на пътя си двама бавно движещи се по-възрастни от него души. Бибитка им. Те му отвръщат по някакъв начин (не става ясно по какъв). Шофьорът е афектиран, и съответно грабва оръжие и излиза от колата. Предполага се, че скача първи. Лошата преценка на ситуацията завършва с побой над жертвата. Побоят завършва със смърт.
Цялата ситуация я обобщавам така: Ако си беше трайкал, вместо да се прави на мъж, жертвата нямаше да е жертва. И всичките тия глупости, дето се лалайкат от обществеността, са хептен тъпотии. Има ситуации, където скачаш на бой. Няма как. А тая ситуация боя е можел да бъде избегнат. Като цяло е игра на мутри с нещастен край. Да почива в мир жертвата.
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 03.09.2011, 22:51

47 Veselina Jecheva | 14.01.201617:57

не, Мима, не изкарвам жертвата виновна, нито биячите невинни. нищо не оправдава убийството, още по-малко спор за някаква глупост. обаче ако и двете страни бяха проявили поне малко въздържаност, щяха отдавна да са забравили за случката. момчето можеше да изчака пешеходците, едва ли са се точили 5 минути, да не говорим, че ако са на пешеходна пътека, е длъжен да го направи. те можеха да не отвръщат и т.н. За мен тук и двете стани са виновни. не приемам жертвата за виновна по презупция, а поради фактите, които имаме, поне засега. и по-долу писах, това за мен е аналог на ситуацията в автобуса, само че този път героите са други и съответно резултатът.
най-лошото е, че се събра много безнаказаност в обществото и хората искат ако не справедливост, то поне изкупителни жертви. първо ги обвиниха в смърт по непредпазливост, после в умишлено убийство... това ако не е под натиск...
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

46 Дракон с кисело зеле | 14.01.201617:13

Мима, хайде като сме толкова хипотетични, да си представим следната ситуация:
Аз съм майка с малко дете, бутам си количката на пешеходната пътека и някакъв осемнайсетгодишен пишлегар набива спирачките на колата си на сантиметри от мен, свири ми с клаксона и ме псува. Казвам му да ходи да се шие и се опитвам да си успокоя детето, което сега се скъсва от рев. Оня излиза от колата с бокс в ръка и ме размазва от бой.

В случай, че не е станало ясно, основната разлика е, че не съм две мутри, които могат да му отвърнат на нападението.
---
Сори. Младежът явно си е мислил, че като знае таекуондо, може да набие всеки. Позната ситуация, виждал съм я. Бил съм в нея. Искало ми се ей така, след някоя и друга годинка айкидо, да се намери някой да ме нападне, та да му потроша кокалите и да си проверя бойните умения извън залата. Доста млади бойци изпитват същото. Искат да се бият, да показват колко са добри. Спарингите в залата не са достатъчни.
Ама... След време това преминава, пък и сбиването навън не е толкова забавно. Може би ако беше оцелял, младежът щеше да се кротне по някое време.
***

Паяка, авторът на това парче текст очевидно е доста по-грамотен, отколкото се опитва да се изкара. Изглежда все едно правописните и граматичните грешки са добавени след написването, затова не мога да му повярвам. Не мога да му се доверя, честно казано.

Както и да е. Целият случай е просто отвратителен. ВСИЧКИ са виновни. И зяпачите, и биячите, и... Не знам...
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 21.02.2012, 17:37

45 mima | 14.01.201617:13

Вече има ново обвинение.

"Обвинението е за престъпление по член 116, т.11 от НК, за което се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна", уточни Арнаудова.

Защо? Защо местният прокурор дава до 5 години затвор, при което има възможност даже въобще да не лежат? Изведнъж намерили нови доказателства...

Защо продължаваме ние като хора да обвиняваме жертвите? Търсел си го е, затова е мъртъв. Търсела си го е, затова е изнасилена. Така му се пада, агресивен е. Плачело е много, затова акушерката го е била. По-лесно ли е да обвиним жертвата, отколкото да си признаем, че светът е зъл и злото може да се случи и на нас? По-спокойно ли живеем, когато жертвата е виновна?
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 21.02.2012, 17:37

44 mima | 14.01.201616:39

Представи си друга ситуация. Младежът на 18 е неопитен шофьор и спира по-рязко на пешеходната пътека и стряска двамата братя. Те вместо да си пресекат му се изтъпанчват пред колата и го предизвикват. Той бибитка, за да се отместят. Те не се отместват, може даже да ритат колата. Момчето, каратист със самочувствие излиза да ги сплаши, за да не му се наложи после да плаща на автотенекеджия. Обаче те само това и чакат и го смазват до смърт. И не поради някаква сериозна причина, а защото се чувстват недосегаеми във Враца. Кой е този дрисльо, който ги плаши и бибитка? Била съм веднъж във Враца. Градът е малък и сигурно всички се познават. Хората от града твърдят, че законът там са мутрите. Сигурно си има причина.

И не всеки млад човек е тъп и агресивен, но абсолютно всеки на 18 е наивен и вярва, че има справедливост. Оттам идва и нелепата смърт на момчето.
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

43 паяка | 14.01.201616:33

http://mejdu-redovete.com/%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D1%8A%D0%B6/
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

42 Дракон с кисело зеле | 14.01.201616:33

Това, което е неоспоримо е, че едните са с криминално минало, а другият - жертвата с чисто досие, спортист и треньор на деца.
---
Е, то оставаше и той, на осемнайсет, да има криминално досие...
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 03.09.2011, 22:51

41 Veselina Jecheva | 14.01.201616:06

Мима, това, че някой има чисто минало, не значи, че не може да прояви агресия в конкретния случай.
за мен истината е някъде по средата + лошо стечение на обстоятелствата. доколкото видях от писанията, фактите са следните: един келеш с кола решава да да впечатли мацката и се изрепчва на пешеходците, вместо да ги изчака. за негово нещастие обаче има насреща си двама бабаити, които не му остават длъжни. той решава да им даде да разбера, вади бокса, излиза от колата и ги удря. в 1 момент усеща, че са двама и няма как да му се размине и хуква. те обаче го настигат и почват да го налагат. в един момент идва майка му, той вдига кръвно. тъй като причината за смъртта не е официално обявена, няма как да кажем дали е от самия побой или негово следствие (сърдечни проблеми, гълтане на език и задушаване или друго).
искам да подчертая, че по никакъв начин не оправдавам убийството. нещата обаче винаги имат поне 2 гледни точки. за мен тази ситуация е сходна с онази с автобуса в Бургас, само че тук келешът не попаднал на кротък чичо, а на по-големи бабаити от него (което разбира се, не ги оправдава). та нещата не винаги са черни и бели...
   

оценка

+3 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.