Нови данъци в полза на носителите на авторски права | webcafe.bg
Webcafe

Данък бял лист

Свилен Милев
14.06.2010, 13:45 (обновена 15.06.2010, 14:48)
книги

Помощ, пиратстват Елин Пелин, трябва данък "бял лист"!

По сутрешния блок мярнах някакъв (би-бип!), който се предполага да е някакъв "известен"/културтрегер/творец, който дискутираше идеята "на правителството" (или на Армутлиева) да се въведе малък данък върху всички празни CD-R/DVD-R дискове, които се внасят и "постъпленията" да отиват в джоба на кой знае кого, вероятно за издръжката на секретарката на някой адвокат, който е в тая далавера.

По стотинка от всеки диск... не е много, даже с удоволствие бих ги плащал, да ми е чиста съвестта, тъй като не сме 98-ма, дискове пиша веднъж на високосна, може би ще съберат от мен 1 лев от днес до края на живота ми. В интерес на истината българска музика и филми не пиратствам, веднъж си изтеглих албумче на Графа, сборния с баладите, слушах го 2 пъти и го изтрих. Пито-платено.

Цялата тази работа, мислех че сме я надживяли, да се взема от "богатите" и да се дава на "бедните" на калпак, все едно сме още "онова" време. По същата логика трябва да се въведе данък върху белия лист, защото по данни на НСИ изключително много се ксерокопират романите на Елин Пелин. Най-добре на всяко листче по стотинка за Съюза (СБП), а те да си построят почивна станция, където да ходят лятото да пият без пари.

 

Този материал е под лиценз Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic.

Oще: авторско право  свилен милев 


Още от Парите

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.