Масово хората не знаят какво правят на работа | webcafe.bg
Webcafe

Масово хората не знаят какво правят на работа

Webcafe, по Forbes
18.08.2016, 12:03 (обновена 20.08.2016, 09:08)
office

Често служителите не са наясно с фирмените цели.

Как служителите на една фирма могат да бъдат стопроцентово ангажирани и продуктивни в работния процес, ако не са абсолютно наясно как нещата, които правят в офиса, кореспондират с бизнеса на компанията?

Оказва се, че в глобален мащаб това е сериозен мениджърски проблем. Докато някои хора все пак се справят добре с ангажиментите си, без да са наясно как трудът им се вписва в общата картинка, за мнозина подобни успехи са немислими.

Ново проучване на най-голямата американска агенция за подбор на кадри "Robert Half" осветява проблема в детайли.

Особено в по-големите организации, при липса на добър мениджмънт и комуникация със служителите, не е трудно човек да не разбира как това, което прави на работното си място, се съотняся към големите цели на фирмата.

Служители са били запитани следното: "Колко често, ако изобщо това се случва, сте способни да направите връзка между своята работа на дневна база и това как тя допринася за печалбата на фирмата?"

Измежду всички служители 47% отговарят с "винаги", 39% са казали "понякога", 9% - "рядко" и 5% - "никога".

Има възрастови разлики в отговорите, като по-възрастните служители демонстрират по-ясно разбиране по въпроса.

По-малко опитните служители обаче правят по-трудно връзката.

Още по-показателни са отговорите на въпроса "Иска ли ви се да сте по-наясно с ефектите от вашия принос към цялостните цели на фирмата?"

Около 53% от запитаните отговарят положително, което означава, че в момента на допитването реално не чувстват, че са особено наясно как допринасят за общия резултат на работното си място.

"Служителите, които виждат директната връзка между техния труд и цялостното представяне на фирмата на пазара са по-ангажирани с работата си, взимат по-добри решения и могат да дават добри предложния за повишаване на продуктивността и растежа" отбелязва "Robert Half" в съобщение до медиите.

Това всъщност се оказва напълно логичен и нормален извод. Как може да си напълно отдаден в работата си, когато не разбираш с какво тя всъщност е от значение?

Заключенията от проучването сочат, че с оглед подобряването на ефективността на труда в една компания, е нужно да се разбере, че от изключително значение е  комуникацията. Не само на върха, но на всички нива във фирмата, така че непрекъснато всеки един служител да знае какво се очаква от него и най-вече - защо.

Важно е да се дава яснота в ежедневните разговори между служители и мениджъри за естеството на бизнеса, да се обсъждат не само представянето в работата, но и целите, рентабилността и как точно човек на определена длъжност допринася за тяхното развитие.

Защо?

Защото, както това проучване показва, онова, което е очевидно и ясно на заемащите по-високи длъжности, често може да не е особено разбираемо за всички останали.

Oще: корпоративни цели  мениджъри  офис  пазар на труда  подбор на кадри  работа  работно място  служители 


Още от Парите

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

1 boris | 18.08.201621:24

Масово хората не знаят какво правят на работа
---------------------
Ми кво правят-правят като всички останали - спят за пари.
   

оценка

+1 -0