5 начина да сте по-продуктивни в работата си | webcafe.bg
Webcafe

5 начина да сте по-продуктивни в работата си

Webcafe, по Business Insider
15.11.2016, 19:04 (обновена 18.11.2016, 14:02)
Млади хора на работа

Снимка: © Getty images

Същото време, по-добър резултат.

Всеки добър професионалист иска да бъде максимално продуктивен на работното си място, без това да му отнема от свободното време и емоционалното здраве.

Ако кариерата е важна за вас и искате да се развивате в условията на непрекъсната конкуренция, хубаво е да имате предвид следните прости, но работещи правила за оптимизиране на работния процес:

Планирайте деня си

Няма как да се справяте супер ефективно с ежедневните си задачи, ако нямате ясна представа какви са те.

Затова сутрин едно от първите неща, които е хубаво да се правят за по-продуктивен ден, е планирането.

Отнема малко време, а спестява понякога часове на чудене, лутане, дезорганизация и хаос в делника. Половин час планиране на ден променя наистина много.

Създайте си рутина

От часа на събуждане, до времето, в което обикновено обядвате - рутината е особено съществен елемент от добрата организация, а оттам и от постигането на опитмална продуктивност в работния ден.

Не само на вас ще ви е по-лесно да планирате неща дори за след няколко дни, когато знаете как регулярно протича денят ви, но и самият ви организъм свиква на създадения режим и работи много по-добре.

Приоритизирайте

Хубаво е да знаете коя задача изисква да се извърши по-напред и коя може да почака. Обикновено отмятането на най-трудната работа в началото на деня е най-печелившият ход, защото с течение нa часовете енергията ви отслабва и все по-трудно се справяте с предстоящите ангажименти.

Ето защо лесните неща е хубаво да идват накрая. Това е супер просто правило, но много ефективно.

Правете си почивки

Доказано е, че регулярните и качествени почивки през работния ден всъщност засилват продуктивността.

Всички са изпитвали ужасяващото чувство, което се появява, когато седиш от половин час и зяпаш в екрана с празен поглед в опит да мислиш, но не ти се получава.

В такива моменти просто станете, разходете се за 5 минути, пийте вода, подишайте въздух, разменете пет приказки с колеги и се върнете на бюрото си.

Всичко, което ви разсейва за момент, всъщност ви помага да взимате по-адекватни решения в трудни ситуации.

Грижете се за доброто си здраве

Ако седите по 8 часа пред компютър, хубаво е да компенсирате с някакви активности. Всъщност, винаги е добре да спортувате, независимо какво работите.

Спортът 3 пъти седмично за поне 30 минути, здравословният хранителен режим и достатъчният прием на вода през деня са важни за общото ви физическо, умствено и емоционално състояние.

Няма как да сте дехидратирани, схванати, болни и неразположени и да бъдете свръхпродуктивни в работата си.

За добри резултати, хубаво е да бъдете и в добра форма на духа и тялото.

Oще: lifecafe  делник  ежедневие  задачи  кариера  офис  пари  професия  работа  работно място  труд 


Още от Парите

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.