Край на кръвните тестове на Theranos | webcafe.bg
Webcafe

Край на кръвните тестове на Theranos

Webcafe, по Wall Street Journal
06.10.2016, 13:19 (обновена 07.10.2016, 17:35)
Елизабет Холмс

Снимка: © gettyimages.com

Елизабет Холмс има забрана да ръководи медицинска лаборатория за срок от 2 години, което също поставяше под въпрос бъдещето на лабораторията в Аризона

Theranos Inc. обяви, че ще затвори всички свои лаборатории за кръвни проби и ще съкрати над 40% от работните си места.

Радикалното решение идва след сътресенията в в мултимилиардната компания на Елизабет Холмс заради разкритията за десетки хиляди манипулирани тестове и неподходящи лабораторни условия, довели до налагане на тежки санкции от страна на здравните служби в САЩ.

Смяната на бизнес-стратегията би могло да помогне на Theranos да задвижи разработването на продукти, които евентуално да се продават на външни лаборатории. Елизабет Холмс обяви през август създаването на ново устройство за кръвни проби с размерите на принтер, наречено miniLab, което обаче още не е получило лиценз за разпространение.

"Отново ще насочим вниманието си към нашата платформа miniLab. крайната ни цел е да комерсиализираме компактните автоматични лаборатории, които могат да правят тестове на малки количества кръвни проби, като се концентрираме върху уязвими пациентски групи - включително онкологията, педиатрията и интензивните отделения", се казва в позиция на Елизабет Холмс.

Theranos разполага с лаборатории в Нюарк, Калифорния, и Скотсдейл, Аризона, както и с още пет обекта за взимане на кръв, които изпращат пробите до централата в Аризона. Калифорнийската лаборатория беше затворена още през юли, след като регулаторните органи отнеха лиценза й.

Преструктурирането на бизнеса на Theranos предполага пълното затваряне на тези обекти. Според Холмс съкращенията ще засегнат близо 340 служители от Аризона, Калифорния и Пенсилвания. Компанията разполага със 790 души персонал на пълен работен ден.

Самата Елизабет Холмс има забрана да ръководи медицинска лаборатория за срок от 2 години, което също поставяше под въпрос бъдещето на лабораторията в Аризона.

Този драстичен ход може да й помогне да запази позицията си като главен изпълнителен директор на Theranos. Холмс контролира и мажоритарният дял в компанията и не може да бъде отстранена лесно от поста си.

Елизабет Холмс обяви, че поема "пълна отговорност за проблемите" в лабораторията в Калифорния и че е готова да предприеме всички нужни мерки, включително повишаване на качеството на технологията и допълнителни процедури по обучение на персонала.

Новият продукт miniLab беше показан на конференция от лабораторни специалисти. Елизабет Холмс твърди, че машината може да прави точни тестове само от няколко капки кръв.

Theranos искаше да регистрира и кръвен тест за проверки на зика-вирус, но оттегли документите си, след като федералното разследване доказа, че компанията отново не е отговорила на коректните стандарти.

Oще: theranos  анализ на кръвта  елизабет холмс  кръвен тест  лаборатория на theranos  медицина  нанотехнологии  теранос 


Още от Парите

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.05.2011, 03:14

3 Georgi Marinov | 06.10.201622:18

Вундеркинди в химията и биологията няма.

Това е възможно само в чисто теоретични дисциплини.

В областите, които се въртят около експерименти и данни, такива неща се общо взето невъзможни -- понеже огромно количество работа трябва да се свърши от някой, а тренингът в това как тази работа се върши не може да се пропусне ей така.

В случая имаме човек, който е бил в Станфорд, но за една година и след това е напуснал и тръгнал да прави революция в медицинската технология.

И много хора си мислеха, че това е същото като това някой обещаващ програмист да напусне престижен университет и да направи компания за милиарди.

Е, не е.

На обещаващия програмист му трябва един компютър и идеи.

В химията и биологията трябва много повече от това и един такъв човек е нищо повече от недообразован лаик.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 08.07.2015, 15:05

2 e-mil | 06.10.201619:21

Всъщност не е образована - напусна университета преди да завърши.
Точно както Бърни Мейдъф. И той е бил амбициозен, млад и красив, когато напуска реномираното си адвокатско училище за да основе собствена фирма и започне 48-годишна забележителна и блестяща кариера във финансите... преди да се разбере, че не всичко, което блести е злато. Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

1 Pavur Pezev | 06.10.201616:55

амбициозна,млада,красива и образована млада дама,която работи за себе си ,а не чака някой да й ''даде''.тея дето са затворили бизнеса й,са нагли,завистливи,прости комуняги.
   

оценка

+0 -0