Webcafe

Бате, къде ми е пържолата

Бате Гойко
05.10.2010, 10:12 (обновена 06.10.2010, 10:55)
пържолки

Снимка: © Getty Images

Бате, искам партиите да пишат предизборни програми като меню - първо, второ и десерт, и пържолата да е вътре...

Бате, как ми се  ядат пържоли!!! А съм станал като заек - зарзават след зарзават, жената тук-там бодва по някое парче наденица. То и за мръвка не се брои, ама поне на месо мирише.

Бате, да ти кажа аз как го разбирам благоденствието - пет дни в седмицата пържоли. Така трябва да пишете предизборните програми - с меню. Кви са тия растежи, бевепета и разни глупости - все за едно и също става въпрос накрая: яденето, Бате. Първо, второ и десерт. И десертът, сори, ама не го разбирам като магистрали.

Най-ясно е така: накрая на първата година власт - пържоли три пъти седмично, след втората - четири пъти, и шопска салата всеки път, в края на мандата - нито ден без мръвка.

Стига с тва месо, вдигаш кръвно, вика ми домоуправителката Венета. Венетооооооо, мен и без друго кръвното ми удря тавана, още като пусна сутринта телевизорът. Ама при Станишев не яде ли пържоли, пуска червената пропаганда Венета, нали е кадър на бесепето. Е па да не би Станишев да коли прасе за мен, бачках две лета по строежите и така купувахме с шурето по едно прасе за зимата.

Но сега строежи няма. Лошо, Бате - при ония се строеше, при теб държавата се кърпи. Проблемът е, че може да се закърпят само неколко дупки, а отвсякъде духа и тече като през фуги на несанирана панелка.

Бате, що така поскъпна яденето? Тва хляб, тва олио, тва кашкавал и сирене - какво става, хем сме зле, хем не купуваме, хем икономиката се влачи като охлюв, хем цените се вдигат. Аз немам висше, но знам, че едно нещо поскъпва, като се размърда малко търговията.

Ми аз по нашия вход съдя - тъщата нали кисне по цял ден на пейката пред блока и разправя: Сега всеки си носи покупките у малките прозрачни кесийки-  цяла чанта трудно пълниш, обикновено е в началото или края на месеца.

Бате, що не пусна малко внос на зърно? Лятос тия, дето произвеждат хляба, казаха, че хлябът ще поскъпне - ей го, вдигна се. Лоша била реколтата - и у нас, и навън. Лоша е, добре. Се отнякъде може да се внесе по-евтинко. Ами олиото - що и то полудя толкоз?

Бате, мисля си, че тия, дето произвеждат, се наговарят. Колко ни е пазарът една шепа - колко му е пет пръста да го стиснат в юмрук, че то повечето големи производители не знам да са повече. На олиото специално не са. А пък за бензините са и бая по-малко...

Ако Дянков те лъже, Бате, че се оправяме, не му вярвай, ти глей статистиката - там май не лъжат. Дянков все казва, че ще се оправим - тоя е като некоя врачка по БГТВ, добре, че не броих колко пъти го казва. Бате, може пък да питаш врачката на Берлускони, тя нали е българка, а той ти е приятел - един сеанс да уреди.

Ето, аз пак нашия вход ще ти дам за пример - барем една осма са без работа и чакат на бюрото по труда и на пенсиите на възрастните. Има неколко апартамента с пенсионери. Некои се посгъстиха, щото на сина на бай Слави банката му взе апартамента, че не можеха да го изплащат, и сега се гъчкат пет души в две стаи. А други млади пак от зор се събраха със старите, че си дадоха гарсониерата под наем - жената гледа бебе, а мъжът без работа, и щат- не щат, при нейните родители се завряха.

И ние с жената се принудихме - тя имаше пет декара ниви голи някъде из Ямболско, и ги продадохме за 1000 лева. Така поне парното изчистихме за миналата зима, и обувки на дъщерята за бала взехме - отсега, че ги намерихме евтино. Аз пък си взех два стека контрабандни цигари - по два лева кутията.

Който казва, че били вредни, лъже. Някои може и да са не вредни, просто - без тютюн в тях. Китайските например са пълни с клечки и кофти на вкус. Бате, нещо много агитация срещу контабандата тече! И по телевизия, и по вестници. Да не би да е по оня проект на Дянков - да се ръчка потреблението, като се раздадат за материали по медиите едни милион и половина... 

Гледам некво ВМРО-НИЕ ми говорят за изследване на пловдивска лаборатория, че контрабандните цигари били пълни с 2.1 пъти в повече над разрешените нива никотин и въглероден оксид и 1.8 пъти повече катрани. Бате, от 15 проверени марки, внесени нелегално, в три били открити вредностите. Е, и? Някой да не би да казва колко читава е булгартабашката продукция, като струва два пъти по-скъпо! 

Та така, Бате, да се върна пак на мръвката. Знам, че без месо не сядаш - значи, ще ме разбереш. 

Зорлен постим и вече лошо гледам. Българинът, Бате, знаеш - без мръвка не може.

Няма ли я, на бой почва да налита...

Oще: бате  бойко борисов  инфлация  пържола  рецесия  храни 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.