Webcafe

Синьо елече Борисов облече

Емилия Милчева
16.02.2014, 15:06 (обновена 17.02.2014, 14:33)
Бойк Борисов

Снимка: © Sofia photo agency

Да резюмираме конгреса на ГЕРБ. Освен че беше триумф на волята. Не питате чия.

Избра без нито един "против" и "въздържал" се предложените от Лидера заместници - успешни и харизматични кметове като Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

Европейските гости бяха повече от българските. Дойде лидерът на Европейската дясна партия - Джоузеф Дол, и друди десни от Европа, но не и десните брат'чеди на ГЕРБ в България.

Бойко Борисов дръпна слово като за пред големите гости - издържано в духа на десните европейски традиции.

Призова ДПС да спрат да се заиграват с етническата карта.

Макар че всички, и ГЕРБ в това число, я ползват без никакъв свян. И кметът на Пловдив Иван Тотев от ГЕРБ, който не прекрати шествието в петък, 14 февруари, прераснало в щурм срещу Джумая джамия.

А по-рано "тежката артилерия" - депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, заяви по БНР, че няма защо да се прегласува текста, приет след огромен скандал в същия този петък, забраняващ агитацията на език, различен от българския. Разбира се, в това безсрамно театро всяка от страните си знае репликите и ролите - защото и досега ДПС агитират и на турски език, без от това да произтичат никакви проблеми.

За факта, че по време на управлението си ГЕРБ рециклира кадри на ДПС в земеделието споменаваме мимоходом. А и все пак онази победа през 2009-а на ГЕРБ се дължи до голяма степен на онова изявление на Доган в Кочан. А и онези медии брутално го обичаха.

Държа се като Големия Батко спрямо Реформаторския блок - просто ги игнорира

В приетата от Националното събрание резолюция ГЕРБ не спомена нито дума за партньорство с други десни партии и настоя "за решение на НС, което да насрочи и проведе референдум за реформа в изборното законодателство заедно с вота за Европейски парламент".

Иначе има достатъчно думи за дясното и клетвата на ГЕРБ, че му принадлежи.

Нито дума за партньорство вдясно не каза публично и председателят на ЕНП Джоузеф Дол - намек, насърчение, пожелание. Дол харесва Борисов. Борисов не е губил избори.

В началото на март партиите от ЕНП се събират в Дъблин - ще приемат програмата си за евровота и ще номиринат кандидата на европейските десни за председател на Европейската комисия. Освен ГЕРБ, там ще бъдат и от партии от Реформаторския блок като ДСБ, СДС... Ще си говорят за дясното извън България.

Иначе Борисов облече синьото елече за изборите. Отесняло му е - в крайна сметка той е изпълнил цялото дясно у нас.

Oще: бойко борисов  герб  десни  енп  конгрес  национално събрание  реформаторски блок 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.08.2012, 11:26

2 Phil Proynov | 17.02.201417:32

Ех, българска "журналистика".

Нямаше да е зле като се пишат анализи, поне малко да се основават на факти, а не на откровени лъжи!

"И кметът на Пловдив Иван Тотев от ГЕРБ, който не прекрати шествието в петък, 14 февруари, прераснало в щурм срещу Джумая джамия."
"Журналистката" явно е толкова неосведомена, та не е наясно, че кмет не може да прекратява шествия. Тези прояви са на уведоминтелен режим! И ако има причини (хулаганство, нарушаване на обществения ред и др. подобни) мерки трябва да вземе полицията!!!

"защото и досега ДПС агитират и на турски език, без от това да произтичат никакви проблеми."
Това, че според авторката НЕСПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНА от ДПС не е проблем, далеч не означава, че няма проблем!
Напротив - точно НЕСПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ е един от основните проблеми в България!

"В приетата от Националното събрание резолюция ГЕРБ не спомена нито дума за партньорство с други десни партии"
Изглежда авторката пада от Марс и е пропуснала общоизвестният факт, че в последните месеци имаше неколкократнти призиви за сътрудничество от ГЕРБ към РБ, които бяха категорично отхвърлени от РБ.
Ами след като от РБ не желаят сътрудничество , как да стане това при желание само от едната страна. Насила хубост не става!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

1 sim4o | 16.02.201423:38

и досега ДПС агитират и на турски език, без от това да произтичат никакви проблеми
--------------------
   

оценка

+0 -0