Webcafe

Тричане

Петър Николов
05.11.2011, 17:41 (обновена 07.11.2011, 08:02)
Борис Велчев

Снимка: © БГНЕС

Като подразделение на МВР или като част от независимата ни по Конституция съдебна власт действа българската прокуратура

Повече от 7 месеца бяха необходими на прокуратурата, за да приключи разследването на случая, при който четирима полицаи пребиха семейство в Кърджали на 23 юли м.г. Цели 9 й трябваха, за да го започне.

Не е ясно дали побойниците ще са обвиняеми. Най-напред ги оневини шефът им - министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. После - и проверката на собственото им ведомство МВР. Странно защо тогава "изтри" случая от полицейския бюлетин на 23 юли.

Въпросът е дали прокуратурата ще действа като подразделение на МВР или като част от независимата ни по Конституция съдебна власт. Неохотата, с която поде разследването, е аргумент в полза на първото съждение.

Ако ще е така, дайте да променяме Конституцията, и да се върне там, където ще съжителства в хармония с белезниците. Всъщност сегашното й местонахождение е по-удобно на меверейщината - винаги може да каже "ами прокуратурата е независима, те така са преценили..."

А иначе последващите действия на полицията не оправдават нахлуването след 22 часа на неуниформени, които раздават кютек на хора, които не оказват съпротива. Цветанов, който първоначално се извини по медиите на семейството, после подхвърляше някакви внушения за сводничество и проституция. И те така си увиснаха.

В очакване да се раздвижат органите и органчетата на държавното обвинение, които би трябвало даже да се самосезират, ако служат на хората, а не на МВР, семейството, станало жертва на полицейския взлом и побой, пак си е жертва.

Уволнена е майката от ДФ "Земеделие" в Кърджали - с мотива за "намален обем работа". Жената, която поде битката за правосъдие в името на семейството си, обжалва и уволнението си. Дано й останат сили да стигне и до Страсбург.

Цялата работа гадно заприличва на гадния обичай тричане. Където едни хора висват безнаказано едни кучета и се гаврят с тях, въртейки ги до полуумиране над ров с вода. Така гонели бесовете от тях. Ако все пак не умрат, кучетата цял живот тичат с подвити опашки.

Ами кучетата на властта? Тях какво ще ги правим. Тях си ги храним.

 

 

Oще: кърджали  побой  полицаи  прокуратура  семейство  страсбург 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.10.2010, 17:47

2 Бояна | 06.11.201123:50

Ний сме държавата в Европа с:
Най – ниски данъци.
Най – ниски доходи.
Най – висока смъртност.
Най – висок отрицателен прираст
Най – много депутати на глава от населението.
Най – много полицаи на глава от населението
Най – много корумпирани на глава от населението.
Най – много пенсионери на глава от населението.
Най – много социално слаби на глава от населението.
Най – много болни на глава от населението.
Най – много загинали деца при катастрофи.
Най – много изоставени деца.
Най – много съдии и прокурори на глава от населението.
Най – корумпирана съдебна система.
Най – ниският процент от БВП за здравеопазване.
Най – ниска продуктивност на труда.
Най – много престъпници на глава от населението.
Най – много проститутки на глава от населението.
Най – голям обем на незаконното строителство.
Най – ужасно висше образование.
Най – голям брой желаещи да емигрират.
Най – нагли политици.
И още, и още. Сега вървете и си платете най-ниските данъци и благодарете на всезнаещия и всеможещия Б.Б. , че сте на този хал!.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

1 Pavur Pezev | 06.11.201111:30

Милицията е репресивен апарат-работата й е да бие,ебе и псува.У Америка милиционерите стрелят на месо,ако само преценят,че има и най- малка заплаха за самите тях или околните.Също така и побииват в милиционерските зимници.Тука за два шамара ми се жалват в Страсбург.

'...Полицейската бруталност в САЩ остава ненаказана, се посочва в доклада. Според в. "Лос Анджелис таймс" само 8 от над 200 обвинения срещу полицейска бруталност са стигнали до съда. Съществуват случаи на очевидна несправедливост на съдебната система и на съдебни грешки. През 2005 г. американските медии разкриха няколко случаи на грешни присъди. Прекаралият 24 години в затвора Робърт Кларк от Джорджия бе освободен, след като ДНК тест установи, че е невинен. Общо 164 осъдени бяха освободени, след като ДНК тестове са установили, че са невинни. Известният адвокат по наказателни дела от Лос Анджелис Марк Гераго заяви в предаването "Лари Кинг лайв" на Си Ен Ен, че до 20 на сто от присъдите в страната са резултат от грешка. САЩ тръбят, че са "рай на свободата", но са държавата с най-много затворници по света, се сочи в доклада. По данни на статистическото бюро на министерството на правосъдието на САЩ, разпространени на 23 октомври 2005 г., общият брой на затворниците в страната в края на 2004 г. е бил 2 267 787 души. Това означава, че на 100 000 души са се падали 724 затворници ­ повишение с 18 на сто в сравнение с 10 години преди това и с 25 на сто повече отколкото в която и да било страна в света. В периода 2003-2004 г. всяка седмица броят на затворниците е нараствал с 900 души. В американските затвори отношението към осъдените често пъти е много лошо. По време на урагана "Катрина" в периода август ­ септември 2005 пазачите в шерифството в Ню Орлиънс са оставили 600 затворници в наводнения затвор, където те са прекарали четири дни и нощи във вода до раменете без храна, питейна вода и електричество. Сексуалните нападения в затворите са често срещано явление. Според доклад от юни 2005 г. на министерството на правосъдието, е имало 8 210 официално регистрирани обвинения за сексуално насилие в затворите, като близо 42 на сто от нападенията са били извършени от охраната. САЩ винаги са се обявявали за "модел на демокрацията" и са се стремели да налагат този модел над останалата част от света...'
   

оценка

+0 -0