Webcafe

Къде са полицаите в селата


08.10.2010, 12:16 (обновена 11.10.2010, 15:09)
Полицаи

Снимка: © БГНЕС

Защо полицейските сили никакви ги няма в селата

Бих желал да задам на премиера следните въпроси:

1. Каква е стратегията на настоящето правителство и в частност на МВР за запазване реда и сигурността в малките населени места?

2. Защо полицейските сили обикновено са концентрирани в общинските центрове, оставяйки без присъствие селата и малките населени места. Пример - община Правец и селата.

3. Тук не става въпрос за работата на оперативните групи, които в известен смисъл вършат някаква работа.

Най-фрапиращото е липсата на полицейско присъствие и абсолютното пренебрегване на превантивната работа от служителите на МВР.

4. Не смятате ли, че това е фактор за редовното нарушаване на обществения ред, сигурност, генериране на битова и криминална престъпност и хронично унижаване на човешкото достойнство на стари и безпомощни хора, живеещи по тези места?

5. Отново питам, какво е Вашето виждане по тези въпроси и какво смятате да предприемете?

С уважение:

Иван Голомехов

Oще: мвр  писма  премиер 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 21.08.2010, 09:41

1 heat | 11.10.201010:02

Полицейското присъствие е там където има проблем, там където има престъпност, там където системата и държавата не си е свършила работата. Когато хората имат работа и сносни доходи тогава битовата претъпност е много ниска, за какво да харчим народни средства за излишна полицейщина когато образованието и здравеопазването са ни в окаяно състояние. Когато културата е на ниско ниво тогава полицията е многобройна, въпросът е не полицията да е много а хората да имат да формират гражданско самосъзнание. Когато полицията намалее наполовина, тогава ще има пари за болници и образование и култура.
Въпросът е не е защо няма а как да направим така, че да се намали още бройката!
   

оценка

+0 -0