Webcafe

"Пайнер" тръгна на училище

Борис Христов
05.09.2012, 15:52 (обновена 07.09.2012, 19:53)
алисия

Какъв е проблемът, че Алисия и нейни колежки са на корицата на тетрадки? Това си е маркетинг

И пак вой, и пак морализатори, и пак размахване на пръст. Назидателно. Не правете това, не правете онова...

И всичко заради поредния маркетингов трик на "Пайнер". Пуснали тетрадки на пазара (+ CD) с лика на разни чалгии на корицата. Азис, Камелия, Преслава, Анелия и прочие - ия. Много се купуват.

Ами ако пуснат на корицата лика на премиера/президента (може би дори с Н.Пр., както беше изписан на един форум). Присъствието на Борисов върху вафла, вино, пиратки, автомобилен капак да не би да не е част от същата дивна чалготия?

Лика-прилика са такива тетрадки с учебници, натъпкани с изрази от типа: "Всеки акт, който е изключение спрямо традицията и е нарушение спрямо нейната системност според традиционния човек, е лишен от сакралността и свръхсмисъла, които би й придал митът..."  Това е литература за 9 клас. Не е чалга, но подобно знание може да се налее само с кофа и е достатъчно да те отврати от магията на четенето на книги.

Министърът, който посъветва родителите да не купуват такива тетрадки, беше обещал през 2009-а, че учебниците - които са пълни с глупости - ще се пренапишат. Днес пък казва как "от три до пет години ще са необходими, за да имаме нови учебници, защото няма техническа възможност това да стане по-рано".

Такъв е отговорът на Сергей Игнатов на въпрос кога ще са готови новите учебници, след като сега се актуализират учебните програми. Друг е въпросът, че учебниците по история бяха ad hoc актуализирани с неприключилото мандатно присъствие на ГЕРБ в най-новата ни история. Но това вече е трети въпрос...

А тетрадките с Азис и Камелия, (която се смята за достойна да е там), не са проблемът. Проблемът е, че и да има други тетрадки, с Ботев и Левски на корицата например, онези пак повече ще се купуват.

Oще: азис  алисия  пайнер  сергей игнатов  тетрадки  учебници  чалга 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 06.09.201210:57

Учебниците се пренаписват от правителствата и политиците.Съдържанието им произтича от учените и изследователите.Но при днешният ни режим двете начала нямат нищо общо.За това и образованието не е легитимно. Бесен
   

оценка

+0 -0