Webcafe

Ще ги гледаме или ще ги траем

Me and My Monkey
22.05.2013, 16:45 (обновена 23.05.2013, 16:31)
Юмрук

Този парламент ни гарантира зрелища. Не и хляб

Както виждаме, с новия парламент зрелищата ни са гарантирани. Не и хлябът.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров показва поведение, заради което щеше да е набит и изхвърлен откъдето и да е другаде - компания, ресторант, трамвай.

А в парламента му дават достъп до микрофон.

Социалистката Мая Манолова, издигнала се до зам.-председател на 42-ото НС, се държа като твърде обременена гимназиална учителка. Ако беше в час, учениците щяха да напуснат до един. Впрочем ГЕРБ го направиха.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски, съдържател на толкова платена любов, каза на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов: "Имайте срам, погледнете ме в очите".

Това с гледането в очите явно е нов вид полиграф в политиката. Така каза и Николай Бареков на Мая Манолова наскоро, като я питаше тя ли е издала на TV7 за акцията в печатницата в Костинброд :)

Така, за разлика от предишния парламент, този път пленарна зала чу гласа на Пеевски и разбра, че може да говори.

Цветан Цветанов, комуто се харесваше "да страхува" лекари, съдии, опозиция и който му падне, каза на Пеевски: "Нас не ни е страх от вас".

БСП поиска изслушване на шефа на НЕК. Макар да не му знаеше името. След като ни остави сметка от близо половин милиард евро за "Цанков камък" и заем от половин милиард лева, теглен заради АЕЦ "Белене".

Социалистите започнаха консултации с партия ЛИДЕР, зад която стои Христо Ковачки. Вместо да се разследва дали върху работещите над 3000 в шестте мини, пет топлофикации, 3 веца и още няколко предприятия, сред които и "Атоменергоремонт", не е оказван натиск да гласуват за нея/него.

Ще ги гледаме или ще ги траем?

Oще: атака  бсп  волен сидеров  дпс  избори  мая манолова  парламент 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

17 Conspirator | 26.05.201312:36

Г-жо или г-це Домовчийска.Искрено ме развеселявате с пророкуванията си,как ГЕРБ ще интригантства,разлага,пречи и извива ръцете на новия Парламент/Нероден Петко/.И за капак,след целия ви коментар изниква предупреждаващото-Свиквайте,да се съобразявате с Атака!От което,извеждате неизбежността да започнат, да се случват точка по точка Антиколониалните мерки на Сидеров.
Искам да ви попитам нещо.Сериозно ли си вярвате,че след като БСП и ДПС докараха Вота си до 120 мандата,ще се поколебаят/или зачудят/да си купят ЕДИН единствен депутат от Атака?Подчертавам-от АТАКА,а не от ГЕРБ.Мислите ли,че огромните усилия положени от антиГЕРБ коалицията,ще я докарат на милиметри от Финалната линия и ТОЧНО тогава ще започнат да спазват демократичните правила?Като показаха в предизборната кампания,че няма да се спрат,буквално пред нищо.ТЕЗИ,които смляха вота на хората,трансформираха го и след това наляха гласове в големите партий,знаеха много добре какво правят.Заветната им цел бяха 121 мандата,а този резултат можеше да се получи,само ако се елиминират малките партий.
Това беше причината,да ни изпратят всички в Костинбродската печатница по поръчение на другарката Мая Манолова и с един замах да ликвидират шанса на Гражданите,ДСБ и НФСБ на Симеонов.
Що се отнася да единствената прочетена книга от Борисов „Винету“,мога да отговоря в същия смисъл,че единствената книга,която сте прочели вие,е „Пчеличката Мая“което разбира се не е вярно,както е несъстоятелен поредният мит,подхвърлен от дружината на „ангелогласните“ на Андрей Райчев.
И за завършек ще ви кажа няколко думи, за така наречения колапс в енергетиката.Съвсем малко внимание обърнаха медийте на странния факт,че масово инкасаторите на ЕРП-тата излезнаха в платен отпуск,точно преди Нова година.И беше норма в цяла България да се стовари сметка за месец и половина.Съотношението е 16/44 или „по-мекият“вариант 18/42,като първите числа са засечените дни до отпуската,а вторите-след отпуската.Като,разбира се,всичко беше стоварено върху ГЕРБ,защото не оставили хората да си събират платен отпуск с години.Елементарен пример,как едно добро намерение,може и беше превърнато в СТРАШНО оръжие за дестабилизация.
Що се отнася до Сидеров,наместо антиколониална програма,той отново отвлече вниманието на избирателите от същественият въпрос.Как беше подменен вотът на хората.Важността и значимостта му ще се изпарят в момента,когато един от депутатите му премине в „правата“вяра и се пръкне непотопяемо Правителство от 121 депутати.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.07.2011, 20:01

16 Елисавета Домовчийска | 24.05.201312:25

Както вече казах, ако това правителство не бъде бутнато от протести, а те ще направят необходимото да няма такива, ГЕРБ нямат полезен ход, освен да спъват работата на парламента с процедури, да подклаждат напрежение, протести, ама последното едва ли ще им се получи и най-силния им коз - доминацията в местната власт, вече показаха, как могат да блокират община Варна, само щото кмета им подаде оставка и не могат да си наместят интересите. Ако и ББ да обяви като тумор "коалицията", аз пък спокойно мога да кажа, че ГЕРБ са гангрена. Гангрена от калинки, от безидейност и от шуробаджанащина. Мерси, но всичко друго е по-добро от минпред прочел само една книга и тя - "Винету". Атака ще клати Бойко Борисов както си иска, ще извлече негативи, защото симпатизантите ще го видят в подкрепа на правителство с участието на ДПС, но ще извлече и позитиви - ще прокара някои от своите мерки и идеи против монополите и прочее. Но ще подкрепя правителството, даже и логистично, с цената на това, че ако не - то следващия парламент трябва да се изправи заедно с конкуренцията на НФСБ, РЗС и безскрупулния Бойко Борисов и ще отлага и преформулира този сценарий ако трябва и четири години. Всички останали партии - свиквайте да се съобразявате с Атака. Ако е беден народа - все повече подкрепа ще има за подобни партии, правете си сметката. Протестиращите, гледайте внимателно и бъдете нащрек. Ама никога не забравяйте кой докара колапса на енергетиката, когато цените подкарани с тая скорост, с която ГЕРБ управляваха енергетиката и когато ДКЕВР се беше превърнал само в орган за узаконяване на произвола на електроенергийните дружества, щеше да се вдига всяка година с 40%. Помнете, че такова нещо не е било никога.
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

15 MacAllister | 24.05.201301:28

Абе много се заговори за финансирането - от това, че с добро финансиране малко хора могат много да направят, та до мисли за финансовите възможности на БСП и т.н. Пак ще ви върна към мойта гледна точка към финансите - те не са независима величина, а функция на активността и връзката й с обществото - както един приятел казваше "парите са тренда на цената на човекочасовете за една или друга дейност". Тъй че финансирането има смисъл само в рамките на това, което се продава - дори и с всичките пари на планетата не можеш да си купиш звездолет наприрмер, нито пък безсмъртие (е, поне засега). У нас хората имат лошо отношение към парите и това макар и не причина е резултат на същите причини, които ни държат в блатото - неспособността да оценяваме чуждия труд и да ползваме плодовете му. Във всеки българин има едно нездраво желание за пълна победа над другите гадове мръсни и това се просмуква във всеки без значение дали баща му е от ДС, от ЦК на бившото БСП или е върнал се емигрант ако щете. Ние масово мразим търговията в смислената й полезна форма и сме склонни да продаваме само боклук, в следствие и само това почва да се предлага. Ние не искаме умни и мъдри политици, защото ще ни настъпят по комплекса за малоценност, не искаме и да има наистина богати бизнесмени, защото ще се почувстваме много кофти, ако не можем да се успокоим, че тяхното съществуване е резултат на подарен успех. Такива сме си, хайде да не се лъжем - даже и да се опитваме искрено и с вътрешно желание да не сме, то това така ни залива отвсякъде, че рано или късно почваме да реагираме все едно, че сме си такива изроди, даже и вътрешно да не сме. Казвал съм го - това може да е проклятие, ама може и да е благословен шанс, ако се отървем от омразата и насочим тоя хъс не към постянен ужас другите да не ни изпреварят може да открием, че у нас дреме предприемчива и изобретателна природа. Никак, ама никак не съм съгласен със Зелен бетон като почне да ни убеждава, че сме като всички други народи. За повечето неща, които казва съм на подобно мнение, но за това категорично не съм! Не мога еднозначно да кажа какво ни е направило, каквото сме, мога да теоретизирам до забрава за това, но мисля, че е факт, че има нещо различно у нас, за съжаление също толкова лесно може да се установи, че то е впрегнато изцяло в наша вреда.

И за да бъда конструктивен, ще подхвърля нещо, което и преди съм казвал - проблемът ни е в културата, политиците са следствие. Ако трябват реформи те трябва да почнат от истинските ни суверени - телевизията например ;). Интернет ни даде възможност да видим, че за 200-300 хиляди души превключили към мрежата като към основен културен център нещата наистина излгеждат различно - и тук се сее омраза, но самата липса на еднопосочна масовост някак си много бързо я потушава и се показват очертанията на нещо друго. Можем да променим много, ако почнем да градим напук, дори и тоя градеж да остане само виртуален за дълго. Забелязва ли се рано или късно безсмислието на официалния ни живот ще започне все повече хора да обръщат поглед към нещо различно. Обръщането на погледа е трудно, много трудно, защото смисленото просто няма черите, които човек се е учил цял живот да забелязва - тия, които му изграждат самите основи на възприятието. Само продължително излагане на абсурди резултат на такова извратено световъзприятие могат да накарат средностатистически човек да скъса със самата си същност, но ако няма какво да получи от това остава само един път - на деградацията. Имам нещо пред вид, но не желая да го предлагам преди да съм сигурен, че може да се постигне.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

14 Оня Дето Го Трият | 23.05.201320:13

Кво протести бе, Гюлеметов?
Нали имаше протести вече и видя кой дойде сега и кой командва парада - твоя идол Болен.
Извини се сега, извини се, извини се, извини се, извини се, извини се (цитирам по памет).....
извини се на всички нас, че подкрепяш и си в такава партия-срам за България да се намира в Парламента.

Иначе да протестираме с Атака на площада, та да дойде в следващия Парламент още повече Атака - айде нема нужда.... НЕ!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

13 deowin | 23.05.201320:07

Да, точно така - масови протести против БСП, ГЕРБ, ДПС и Атака!
Даже още по-големи от протестите преди няколко месеца!
.. и после пак ги избираме тях да ни управляват.

И за да добавим обида към вредата, точно градовете, които най-много протестират, трябва още по-масово после да гласуват за точно тези, срещу които протестират. Както вече стана преди 10 дни във Варна и София.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.12.2010, 13:30

12 Божидар Гюлмезов | 23.05.201319:38

Протести до дупка и толкоз. Надявам се преди зимата, защото след зимата хората ще излязат озверели, и тогава ще станат доста груби ситуации...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.02.2012, 17:37

11 mima | 23.05.201314:58

Хората не разбраха, че политика се прави с пари. БСП има перфектно финансиране, дотолкова че може да си създаде колкото иска и каквито иска партии, да си направи опозиция, да си купи медиите и да ни разиграва театър цял живот. Без пари не става. Веднъж на закачка казах на един познат "Дай 5лв да направим партия." Отговорът беше "А, а какво ще ги правиш тези 5лв, аз така не мога..." Т.е. драмата не е в това дали имаме потенциал за партия, дали имаме програма, дали може да управляваме и т.н. Проблемът са тези 5лв. Поради същата причина нямаме нормални браншови организации, нямаме профсъюзи и никой не иска да даде тези 5лв, защото някой щял да ги вземе и да го излъже.

Извод: След като 5лв ни се виждат много, ще даваме милиарди на тези, които имат финансиране. Жалко, че парите им идват отвън и че същите тези работят за интересите на друга държава (лица).
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.05.2013, 13:28

10 Доктор Боко | 23.05.201313:56

Напълно съм съгласен с колегата
KingoftheROAD ! Към неговото лекарство ще дам пояснения,относно начина на употреба: Сутрин, обед и вечер по 1 блистер/7.62/в главите,преди ядене.И така, курсът на лечение да не се прекъсва,до постигане на желаният резултат-пълно изтребване на стафилококите!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.05.2013, 14:14

9 ТИМ | 23.05.201313:22

@Зелен Бетон Умилителни са усилията ти да прехвърлиш отговорността върху ТЯХ, ДРУГИТЕ, но забравяш че не ТЕ, а НИЕ избираме те да са там. Местан/Станишев/Борисов/Болен са плод на НАШЕТО желание. Защо не е там Мартин Димитров, Димо Гяуров, Надежда Михайлова? Защото НИЕ не ги избрахме.

Е, на кого да се сърдим? На политическата класа? Напротив, тя е там, защото предлага това, което избирателят търси.

Т.е. според търсенето, и предлагането.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

8 boris | 23.05.201311:46

Ще ги гледаме или ще ги траем
--------------------------------------------------------
При положение, че тия ора вода с лед не пият, то е ясно, че или че ни ебът или че ни бият. Въпрос на запазване на достойнството.
   

оценка

+0 -0