Webcafe

Бате, и Цецка ли...

Бате Гойко
16.02.2011, 13:08 (обновена 18.02.2011, 07:42)
Цецка Цачева

Снимка: © Sofia photo agency

... Без книжка от бекапето, вика, нема да ни земат управляващите. Виж Цецето Цачева.

Бате, вече знам кои приемат в ГЕРБ. Трябва само членство в БКП. В БСП не може. Всъщност що да не може - я Божидар Димитров нали беше и в двете? Ма той е изключение, дето потвърждава правилото - здрави комунисти трябват в ГЕРБ, пък ако са били и милиционери като тате - още по-добре.

Вчера слязох до мазата да търся книжката. Свалих има-няма петнайсе щайги с празни и пълни буркани, търсих в кашона под компотите от джанки, няма нищо. Само две-три грамоти се мотаят, некви книжки със стихчета на Георги Джагаров, един том на Живков - подарък на жената за ударен труд, и един кристален пепелник, дето пак на жената й го беше подарила една приятелка след екскурзия до Чехия през 82-ра. Ще й го занеса - да се радва, толкоз си го пазеше, че все като украса на секцията стоеше...

Гледам - до мен Киро и той бърника нещо. Чудя се кво прави, нали олока ракията. И той същото - търси книжката от бекапето. Призна си като му дадох да удари от моята, ама призна на четвъртата. Няма я, вика, мамка му, ще ходя на битака да си купя. Сети се, че я ударил о тиквата на партийния секретар, дето станал шеф на РМД-то, дето купи завода. Без книжка от бекапето, вика, нема да ни земат управляващите. Виж Цецето Цачева.

Не се срамувам, че бях член на БКП, каза Цачева. Ма то не е за срам, нали, Бате, и ти си бил, и Краси Велчев, и Цецо - я сега какви сте, хем държавни, хем партийни ръководители. Точно как си требе.

"В студентските ми години бях приета за член на партията, която беше партия-държава тогава - БКП. Онези, които ме познават, знаят, че дядо ми по бащина линия е с изпълнена смъртна присъда от 1952 г. като николапетковист. Аз не съм скъсала пъпната връв със семейството ми, така че в мое лице да се говори за някаква носталгия по комунистическо минало би било просто несериозно...

Не се срамувам, че съм била тогава член на комунистическата партия, защото комунистическата партия до 1989 г. - това беше държавата. Винаги - и като млад човек студент, и насам, моята кауза е била държавността. И винаги към партията, която е изповядвала тази кауза, съм имала отношение." (В предаването "Свободна зона" на Георги Коритаров по ТВ+).

Аз на двайсе влязох у бекапето, пък не знам дали бях за държавността. Ма Цачева е ориентирана - сигурно от рабфака. Те така - който овреме си знае каузата, я какъв става. Който не знае коя партия какво изповядва - компоти ще затваря.

Бате, кой си е светнат, светнат е. Мен, като ми викаше нашия партиен секретар, айде, Гойо, да те направим един рабфакаджия - или задочник, аз не, та не. Не ща, викам, другарю Методиев, тая работа като Самуиловите войници, вишист с едно око. Шурето не се назлъндисваше толкоз, оправи го бекапето, ем неговият дядо - аман от тия дядовци, бе - единият бил жандарм преди 9 септември. Ма кво като е бил, на държавността е служил човекът, ако не на партията. То тогава много партии са имали отношение към държавността.

Тъщата почна да кълне, като чу за кво ще ходя до мазата. Тя никога не е била ориентирана, залупена жена, готвачка. Като я канили навремето в бекапето, им казала, че не е достойна. Глупости, мразила ги е в червата, Бате. Тя затва си падна по Царя, щото баща й при неговия баща имал сто и четирийсе декара, и са живели като симеончовци.

Пък от тия сто и четирийсе на нея и сестрите й признаха има-няма половината. Щото изгорял емлячният регистър. А пък изгоря баш кога се връщаше земята. После се оказа, че партийният секретар на текезесето изведнъж множко се оземли, а в селото помнят как майка му пасяла кравите...

Ама то си е така, Бате, и той човекът правилно се е отнасял към всички партии в сношения с държавността.

Но на думата... Чудя се сега кой да ми направи една фалшива книжка за член на бекапето? Баш като на Стефан Софиянски, само дето аз за кмет няма да се бутам. С подпис и печат, снимката съм я изрязал от фотографията на сватбата, там съм най-представителен и всичките ми зъби още си стоят в устата.

Бате, ти не можеш ли да ме уредиш, бе? Ще намеря някой за гарант - и препоръка ще напише, че от двайсегодишен винаги съм с отношение към партията на държавността. Пардон, към държавническите партии... Мразя бесепето, сините още повече, Доган добре, че не се показва по телевизиите.

После може все за нещо някъде да ме уредите.

Яяяяя, щерката най-умна - вече се записала в младежката организация на ГЕРБ. Съща Цецка Цачева - даже и отгоре, още и студентка не е, а пък веднага познава партията с кауза.

Да не забравя, ама май ти казах - и тати беше милиционер.

Oще: бкп  герб  партийна книжка  цецка цачева  членство 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.07.2011, 17:30

12 Люба6а | 27.07.201120:31

само един Брейвик ще ви оправи,ей!!!Да влезе в парламента-няма де да се дянат-колко му е да се опукат 240 червеносвинчувски паразита? бам! бам! бам! бам! бам! бам! бам! бам! бам! бам! бам! бам!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.10.2010, 18:24

11 Alben Pastarmadjiiski | 18.02.201121:07

Евала, готена мацка - знае какво прави! хубавица!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

10 MacAllister | 18.02.201115:02

Абе говорим си ние ама много хора ги влече комунизЪма бре! Ей една позната отиде в РЗС "да помагала", какво да помага бре, нали и тия и ония само ни играят театър - ако имаха по-серизони сметки за уреждане щяха да са се изпотепали вече... Ти само като си помислиш какви кокошкарски и вътрешни проблеми ни повдигат уж противниците за "сландали" и какви сериозни простотии остават въобще неспоменати и ти е ясно. Аз вече забелязах, че без да искам съм си обърнал езика и като стане приказка с някой за някого от полютиците ни питам "той от кои играеше". Последно май стана дума за Краус днеска покрай маршрутките и той игра със синя фланелка ама беше партиен секретар (това даже лично го помня). Лошото е че хората с мечти и идеи независимо имали ли са книжка (червена) или не ги изхвърлиха от политиката и то с наше одобрение и останаха само БИП -БИЙТковците.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.09.2010, 21:31

9 scorpio | 17.02.201119:04

"Чудя се сега кой да ми направи една фалшива книжка за член на бекапето? "
Няма да е достатъчно... като се имат предвид историческите познания на бат'Говорителя, ще трябва и служебна бележка я от Георги Димитров, я от Васли Коларов, че не си подготвил атентата на "Света Неделя" (тия двамата, завалиите, хем комунисти, хем против тоя атентат.. да се чуди сега ББ кой му е виновен за "на дядо му")
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.01.2011, 14:14

8 Osyznat | 17.02.201117:04

БРАВО Пляскане Пляскане Пляскане Пляскане Пляскане Пляскане Пляскане Пляскане Пляскане Пляскане
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.10.2010, 11:25

7 simlevs | 17.02.201114:33

Усмивка Нищо ново под слънцето .Шайката гейрб е резервният отбор на бкп И дс .
Обидно е ,когато феновете на гейрб , обиждат другите мислещи хора нечленували в бкп на комунисти ,защото критикуват тази комунистическа шайка (гейрб) .
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.01.2011, 03:26

6 aissan | 17.02.201113:57

Пляскане Пляскане Пляскане Пляскане Пляскане Пляскане Пляскане Пляскане Пляскане
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.01.2011, 20:09

5 sherry | 17.02.201113:57

Подкрепям " lina" безусловно!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.04.2010, 20:40

4 lina | 17.02.201113:09

Една молба! Бате Гойко да пише по-честичко. Голям кеф са всичките му статии. До една. Всички!!! Даже си ги препрочитам понякога, та да ми вдигнат настроението. Ако си има блог, да каже адрес, ще си го метна на фейвъритите.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

3 MacAllister | 17.02.201112:50

Членове на БИП - Българи за Изгода в Партията (или политиката, ако така повече ви харесва). Ех, Българийо! БИП-БИП БИ-БИЙП! Направо ВИП...
   

оценка

+0 -0