Webcafe

Мъжествеността на Волен

Владислава Кръстева
08.04.2014, 17:05 (обновена 12.04.2014, 07:23)
сидеров

На Волен Сидеров очевидно не му стига депутатският имунитет, трябва му и пистолет. Носенето на оръжие е като голяма инжекция мъжественост - също като младите депутатки, голите снимки и антуража от мускулести момчета.

Защо обаче никой в държавата не се наема да отнеме оръжието на лидера, при положение че най-малкият проблем на Сидеров е, че не си владее нервите в самолета.

Основания достатъчно: започналото наказателно преследване за умишлено престъпление от общ характер например е уважителна причина за действие от страна на силите на реда. Писмото на главния прокурор с искане да се предприемат такива действия, също. Никой обаче не смее да посегне на мъжествеността на Сидеров - очевидно и на тях им липсва, въпреки че са все хора с оръжие.

По-интересно е не как се взима, а как се дава разрешително за оръжие:

Стъпка 1. Изваждате си документ от следствената служба, че срещу вас няма заведено дело;

2. Документ от психиатрията, че не се водите на отчет;

3. Свидетелство за съдимост;

4. Документ от кварталния, че ви е проучил и документ за касата, в която ще съхранявате оръжието;

5. Диплома за завършено образование;

6. Мотивация за какво ви трябва това оръжие;

7. (евентуално) Документ за членство в спортен клуб;

8. Документи за платени такси (придобиване и съхранение, прострелка, промяна );

9. Беседа с шефа на районното управление на полицията.

В случая със Сидеров най-интересни са точки 6 и 9 - мотивацията и беседата с полицейския началник. Като се замислим, и документът от кварталния не е за пренебрегване. По точка 2-ра чакаме регистъра за психичното здраве от ресорната министърка през есента.

Най-вероятно обаче любопитството ни ще остане излъгано, защото всички точки са напълно формални, а и едва ли някой ще се засили да показва тази информация.

Понеже изборите чукат на вратата, а скандалите действат като животворен дъжд за рейтинга на "Атака", можем, в духа на позитивното мислене, само да се надяваме, че на 26 май някой ще събере смелост да почука на врата на Волен и да приложи закона.

Oще: атака  волен сидеров  закон  оръжие  пистолет  разрешително за оръжие 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.