Webcafe

Хамстера като Карлос Чакала*

Петър Николов
18.05.2012, 11:29 (обновена 20.05.2012, 16:03)
цветан цветанов

Снимка: © художник: Светозар Стоянов

Значи, хваща го нашата страхотна полиция на 10 май. На 11 май всички вестници пишат за това. А на 12 май го пущат и човекът отива да си празнува рожден ден в Рибарица. При това отрано е знаел, че ще го пуснат, защото в кръчмата са били наясно - да се подготвят както трябва.

За Антон Петров-Хамстера става въпрос. Подсъдим по делото "Октопод". Защо го арестували? Защото обмислял убийство на висш служител на МВР. Някакси случайно изтече името на Станимир Флоров, шефа на ГДБОП. Както си му е редът в такива ситуации, Флоров конспиративно мълчи. А МВР се изпуща където трябва - целта била Валентин Цоновски. Произвежда се един героичен ореол на Цоновски, ама защо...

Може би защото той е ръководел групата антимафиоти, които придружават сочения като похитител и убиец на Мирослава Николова от Перник Стойчо Стоев-Чочо при огледа в дома му. При този оглед той се бил самоубил, както обясни МВР, оплитайки се в странни обяснения. А днес се оказа, че Чочо е бил сътрудник на ГДБОП.

Както уместно запита преди време председателят на БХК Красимир Кънев: "Как е възможно човек, който е бил в ръцете на едни от най-квалифицираните полицаи, изведнъж да се самоубие?! Това не би допуснал дори един селски пъдар!"

 

Съвсем се оцапа любимата на Цветанов и Борисов ГДБОП по случая с отвличането и убийството на Мирослава. Временната анкетна комисия даде отговор на въпроса, зададен поне 10 пъти от лидера на ДСБ Иван Костов - и така и не получил отговор от Цветанов: Сътрудник ли е Стойчо Стоев-Чочо на МВР?

Оказа се не просто МВР, а пернишкият клон на ГДБОП. Това намества фокуса по случая с убийството. Повече от два месеца агент на антимафиотите прикрива факта, че момичето е мъртво и чака откуп, искан от семейството й! Да не би някой да го е покривал откъдето трябва...

 

А съспенсът се сгъстява.

Сега Антон Петров пак е задържан, пак е пуснат и пак му е съставен предупредителен протокол. Колко е читава тая информация на спецченгетата, че не върши работа дори 72 часа да го задържат?! Сигурно почива на супердонесение: "Една жена ми каза..."

Сега имало оперативна информация - че подготвя покушение срещу председателката на Софийски градски съд Владимира Янева.

Абе що така тоя човек все в хора на Цветан Цветанов се цели - първият, облюбван кадър, втората - семейна приятелка.

Все едно. Сега на Антон Петров не му остава нищо друго, освен да запразнува отрано Деня на българската писменост и култура.

Цветан Цветанов няма да празнува. Най-добре премиерът, който вижда триизмерно, да вземе да му обясни, че не му е дал най-големия бюджет в държавата, за да хаби ресурса в китайски имитации на здрава ръка. Здрав разум трябва на МВР, не здрава ръка.

Шумните акции първи се дънят. Получиха се едни гооолеми разминавания при захарната афера, при която бяха арестувани шефове на "Литекс", сред които и синът на бизнесмена Гриша Ганчев - Данаил. Обвинени за данъчни измами и пране на пари.

МВР даде на заден и хвърли отговорността на спецпрокуратурата, а спецпрокуратурата натопи изпълнителната власт, разбирай вицепремиера Симеон Дянков, който каза, че щетите от укриване на ДДС за бюджета са 200 милиона лева за година.

Спецпрокуратурата обяви, че са 200 хил. лева - за месец и половина. Макар схемата да е действала февруари-април 2012 г., данните са само за месец и половина - просто финансовите отчети за април още не били готови.

Сега очакваме след толкоз шум да се произведат годни за обвинение доказателства.

А МВР да готви още химикалки и листи за предупредителни протоколи. Много убийци в таз страна, много нещо. Но, спете спокойно. МВР ги знае поименно. И профилактира чрез беседи.

*Сравнението с Карлос Чакала е на коментатор с ник "Тръстеничанин" от форума на Dir.bg. Много оригинално!

Oще: антон петров-хамстера  вицепремиер  владимира янева  гриша ганчев  мвр  убийство  цветан цветанов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.10.2010, 20:02

4 азът | 19.05.201220:24

Нищо не става от тези отрепки в мвр. Само цоцат пари и не вършат нищо.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

3 Чинчифон | 19.05.201212:55

В МВР се трудят умни и читави хора,които разбират от работата си и знаят какво правят.Но те не са виновни,че Борисов,Цветанов и & страдат от ментални проблеми,които им пречат да запомнят,че властта е повече интелект,отколкото въоръжена сила.Тъкмо по тази причина те правят "новини",които се забравят бързо чрез произвеждането на нови,още по впечатляващи съобщения.Особено в дните,когато няма дербита,които да отвличат публичното внимание. Много щастлив
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 05.07.2011, 05:13

2 Vijay_Mastersun | 19.05.201209:58

Тези няма ли най-после да си съберат нещицата и да се върнат в дупката, от която изпълзяха. На МВР трябва въобще да им спрат парите от бюджета, и без това събират достатъчно от дарения и подкупи, както се разбра.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

1 MacAllister | 18.05.201216:35

Ох, на човек му се замайва главата от тая сапунка. Цялата дейност на МВР прилича на сценарий за латино-сериал ...
   

оценка

+1 -1