Webcafe

Лафчетата остават

Webcafe.bg, по e-vestnik, beu.bg, fakti.bg
20.02.2013, 10:38 (обновена 20.02.2013, 12:45)

1 от 13 снимки Назад Напред

God is a dj

Снимка: © Sofia Photo Agency

"Воля има, пари няма"

Бойко Борисов съвсем скоро ще напусне "Дондуков" 1. Какво ще е личното и политическото му бъдеще, няма как да знаем в момента. Управлението на ГЕРБ и работата на Борисов като премиер тепърва ще бъдат оценявани. Така или иначе, култовите му изказвания през годините остават. Някои са просто смешни, други са направо шокиращи. Предлагаме ви някои от най-известните.

"Държавата в момента е на ръба. Или ще тръгне напред, или ще се върне обратно" - в. "Стандарт", март 2002 г.

"Непрекъснато говорим на полицаите да бъдат вежливи, любезни, внимателни. Да помагат на възрастни дами и на деца. И наистина повечето го правят. Но тежкото ежедневие им се отразява зле. ...Дъжд, сняг, жега - те са на улицата и стоят по 5 часа. После ги пращаме на друго събитие. И накрая някой го среща и го пита колко е часът и полицаят му удря един шамар" -  декември 2004 пред в. "Стандарт".

"...Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин са номер едно. Или Мао - за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации се изискват качества" - в интервю за списание "Max", август 2008 г.

"Каква е основата на населението в момента - 1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите с цялата си глупост ги води носталгията... И вие - милион и половина, дето избегахте... Материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям" - на среща с българи при посещение в Чикаго, февруари 2009 г. Тези думи са цитирани по-свободно в някои медии, че Борисов е казал за населението, че е "лош материал".

"Имаме наши експерти, които познават този бизнес, защото той е много специфичен, а и, както е определението във физиката - насочен от движение на електрични товари - това е електричният ток, той минава и не се усеща" - пред журналисти от различни медии в отговор на въпрос за далавери в ТЕЦ-овете "Марица-Изток", 2009 г.

"...Не може да продължава така да глобяваме целия народ, за да съществуват някакви разни малки трупи... Някога всяко село е имало читалище, театър, опера - това е било партийна политика. Сега обаче времената са други" - пред журналисти преди мач в Южния парк, май 2010 г.

"...Шоуто на Слави" беше отвратително. Толкова помия по мен в национална телевизия - аз можех отдавна да го приключа, но считам, че не е демократично" - пред журналисти, юни 2010 г. В отговор сценаристите на шоуто зададоха 25 въпроса на премиера, един от които беше - "Как точно си представяхте, че може да ни приключите - юридически или физически?"

"Мишел е много хубава жена, с приятно излъчване, със силно присъствие, висока, отслабнала - пипната отвсякъде" - за първата дама на САЩ, по време на посещение там, пред журналистката Валерия Велева, в. "Труд", септември 2010 г.

"Една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство" - в отговор на въпроса на журналиста Карбовски за сравненията между него и Тодор Живков, ноември 2010 г.

Коментар на Борисов за терористичния акт на летището в Москва, направен пред журналисти по време на посещение в Токио януари 2011 г.: "...С арабския свят и с Палестина, и с всички държави там сме в изключително близки и приятелски отношения. Арабският свят прави бизнес в България - на всеки ъгъл има дюнер... Надяваме се да го отчитат хората, които вземат решение за подобни актове, защото те се вземат централизирано и се наблюдава и поведението на дадени държави."

"Ела да те цунем" - към кметицата на Перник (от БСП), преди церемония за откриване на ремонтирания път до Брезник, юни 2011 г.

"...Нямало работа? Как да няма? Търсят се овчари! Агнешкото месо и овче така се търсят в цяла Европа. В зеленчукопроизводството. Ама той нямал (работа), защото бил IT-специалист..." - в отговор на въпрос на студенти, на лекция пред студенти за развитието на селските райони и бъдещето на България, юни 2011 г..

„Моите (кучета) са страхотни, но са точно като българите - здраво трябва да се държат." - по време на посещение в Созопол за преместване на мощите на Св. Йоан Кръстител в края на юни 2011 г.

„Да пипнете мощите, че Началника горе да помага" - пак там.

„Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме." - Към стачкуващи в ОЦК Кърджали

„Ние знаем как да се оправим с адвокатите, дето искат да ходят в Страсбург. Веднага им изкарваме нещата и те се отказват вече да ходят в Страсбург." - пред журналисти в Слънчев бряг

„Воля има, пари няма." - Интервю на Бойко Борисов пред bTV, 6 Януари 2010

„Да си премиер е десет пъти по-лесно отколкото да си в МВР или кмет...Имаш телефон с копчета, всеки министър ти казва каквото искаш да знаеш, никой не ти пречи." - по Нова телевизия, 28 август 2009.

"Използвахме тежка техника и най-накрая куче на Червения кръст изрови трупа на момичето. Затова казах на Цветанов, когато вземе заплата да купи на кучето три-четири телешки пържолки." - за кучето, открило трупа на отвлечената Мирослава от Перник.

"Така ми се иска да изглежда България - слънчогледи, жита, по средата магистрала."

"Един ден в БСП на мен ще ми издигнат паметник. Запомнете ми думата!"

"Когато казвам "аз" – това е събирателен образ на партия, правителство, министри, проектанти, строители, екипи. Заслугата ми е, че съм ги събрал. Затова казвам "аз". Нямам претенциите да съм всьо и вся... Нито съм монумент, нито съм паметник."

Oще: бойко борисов  изказвания  лафове  путин 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.07.2011, 20:01

5 Елисавета Домовчийска | 21.02.201322:30

Ще се изучава в часовете по политология, философия и логика. Аристотел ряпа да яде. Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.08.2010, 14:58

4 don Pozo | 21.02.201313:20

За пенсионерите съм съгласен. Точно те са неговите избиратели и понеще са "лош натериал", т.е. нямат мозък се възхищават на бандюгата.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

3 Thea Atanasova | 20.02.201323:28

Да и аз си събирам в папка всички лафчета на Б.Б, Цв. Цв., Р. Овч. и т.н. луд!?!?!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.02.2013, 03:04

2 Ima | 20.02.201318:43

"...Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин са номер едно. Или Мао - за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации се изискват качества" - в интервю за списание "Max", август 2008 г.
Пляскане

Е това ми е любимото, пазя си още интервюто в специална папка "Издънките на века"... И това беше преди 5 години... Преди изборите...
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 08.05.2011, 17:21

1 Kenobi | 20.02.201316:29

Титан Удивителна
   

оценка

+1 -0