Webcafe

Сълзи по Ориента

Тома Захариев
29.03.2012, 14:45 (обновена 24.09.2012, 16:23)
Heavy Metal

Въобще не ни е до злорадство по изтърканата тема с чалгата, напротив, тя просто стана повод за похвален обществен натиск

Освен ако не е маркетингов трик на легендарното заведение "Ориент 33" (то и Зукърбърг мине не мине разправя, че ще закрива Facebook), но тая вечер изглежда посетителите му ще имат сериозен повод да пролеят по някоя и друга сълза между обърканите танцови стъпки.

Ректорът на УНСС проф. Стати Статев съобщи, че прекратява договора си с наемателя на част от помещенията в студентски стол номер 33, където е въпросната чалга дискотека.

Въобще не ни е до злорадство по изтърканата тема с чалгата, напротив, тя просто стана повод за похвален обществен натиск. Решението е взето след като редица медии отново започнаха да човъркат в увеселителния облик на градчето, а от сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град" съобщиха, че две седмици след убийството с нож в общежитие на УНСС, е пусната търгова процедура, която ще отвори за още пет години ново заведение в стола.

Професор Статев заяви, че се надява и останалите университети да постъпят по същия начин. Но въпросът е какво ще се случи с бившите помещения за гюбеци и няма ли да настъпи известен културен шок за обитателите на градчето, (София и страната).

Откакто и пичовете от Ramstein минаха през Ориента обаче, сме наясно, че там е фул с всякакви по възраст, статус и жителство граждани, така че ето ти възможност мястото да се превърне в класическо студентско свърталище.

Не че ще седнем да даваме акъл да си направят нещо от рода на прословутите кафе-читални, но ако УНСС реши да даде помещението на студенти с оригинална идея, моделът може да бъде последван. Ние бихме си спретнали клуб за настолни игри, а тия, които пък са в час с изкуството, сигурно имат далеч по-възхитителни идеи.

Вариантите за преустройство обаче ще бъдат предложени от специална университетска комисия, чиито естетически възгледи не се знае дали няма да бъдат изопачени от някой охранен предприемач (само предполагаме).

Но щом ректорът казва, че се надява на финансиране от просветното министерство, защото възможностите на ВУЗ-а за преустройство били недостатъчни, пак може да се опре до някое ориенталско местенце (въпреки че приходите от наема за кръчмите, са едва 2 % от бюджетите на университетите).

Или някои студенти ще се сетят, че май не бяха записвали специалността чалга в желанията си при кандидатстване.

Oще: ориент 33  студентски град  чалга 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.10.2011, 18:03

3 Vortep | 30.03.201215:12

Боже който и да си ти - Христос, Аллах, Буда или Бойко и такава организация "Майки срещу насилието в Студентски град" ли вече има?

Тъжна ни майка!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

2 peta_wawa | 29.03.201221:00

Ей, ненаядоха се в това УНСС, аз когато завърших беше една вечно фрашкана дупка, в която никога никого не можеш да намериш, дано да се е променило за 12 години. Много похвално начинание, само не разбирам защо министерството да дава пак пари, да дари някой пишман икономист-милиардер, завършил алмата матерна Смее се ... Добра реклама ще е, а и вече трябва да се променят родните мутри, от грабителство към дарителство, дарителството е данъчно облекчение, модерно, приятно и се чувстваш по-добър Усмивка !
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 29.03.201217:00

Правилно ще е,ако УНСС се преориентира към някоя реална наука със свои постижения и черни дупки.Иначе т.н. икономисти,заедно с т.н.юристи ще продължат да обслужват интересите на управляващата класа.Като се преструват на специалисти или на журналисти,които не знаят законите,движещи света!
   

оценка

+0 -0