Webcafe

На разпит при Б.Б.! Заедно с новите активни борци

Емилия Милчева
18.04.2010, 14:39 (обновена 20.04.2010, 11:14)
Бойко Борисов

Снимка: © Бгнес

Умници вече пуснаха вица "Бате Бойко да арестува и кризата".

Почти съм си написала обяснението за Бойко Борисов. Превантивна мярка. И вие побързайте. Пита всички наред къде са били през последните 20 години и защо са зяпали как се ограбва държавата. Сиреч - с мълчанието си сме СЪучаствали в организирана престъпна група. Айде - на колене, защото сме абсолютни престъпници. И после - в ареста. Арестите са най-добрата антикризисна мярка.

Не аз, ТРИМА го казаха - шефът на НАП, министърът на вътрешните работи и премиерът. Борисов  заяви, че това го може най-добре - арестите. И ги издигна до ранга на най-антикризисната мярка. Не знам дали по тоя повод, ама умници вече пуснаха вица "Бате Бойко да арестува и кризата".

Сериозно обаче - ако има и план за бройка арести, значи сме застрашени от сместване тук-там за по 24 или 72 часа.

Затова обяснението ми е почти готово. Направила към ксерокопия от трудовите книжки, сложила съм публикувани и непубликувани материали, даже мисля дали да не ги кача на флашки. Аха, забравила съм актовете за раждане на децата, сега ще ги приложа.

Не че искам детски надбавки, дъщеря ми и синът ми са големи. Понеже Бойко Борисов попита първо лекарите к'во са правили и не са протестирали толкоз време, а сега въпросира и майките, които поискаха по-високи детски. След майките, да се готвят и учениците с писмени обяснения.

Може всенародно движение да произлезе - като на оня плакат „Ти записа ли се в Червената армия", (който всъщност е копи-пейстнат от войната между Севера и Юга и в Америка), само че с надпис „Ти отчете ли се на Б.Б. за твоите двайсе?" Ако дадат и един мейл от ГЕРБ, направо по нета да ги пращаме - заедно с данъчните декларации до 30 април.

А иначе Борисов отговори, че детските надбавки ще се вдигнат, когато се изловят крадците и събраните приходи не изтичат.

Изповедта на един АБПАП

И като казах приходи, се сетих за Мария Мургина. Защо ли? Дала е програмно интервю в един седмичник, класифицирано като изповед, където казва: „Станишев ме предаде заради Алексей". Как кой Алексей? Петров, разбира се.

Тоя финт вече много други го направиха. Александър Томов води с едни гърди, даже с две напред. Ето ги новите герои на нашето време - АБПАП - Активни Борци Против Алексей Петров. Да не се бъркат с ония след 9 септември - АБПФК, (Активни Борци Против Фашизма и Капитализма).

Вече не е модерно и актуално да си бил дисидент при управлението на тройната коалиция. Животрептящо - и животоспасяващо за някои, е да си бил борец срещу Алексей Петров. Той е бил над Царя, Сокола и Станишев. Тоест - бил е Короната, Соколаря и Петолъчката едновременно.

Няма да питам къде са били АБПАП-ата досега, че не са Го посочили. Има кой да ги пита - най-добрият в арестите.

А къде беше и Борисов, че не го посочи? Кмет на столицата и имаше по-важни работи от такива питанки - например правеше копки на детски градини и други такива. Затова ни един път не назова Алексей Петров...Ами преди това - от началото на ъндърграунда му през 1997-а, както казва прокуратурата? Лично аз си го обяснявам така - стъпи юнака на корема на триглавата ламя, разпори го и оттам излезе извънземното, Октопода.

Блатото с алигатори

Макар че бившият докладчик за България в Европейския парламент - консерваторът Джефри ван Орден, беше казал, че в България е намерил блато, пълно с алигатори. Със сигурност ако разпорим коремите на няколко предишни управления ще изскочат още извънземни. Но да не бъдем кръвожадни.

За да опресним паметта на г-жа Мургина, срещу която прокуратурата внесе 4 обвинения в съда през март, ще подскажем, че тя щеше още да си е шеф на НАП, но едни сигнали стигнаха в Брюксел и оттам беше оказан натиск за отстраняването й. Заради един списък с няколко десетки имена, за които се твърди, че са ощетили бюджета с поне 1.5 милиарда лева чрез източване на ДДС... Такива ми работи.

А Мургина се изстреля в данъчните по времето, когато финансов министър беше Муравей Радев - при кабинета Костов, това в името на бекграунда. Между другото, по делото срещу Александър Томов пък излязоха данни, че Мургина прикривала източване на данъци от комбината „Кремиковци" и го пазила от ревизии.

По време на скандала с Мургина, Яне Янев зададе едни 13 твърде конкретни въпроса, свързани с работата на НАП, на които и до ден днешен няма отговор. Може и да са му били написани другаде, но са трасиращи.

Произволно вземам един тях, например петия -  „Защо ревизиращите екипи на НАП не проследяват за определени фирми (явно протежирани и наричани „VIP-офшорки") транзакциите по ДДС-сметките съществуващи до края на 2006 г. и установените схеми за префактуриране?" и 6-ия - Защо в данъчни ревизионни актове за същите фирми не се проверяват извършените продажби по ЗДДС?
По тези въпроси Мургина не е давала интервюта. На нейно място щях да отговоря - така се защитава доброто име и се запушва устата на клеветниците и зложелателите...

ДДС Х 2

И понеже източването на ДДС не е спряно, сега правителството иска да го вдигне още, опаковано като антикризисна мярка. Правилно сте чули - ще се обсъжда следващата седмица, въпреки че ни бяха обещали да видят как ще действат ония 60 мерки, сред които смешките да си ползваме старите отпуски още тая година.

Съобщи го министърът на финансите Симеон Дянков, който се върна от Брюксел и го мотивира с „препоръка на Европейската комисия, направена на срещата на финансовите министри в Мадрид". От ЕК посъветвали да  се мисли за допълнителни мерки, тъй като можели да се очакват изненади в развитието на европейската икономика. Така че не си мислете, че 22 или 24% ДДС е антикризисна мярка - това е допълнителна мярка. Превенция му викат на това в МВР-то.

Борисов каза - ако мерките не проработят, вдига данъка, без да пита никого. Те дори не са пуснати в действие, а той вече се кани да го вдига? Презастраховане един вид.

При това след като ни обложи с един убийствен данък - Дянков Добавена Стойност. Двете ДДС-та няма да понесем. А срещу мандатното ДДС и Lloyds няма да ни презастрахова.

Oще: седмицата 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.