Webcafe

На пазара за булки

Me and My Monkey
26.03.2013, 13:47 (обновена 27.03.2013, 13:40)
Сергей Станишев

Снимка: © БГНЕС

Уви, БСП не се разцепи на "нормална социалдемокрация" и "нормални комунисти", както прогнозира, че един ден ще се случи математикът проф. Михаил Константинов

Реденето на листите на БСП заприличва едновременно на пазар на цигански булки и санитарна сеч. (Без да имаме предвид, че в листите влизат непълнолетни, на които законите забраняват както съпружески отношения, така и участие в политически партии :))

Котират се млади, с по-малко петна по имиджа, и за предпочитане да не носят името Румен. Само на Ламбо не му връзват кусур на годините, защото народът го разпознава като любим актьор, а не като партиен член и може да го играе всякак, без значение кой кани - Станишев или дами.

Уви, БСП не се разцепи на "нормална социалдемокрация" и "нормални комунисти", както прогнозира, че един ден ще се случи математикът проф. Михаил Константинов.

Ако беше станало, на настоящия лидер Сергей Станишев щеше да му е много по-лесно да се сбогува с някои другари и всеки да заплава в своята си лодка.

Който иска, да плува с Георги Божинов, Дъбов и Румен Петков, който иска - със Станишев и Калфин. Но при сбогуването всеки ще изгуби по много и затова ги е страх.

Реденето на листи винаги е съпроводено с всякакви гнусни явни и неявни удари под кръста. Непрежалимо е за мнозина да изгубят професията "депутат", а заедно с това имунитета, служебните коли, възможността да се чувстваш значим, да "свършиш една работа на едни хора" и прочие екстри, все от лукаваго.

Трудно е да се редят листи. Не само на Станишев му е тежко, но и на Меглена Кунева, където също текат твърде неевропейски разпри и сръдни. Причината е, че както и в БСП и в ГЕРБ и изобщо в уважаващите себе си партии, централата има последната дума.

Местните организации избират едни, а от София им спускат парашутисти. Нещо като "Хората от нас, гласовете - от вас!"

Подобни взривове може да предизвикат само до бойкот на вота от страна на местните организации и членове и симпатизанти да излеят "гласа си/гнева си" към други партии, било то и на съперници. Немалко избиратели на БСП например на предните избори гласуваха за ГЕРБ. Колко - най-вероятно на "Позитано" 20 знаят.

Прочистените при санитарната сеч може и да спретнат някоя подобна завера, а после да търсят мъст и отговорност от Станишев защо е изгубил изборите. В тая партия приятелският огън винаги е бил на почит и уважение.

А драма не трябва да има. В крайна сметка, както казваше Шекспир, животът е сцена и ние сме неговите актьори. Дори Георги Мамалев се задържа само за два сезона за по 2 месеца в "Господари на ефира", защото публиката просто не го хареса, макар и да е известен комедиен актьор. Към една голяма част от актьорите в БСП публиката отдавна изгуби интерес.

Хубаво ги гледайте сега. Не знаем колко ще ви платят за глас, но всеки ваш глас за тях депозира по 12 лева в партийните каси.

В момента 1 депутат струва 17 000 лева. Питайте ги за каквото искате, слушайте ги.

Впрочем, не трябваше ли Комисията по досиетата да отвори тези на кредитните милионери...

Oще: бсп  депутати  кандидат-депутати  листи  сергей станишев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

3 pixie | 27.03.201307:30

Един депутат струва 17 000 - много скъпи тия, бе! Дали си струват...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

2 pixie | 27.03.201307:26

Ами да, трудно ще й е на Мегленчето Кунева да направи листите - кой да и се върже на обречената кампанийка. Толко го е закъсала, че се задоволява с онова вече пробвано и доказано неефективно лице Даниел Вълчев - допринесъл много за настоящото състояние на българското образование с най-голямата глупост, измислена и въведена досега - делегираните бюджети. Е, как да гласува човек за нейната партия? Тоя тутманик кой знае каква друга глупост ще въведе. Не остана никой, за когото да се гласува, затова просто не трябва да се гласува изобщо.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 26.08.2011, 18:10

1 ARROGANT | 26.03.201316:35

"БСП ще се разцепи на нормална социалдемокрация и нормални комунисти."
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Някъде бях вече казал, че проф. Константинов може да е добър математик, но лош политолог. БКП отдавна е "разцепена" на социалдемократи - БСП и ортодоксални комунисти - БКП, чийто ренегати начело с Борисов и Цветанов доскоро ни "управляваха". Идея
   

оценка

+2 -0