Webcafe

И той гони влака "ДПС ке падне!"*

Борис Христов
17.02.2014, 13:39 (обновена 20.02.2014, 13:02)
Волен Сидеров

Само да не изпусне влака

Лидерът на "Атака" се събуди - или възбуди вербално... За политика става дума. И като гърмяща змия се показа от кутията, където го бяха приспали укротителите.

Виковете в Пловдив на 14 февруари: "Волен, к....о!", изкрещяни от тези, които би трябвало да са в неговите редици, и няколкото тупалки, които отнесе човек със значка на "Атака", го върна към антитурската реторика. Все пак има някакви си 100 дни до евроизборите. А същите крещяха също такива обиди и към ДПС.

Величествено Сидеров предупреди днес от парламентарната трибуна, че няма да даде, няма да даде, няма да даде какво - КВОРУМ - ако парламентът се опита по някакъв начин да върне агитацията на език, различен от официалния по Конституция български език.

"Ако се опитат по някакъв начин да върнат този въпрос, това ще бъде супер скандално, и не знам дали изобщо тогава трябва да съществува този парламент.... Ние смятаме, че не можем да си затваряме очите пред такава наглост и арогантност от страна на една партия, която с годините се доказа много пъти. Сега се появиха много псевдопатриоти, които се правят на събудени от сън".

И "Атака" се събуди. Поиска връх Мусала да се прекръсти на връх Свети Иван Рилски. Още не са поискали отново да паднат новините на турски език, но не е късно. Поиска и да осъди с декларация депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов (виж вдясно), а Сидеров каза: "Аз не мога да се примиря с арогантността, с която ДПС се заявява за ментор на българския парламент. Не беше такава идеята за кабинета на Орешарски".

Наистина ли?! А защо управителят на имотите на Пеевски е пресдиректор на кабинета Орешарски, а по искане на ДПС ще се създаде отделно министерство на инвестиционното проектиране, да не изброяваме, а Сидеров не е възразил по нито едно от тези неща. За Пеевски дори не си е отворил устата. Просто факт.

И други се събудиха. Президентът Първанов (2002-2012 г.), архитект на тройната коалиция, чийто мандатоносител беше БСП, коментира разприте по агитацията и на друг език така: "Допускам, че ще се постигне договореност - сделка, и въпросът с агитацията ще се реши. ДПС и без това агитира на турски език по време на своите масови събрания, но БСП ще се съгласи да приеме формулировката на ДПС по проблема за уседналостта, с което практически ще им ще им направи поредната голяма услуга", каза Георги Първанов. Комуто, впрочем, национализмът не е чужд - така започна в политиката.

Антитурската реторика, която започва да се прокрадва, е удобна - оневинява всички останали и изкарва един единствен виновен за състоянието на държавата. Така както Пеевски е удобно сатанизиран.

Затова Сидеров и съпартийците му тичат, за да се качат в движение на влака "ДПС ке падне". Там вече са накачулени други националисти, но ще трябва да се посместят, защото и в БСП се чуват такива гласове, както и в ГЕРБ, и "Цензурата" с ВМРО... Идват избори, всичко са си позволили.

Социалистите са най-онеправдани - няма как да се измъкнат от прегръдката с ДПС, а избирателите им се гневят, затова някак си ще трябва да го играят. Все пак, ДПС има електорат-константа, а техният намалява - и заради отцепниците от АБВ.

После всички ще излязат да изпушат по една пура с Доган в коридора.

*Заглавието е по романа на Иван Вазов "Под игото": "... Скоро там се източиха няколко редове от черковни букви и арабски цифри, правилно размесени в следующия вид: ТУРЦІА КЕ ПАДНЕ ... Тия черковни слова, четени като букви, казваха: ТУРЦІА КЕ ПАДНЕ; броени и събрани като цифри, изкарваха съдбоносната година 1876!"

Oще: атака  волен сидеров 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.