Webcafe

Срам ли го е Бойко Борисов от Волен

Петър Николов
22.05.2011, 13:38 (обновена 04.04.2014, 16:32)
Бойко Борисов

Снимка: © wiki

Срамува ли се министър-председателят и лидер на управляващата партия Бойко Борисов от верния си партньор "Атака"...

Срам ли го е Бойко Борисов от Волен Сидеров? Моля, ако някой утринник кани Борисов в ефир, да го попита този простичък въпрос. Вместо клишето: "Как ще коментирате еди-си-какво..."

Но премиерът може и да не се появи скоро. Покрай 24 май е поканен на поредната медийна среща в чужбина, организирана традиционно от шефа на БТА Максим Минчев - този път в Холандия. И там ще се леят едни топли народняшки слова на подобаващи маси и също толкова безплодни дискусии. Традиционно.

"Инцидента не го знам какъв е, но винаги съм бил за етническата толерантност", каза премиерът ни от Полша. Е как така г-н премиерът не знае какъв е "инцидентът", а партията му ГЕРБ излезе с декларация, че "никой не печели, когато нарушава или не уважава демократичните права и свободи и застрашава етническия мир в страната".

Впрочем, общото между премиерските думи и ГЕРБ-овата декларация е тяхната безадресност. Там отсъстват съществителни собствени имена като "Атака" и/или Волен Сидеров.

Отношенията между ГЕРБ и "Атака" са като на статута на официалната любовница в Италия - всички знаят коя е, но официално двойката не ходи на църква подръка.

Разбира се, че няма никакъв проблем Борисов и Сидеров като две приятелски настроени персони да си пият ракията/уискито/бирата заедно. Има проблем, ако партия ГЕРБ, която е член на европейския десен алианс ЕНП, и твърди, че осъжда етническата нетолерантност, и "Атака", националистическа партия, на която генетично й е вменено да я проявява, са в откровен колаборационизъм.

Като европейски гражданин и като човек аз лично се срамувам, че някой може да притесни по такъв вандалски начин хора, събрали се за молитва. Защото свободата на вероизповеданията е гарантирана по Конституцията на тази България.

Като софиянец се срамувам от лицемерната позиция на кмета Йорданка Фандъкова, която казва, че е "изненадана и притеснена" от "твърденията на Прошко Прошков за предварителни индикации на проявите на нетърпимост".

Очевидно на г-жа Фандъкова изобщо не й е минало през ум предположението, че съществува в процентно отношение голяма вероятност от стълкновения да разреши в петъчен ден, когато е голямата мюсюлманска молитва пред единствената в София джамия, до тях да викат срещу тях онези от "Атака". Най-малкото защото ще попречат на свободата на вероизповеданието...

Честно казано, не знам кое ме притеснява повече - това, че би могла наистина да не се е сетила или просто че е разрешила, защото "Атака" са си другарчета с ГЕРБ. За нейна чест избирам втората хипотеза. Съчетанието от двете означава вече умисъл.

На мисленето с две стъпки напред "Какво би се случило, ако..." му се вика превенция и е чудно къде са били експертите по сигурността на Столична община, участвали в обсъждането и даване на разрешение за подобно мероприятие. (Ако е имало такова.) Има цяла дирекция "Обществен ред, сигурност и масови прояви", оглавявана от генерал Емил Танев, бивш шеф на СДВР и охранителната фирма "Егида".

"Баня Башъ" - респективно джамиите, били "гнезда на ислямски екстремизъм", каза днес Сидеров по БНР, преди да се нахвърли на депутата Корман Исмаилов.

Ако някой ще търси къде гнезди ислямският екстремизъм у нас, то нека да е ДАНС или оторизираните за това служби, а не хора от "Атака", които едва ли правят разлика между сура от Корана, суфистка мъдрост или уахабитски напътствия. Нищо, че си имат за лидер човек с диплома по теология от Шуменския университет.

Но и ако и ДАНС го прави, нека да не е като ония им акции с имамите в Рудозем, Сърница и Лъжница. Впрочем, дали успяха да прочетат книжките на арабски, които иззеха?

Изобщо от цялата тая лумпенизация на политиката в България вече не просто писва. Отвращава. Високоговорителите на джамията, които в петък огласят от "Баня Башъ", едва ли пречат повече от лая на съседското куче - или музиката в отсрещния апартамент.

(За мен са си в чара на София и особено тази стара търговска част от нея. За приятелите ми чужденци, в чиито страни отскоро, не от векове, като у нас, живеят вече големи мюсюлмански общности - също.)

Но не това ме притеснява. А фактът, че и след това срамно кърваво меле ГЕРБ ще продължи да съжителства с конкубината си "Атака". Ще продължи да се възползва от гласовете й в парламента - и ще я остави да прави каквото си иска извън него.

Така че срамува ли се Борисов от Сидеров...

Oще: атака  бойко борисов  волен сидеров  герб  джамия  премиер  софия 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

14 pueblo | 24.05.201121:14

Смее се mnogo bolni hora ima v bg............
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.08.2010, 19:39

13 james2 | 23.05.201117:09

Пак ще гласуваме за Волен Сидеров и АТАКА, аз и моите приятели!
Вече се доказа, че той е единственият български политик, който се бори срещу ислямизацията и турцизацията на България!
Успех, Волене!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

12 boris | 23.05.201111:23

Ateista
-------------------------------
Че защо, аз в СССР?! Костов да си върви там.. muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.11.2010, 10:34

11 ideyazabulgaria | 23.05.201108:06

Браво Авторе ! Лумпенизацията на политическия живот на България е поголовна и отвратителна.
Проблемът има няколко страни :
(1) Липсват политици- там в НС не са политици, а бизнесмени и слуги на олигархията, поради създадения корпоративно-алигархичен политически модел, а не идееен.
2) Липсата на обществени науки. В България сега има обществени науки, които изучават историческото развитие на света до Втората световна война и всичко след нея те оставят бяла страница в учебника, включително и за най –новата си собствената си история
3)Липсата на европейски възпитана интелигенция и журналисти- анализатори, които да познава най новите историческо развитие на Европа и да разбират последните политически процеси в нея.
В България сега има само „политиканти”, без какви да е знания за политическите процеси в Европа и света, без разбиране на политическите процеси в България, обаче упорито „ чоплят политиката”, демонстрират „компетентност”, а в действителност си избират най - некомпетентните и крадливи политици да ги управляват, като налагат този избор по най- недемократичен начин на останалата част на обществото и превърнали живота си в bulshit, народа си направили най-беден в Европа, а държавата си закарали в клоаката на Европа.
НО , най –страшното е, че не го осъзнават!
ideyazabulgaria.org
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.08.2010, 04:30

10 Ateista | 23.05.201103:53

Boris,komunisti4eski otpadak,marsh pri SSSR! НЕ!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

9 Bobby_gBG | 23.05.201101:48

Я Кафето продължава с платените еничарски статиии...
Мдам далеч ще стигнете продажници... Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

8 MacAllister | 22.05.201120:57

Герои? Обикновени ...си! Едно време какви ...си имаше! Герои!

А лидера е Цвъцко, Борисов е нещо като адреналинка в цялата работа. Впрочем той пък Цвуцко е един лидер ... то Болен е по-лидер от него дори. Въобще защо се правим, че имаме държава? Щеше да ни е много по-добре ако приемехме истината в очите и да спрем да се самозалъгваме с бабини деветини. Най-видния ни примиер (грешките не са случайни) реже ленти та да текат европейски пари към паничките на чакащите, другия пък прави от полицията господ - тя винаги е права, съдът е винаги виновен и въобще защо му е на тоя народ да го подтискат образовани и подкупни съдии и навлеци депутати да им измислят закони - ей го на един физкултурник ги знае всички кои какви са и ако реши ги фаща, но причините са следствена тайна, а закона е свещен и секретен. Той (Цветанов) може и в микробус тайник за 48 мастербокса цигари да намери (наистина го каза!) и въобще защо ни е държава като си имаме някаква безименна групировка, която уж гони комундета и събаря барбекюта (по две години) ама се роди със същите, пък и като се замислиш не говори кой знае какво против приятелите си отляво, по-скоро бунака отсреща тълкува приятелските закачки като свещена война срещу тоя който му се вижда като враг. Срам ли го е Бойко? От какво да го е срам, та той не се е сетил вече две години на кого се крепи медийното му царство - просто не му е стигнало машинно време да се замисли - щом са му дали начи е завинаги, но дали е така? Жалко е че Болен трябва да прави тъпи сеири с цели нямащи нищо общо с религия или национализъм, но пък и някой трябва да си даде сметка, че след толкова посланическо висене над рамото щом се стигна до това значи наистина е време за оставка.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

7 boris | 22.05.201120:44

Ооо apropos, станал си писател muhihihihi

Нищо, нищо, жалката ти костовиска партийка от сталиниски тип пак ще е в небитието скоро. И да не е Сидеров, друг ще дойде. Но на седераските лъжи и демагогии никой не вярва вече. Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.02.2011, 12:23

6 AlahAkbar | 22.05.201120:30

герои
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.02.2011, 12:23

5 AlahAkbar | 22.05.201120:30

Мен освен от тия двамата герой ме е срам и от Зашев герберчето. Лош или много луд
   

оценка

+0 -0