Webcafe

Слушане за слушкане

Бате Гойко
21.12.2010, 14:31 (обновена 22.12.2010, 16:49)
Цветан Цветанов

Снимка: © БГНЕС

Вътрешният министър на вярва на петорната експертиза за случая с бебето в Горна Оряховица... Тогава?

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов не вярва на експертизата, поръчана  и платена от МВР на петима лекари. Вярва на СРС-ата. Бебето в Горнооряховската болница е било убито, а не мъртвородено.

И сега кво правим? МВР поръчва нова експертиза на лекари, които - като съдиите в халваджийското тефтерче на Цветанов, правят такава, в каквато Цветанов да повярва?!

Утре аз ще си говоря по телефона с някой от подслушваните 3400 души в държавата, че ще правя атентат на "Шести септември". Антимафиотите ще ме закопчеят, ще ме съблекат гол в ареста, е,  може би ще ми спестят ректалното туширане... После все пак ще изляза. Но ще ме държат закачен на жиците.

А Цветанов ще изчете телефонния разговор. Министърът на вътрешните работи вярва на ушите на МВР, не на експертизите. Лекарите са мафия, мафията се поддържа, иска да ни внуши Цветанов. Аз пък ще му кажа, че мафията е навсякъде - и в МВР, и в болниците...

Много зле за вътрешен министър. Ако беше работил като оперативен работник, поне щеше да е наясно, че само със слушане информация не се набира. Освен за шантаж и натиск. Тоест - за да слушкат слушаните...

Така че ако Цветан Цветанов искаше да убеди народеца в полезността от СРС-ата, не успя. Лекарите най-вероятно не са света вода ненапита, но като не са, да си свършат работата разследващите, като съберат годни за съда доказателства.

Ако сигурността в тая държава се крепи на слушалките, ами да разпуснем полицаите тогава. Или поне да свием бройката, че сме първенци по брой униформени. Поне тези, дето ще останат, ще са по-топло облечени и ще имат компютри в кабинетите си и бензин за колите си, а може и чужди езици да говорят.

Но след като и премиерът Бойко Борисов амнистира тоталното подслушване в името на доверието - тоест, слушаме се, за да си вярваме, кой ще смее да говори по GSM-а си свободно? Да не говорим, че човек може да си осигури и „чист" мобилен апарат...

Апропо, краят на декември идва. Редно е Цветанов да отчете резултата от най-антикризисната мярка в държавата - арестите. И да преброи ползите от кръстените акции. От некръстените ползи няма, това вече го преброихме.

Oще: бебе  болница  експертиза  лекари  мвр  срс  цветан цветанов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

3 MacAllister | 22.12.201014:27

Боя се, че проблема тук е много отвъд частния случай с лекарите. Върхушката на ГЕРБ играе много опасна игра като танцува по любимата на много българи струна "Всички са мафия". Всеки професионалист е мафиот, образования е мафиот, умния е мафиот, търговеца е мафиот, да купиш евтино и да продадеш скъпо е измама и така нататък. Без значение дали това е съзнателна политика или следствие на примитивно мислене ефектите са пагубни и създават разделение и вътрешна враждебност в българския народ, каквато не сме виждали от онзи 9 септември насам, а може би и тогава не е била чак такава. Не знам дават ли си сметка така наречените "управляващи" за рисковете от такова шофиране. Една малка грешка, един новоизлюпен фюрер в подходящия момент може да правърне тази разпръсната омраза от нихилизъм в експлозивна смес, която да помете цялата ни страна, дори и без фюрер наследството на емоционалната нстройка "всички са мафиоти" ще ни слага прът в колелата за десетилетия напред. За да бъда честен, трябва да отбележа, че всичко това започна още преди години. Редица медии прегърнаха идеята за "лошите фирмаджии" и евтиното забавление за народа в лицето на непрестанна пропаганда на идеята за "лошите в дъното на проблемите на всеки". Днес нашият народ е вече окончателно отровен от заблудата, че всичко зло се случва по нечий план или ако не план то поне крадлива мафия. Вината за това до голяма степен е на 4-тата власт и ако някой може да направи нещо то е точно тя, а не партиите или милиционерските акции.

Мисля, че поредицата статии в Икономист на тема щастие и пари, която у нас получи известност само в оная си част, която ни показва като най-нещастните ясно показва поне един трудно оспорим факт - ние сме различни от май всички други народи. Каквато и да е причината или случайността поставила ни в това положение, тази ни разлика може да се третира като проблем или като възможност. Как ще я оползотворим - за самоунищожение или за просперитет е наш избор, а не избор на Борисов, Цветанов и шепа други хулигани срещнали се на кръстовище. Може да приемем темата предложена ни от есенцията на примитивността сред нас и да пригласяме "за" или "против" безсмислената игра на стражари и апаши, но може и да откажем да играем тая игра и да се захванем с нещо друго, както казах изборът е наш. В атмосфера на масово недоверие не виждам как може да се докаже кой е крив и кой е прав - никой не може да го направи, каквото и доказателство да се извади едни ще му повярват, други ще го обявят за нагласено, едни ще вярват на телевизора, други на радио Ереван. При положение, че никой от нас не вярва на държавните институции е най-меко казано дебилно да очакваме от тях да ни кажат истина - и да го направят ние пак ще се чувстваме излъгани, като за това вината е и на самите институции, които в дребнавите си борби за лична власт на един или друг забравиха, че няма смисъл от борба за власт, ако средствата за постигането й ще унищожат обекта на възделение.

Ето това мисля аз. И не ми отговаряйте "ами какво тогава Гоце ли да турим", ако мислите така - значи мислите в калъпа, който ви е наложен - лоши и добри, стражари и апаши, индианци и бели (Ех, Винету!). Ще ви напомня едно последно нещо - в тези игри, както и във екшън филмите никой не се занимава със скучната тема за селянина и орането на нивата, а точно там ни е проблема - никой не оре, само се гоним с дървени пушки и викаме Па-па-па ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 00:35

2 Anton Andonov | 22.12.201002:18

Нека, оставим това на професионалистите. Лекарската гилдия и други тъмни кръгове, затвориха устата на Вътрешния министър. Но записите са си записи. Като ги видях, тия въпросните лекари по телевизията. Нищо, чудно да са го направили. Дори съм сигурен, че е така. Повечето са некадърници и бездарници. Как и с какво можеш да направиш експертиза на мъртъв плод. Догадки само и предположения, можеш да правиш. Ще излезе, че тоз лекар направил експертизата е НОСТРАДАМУС. Ай, стига простотии в тая държава. Няма на кой да се извинява, Вътрешния министър.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.12.2010, 21:10

1 Аз | 21.12.201021:52

не вярва?... защото не му изнася...Тук не става въпрос за това кой вярва и кой не, става въпрос за доказателства. И ако МВР министъра не е наясно с това тогава изниква въпроса какво изобщо прави на този пост? Май нищо, само ПР и пушилка... А колкото до СРС-тата - колко точно сме сигурни в тяхната достоверност? Апаратчиците не спят, технологиите напредват с всеки изминал ден, колко му е да изфабрикуваш някакъв запис и да го пробуташ в Парламента и не само там. То и там едни оригинали де, менте до ментетоУсмивка...
   

оценка

+0 -0