Webcafe

И калинките, и малинките са един дол дренки

Me and My Monkey
05.09.2013, 13:00 (обновена 06.09.2013, 16:24)
Цецка Цачева

Снимка: © Бгнес

Не е ясно кой може да нанесе по-големи поражения - дали шеф на държавен фонд "Земеделие" със средно образование или консул във Франкфурт с опит в плевенски медии и плевенска партийна организация.

Бившият председател на парламента и настоящ депутат от ГЕРБ Цецка Цачева реши да се заяжда със социалистите по повод кадровата им политика и прясното назначение на нейния съгражданин от Плевен - виден местен социалист - Любомир Петков, за консул във Франкфурт.

Не отива на човек, ползвал предимствата на рабфак (система в Русия, възприета и у нас, при която работници влизат да следват висше образование без изпит, чрез специален факултет за предварително обучение, като преди това трябват препоръки), за да стане юрист в община Плевен, и впоследствие отново партийни предимства, за да се издигне от дребен юрисконсулт до председател на парламент, да бъде саркастична.

Така че е случила на партии - едната, помогнала й да завърши висше образование, и другата, издигнала я до голямата политика.

Което не й попречи да заяви днес: "Калинката е лежерен вид, съвсем невинна на фона на това, което се случва с новите назначения. Граждани от Плевен изразиха възмущението си от начина, по който се използва парламентът, законодателната институция в България като трамплин за други длъжности. В това няма лошо, ако човекът е доказан като професионалист. Нека гражданите да бъдат уведомени къде отива този млад човек. Управлението е в улей за бобслей, позволено му е само свободното падане". По нейно време рейтингът на парламента беше висок колкото статистическа грешка.

Партиите правят чудеса от невзрачни и не особено надарени хора. Затова си и подбират такива - за да знаят после на кого да са благодарни. Ако не беше партията, Цветан Цветанов щеше да търка някое бюро в администрацията на МВР.

Ами Антон Кутев, завършил изкуствознание - което не попречи да е в борда на ЧЕЗ при тройната коалиция, или Сергей Станишев, докъде щяха да стигнат в кариерното си развитие? Тежката артилерия Десислава Атанасова само ще я споменем. (Но и какъв подбор можем да очакваме от хора като Цветанов и Борисов?)

И още много други, преминали през политическия и управленския ни небосклон, без да оставят дори драскотина. Само защото партайгеносетата са се погрижили за тях.

Какво пък - и Никита Хрушчов* е бил обикновен работник, миньор, но управляваше СССР повече от 10 години по поръчение на КПСС, и се издигна дотам да тропа по масата със свалената си обувка в залата на ООН. Такива ми ти висоти.

А новият консул във Франкфурт др. хер Петков има цели две дипломи - от университетите във Велико Търново и Свищов.

И той, също като Калина Илиева и още много много от ГЕРБ и БСП показа, че банките им кадри са непразни от... непрофесионалисти.

Обаче лидерът Станишев награждава верните му. Така както Борисов награждаваше своите - с държавни постове. Няма значение, че не стават. Щом Партията ги е поставила там, тя знае най-добре. А тя подбира по вярност - и произход, не по IQ. Достатъчно е да погледнете някои заместник-министри в екоминистерството.

И за да бъде картинката комикс докрай, лидерът на ДПС Лютви Местан критикува правителството само за ... свенливост по отношение на кадровата политика. Наистина? Веднага предложете Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Oще: бкп  бсп  герб  калинки  цецка цачева 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

1 KingoftheROAD | 10.09.201312:56

Не съм казал, но пак повтарям - няма нищо по-страшно от НЕВЕЖЕСТВОТО в действие Удивителна Партайгеносетата го знаят много добре, и продължават по същия начин. Няма значение коя е партията или партийката. Разликата между едни и други калинки е минимална, а ефектът е кумулативен.
   

оценка

+0 -0