Webcafe

Обществен враг

Петър Николов
11.06.2013, 16:51 (обновена 14.06.2013, 14:50)
Цветан Цветанов

Снимка: © Sofia Photo Agency

Накрая с Цветан Цветанов ще плашат и децата

Дали новият шеф на НАП няма да е депутат от БСП на следващите избори? Предвид носещият се прилепчив слух, че... как кой, Цветан Цветанов, разбира се, ще бъде проверяван отново за доходите и апартаментите си.

За втори път. Защото при първия, когато НАП се оглавяваше от Красимир Стефанов, днес народен представител от ГЕРБ, Цветан Цветанов беше оневинен.

Само да не прекали новата власт в стрелбата по бившия силов министър, че жертвите са винаги симпатични, а както върви, съществува реален риск да ожалим Цветанов. Предвид факта, че - наред с повторната проверка на доходите на Цветанов, Цветанова, тъщата и тъста - има да изпълнява сериозно предизборно обещание, напомнено публично от депутата от ГЕРБ Владислав Горанов.

"В предизборната кампания едно от основните твърдения на БСП беше, че те знаят за съществуващата контрабанда в размер на над 1.5 млрд. лева. Управление повече от половин година - до края на 2013 г., безспорно ще им даде възможност да покажат знанията си, за които твърдяха, че имат в предизборната кампания, и да премахнат поне отчасти тази контрабанда. Това на практика ще им даде възможност не само да изпълнят, а и да преизпълнят бюджета за 2013 г.", заяви бившият зам.-финансов министър.

Още повече, че НАП като приходна агенция беше създадена именно от настоящия премиер - в качеството му на министър на финансите в тройната коалиция. Така че събираемостта на приходите е ръкавица, хвърлена конкретно към него.

В България управляващите не просто слизат от власт, а се сгромолясват. Паднат ли - и всички вкупом почват да ги тъпчат и ритат, медии, довчерашна опозиция - днес новата власт. Толкова стръвно, хищно и нецивилизовано всички нападат бившия силов министър, че сякаш гледаме биячите на Октай Енимехмедов, макар и в друга версия.

Прокуратурата, тази толкова апотеозна напоследък институция (чудно как още няма социологическо проучване колко е нараснало доверието към нея, откакто Сотир Цацаров я оглави) танцува като балеринка около разни деликатни теми, не-свързани с обществен враг №1.

Но действията срещу Цветанов няма да върнат усещането за справедливост в обществото, защото, макар и най-вероятно правилни, са твърде центрирани. Нали всички помним, че над Цветанов е Борисов, а над Борисов - Началника? И че, както казваше Борисов, "Цветанов е моето второ аз". Тогава защо първото е оставено безнаказано...

Фиксацията върху Цветан Цветанов е идентична с тази, която той имаше върху Алексей Петров. Макар че делото "Октопод", смалено до размерите на сепия, още не се е увенчало с присъда.

Борбата срещу единствения "лош" в ГЕРБ обедини ренегати като Мирослав Найденов, Емил Димитров, Иван Петров, и довчерашни партийни пудели на ГЕРБ. Всички те, след като хвърлят по камък по Обществения враг, намират да кажат и по една добра дума за Бойко Борисов.

Ако човек не е пребивавал в България през последните 4 години, би останал с впечатлението, че един добричък, широко скроен - и с голямо сърце и широки плещи Борисов, е бил грозно подведен от човека, на който, очевидно, се е предоверил. Тази теза започва да се уплътнява, алиенирайки ги един от друг, но сиамските близнаци в политиката не са такъв феномен като в природата.

Фиксацията върху Цв.Цв. със сигурност помага да се замитат и да не се дава гласност на новини като тази, че пиарките на Мирослав Найденов - онези същите умни и хубави девойчици, спечелили, или по-скоро взели 50 000 лева за една Facebook страница, ще отърват съдебното преследване.

Фиксацията и средоточаването на боевата мощ на най-голямата медийна група върху така брутално обичания от нея Цветанов, при това не толкова отдавна, за сетен път доказва, че народът, но също и медиите, обичат по-късо от блондинка.

Спряха и междуособиците Станишев-Борисов, а "новото Яне" - В.С. клейми Цветан Цветанов, като го изкара дори поръчков убиец на Мишо Бирата. Макар че единственият интересен въпрос е колко често Първанов и Борисов са си говорели за подобни акцизни господа. И, да, не трябваше ли Борисов, който призна за записа, да бъде разследван за злоупотреба със служебно положение.

С Цветанов накрая ще плашат и децата, вместо с Торбалан или с Волдемар от "Хари Потър"

Фиксацията и изтикването на първа линия на мишената Цветанов пречи на повечето хора да осъзнаят злокобния факт, че един премиер - Борисов, един министър - Найденов, и един прокурор - Кокинов, обсъждаха как да бъде прекратено делото срещу министъра и говореха как да се манипулират магистрати. Т.е. не просто нарушават, а прегазват поне няколко закона - МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ, ОСЪЗНАЙТЕ ГО.

Но прокуратурата подминава това закононарушение, което ще й извади очите, и решава, че е важно само... кой е правил записите. Това била единствената нередност. Все едно да заобиколиш слон, за да ловиш мишка.

Започвате ли вече да разбирате кой е истинският обществен враг?

Oще: апартаменти  бойко борисов  враг  доходи  нап  обвинение  прокуратура  цветан цветанов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

12 Conspirator | 13.06.201317:04

Мечтата на един потомствен мискинин.Да живее в територия на Победилия мискинлък.На това ме навява прочита ''експертните''коментари.Бойко се бил направил на луд,за да даде/предварително договорено/властта на Станишев,защото Цвъки,не знам си какво.
Да бе.Как жално гледа Цвъцко.Сигурно е много прост и виновен.
Мискинин.Всички са мискини.И Сидеров е мискинин.За бай Лютфи-да не говорим.Чок мискин.
Ама ние сме си убави,че и умни,че и работливи.Пусто не ни върви на управници.Мискин до мискина.
А на Цветанов му ''приписаха''такива огромни количества конспиративен мозък,че не е за учудване как гледа.
Та този гений на злото,беше подведен под отговорност за ''допустителство''.
Това значи,че всички българи,до един,трябва да лежим следващите 8 години в затвора,поради ежедневните ''допустителства''с които сме свикнали да живеем.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.06.2013, 14:38

11 therry | 13.06.201314:52

Цецо си е виновен и дори от Герб го виждат и започнаха да се отдръпват от него. Явно положението му наистина е тежко, но така става, когато използваш властта си за да патискаш ддругите, дори своите.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.07.2011, 20:01

10 Елисавета Домовчийска | 13.06.201313:54

Трите основни приходоизточника на мафиотската ГЕРБ са:
- наркотици - противодействие - разбиване на ГДБОП - това е структура закрилник на "нашите" и в същото време ударен отряд срещу всички други "не-наши".
- източване на ДДС, неплащане на акцизи и мита - там трябва да се действа по линия както на НАП така и на контрола на европейските фондове, ако трябва със съдействието на европейски институции. Значи, рисковите фактори са - неплащане на ДДС, неплащане на мита и акзици, контрабанда, неплащане на осигуровки или неплащане в пълния им размер, контрол на митници и митнически складове, монополи и картелни споразумения.
- обществени поръчки - голяма част от построеното се връща под формата на комисионни в касите на партията ГЕРБ, това бе неформално споменато и в подслушания разговор на Борисов, Кокинов и Найденов, там някъде Найденов споменаваше, че парите "нали се връщат обратно". Или нещо такова, плюс това той лично е знаел, че негови подчинени са изготвяли така тржните документации, че те и техни фирми да ги спечелят /става дума за Криси, и че "нали не ги вземаме девсвени"8/. И че фирма на въпросната Криси или не помня добре но в най-лошия случай - близка до нея - е взела от земеделското министерство 50 000лв за "развитие на медийната среда", а с парите е направдила всичко на всичко - да открие една страница във Фейсбук, нещо, което всеки може да стори за 10 минути, и дори ежедневната му поддържка в продъжение на месец не би струвало толкова много.... Мен лично ме интересува тази страница още ли съществува и с какво се пълни и доколко е актуална.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 13.06.2013, 13:14

9 ambros | 13.06.201313:33

Инфантилни внушения и поръчкова статия в унисон с настроенията на новата тройна коалиция от комунисти, турци и психопати. Каквито и грешки да са допускали ГЕРБ, управлението им беше на светлинни години по-добро. Нямат никакви основания за обвинения срещу Цветанов - всичко е изсмукано от пръсти, за да се удовлетворят комплексари като Станишев, Местан, Пеевски и Сидеров. Това е в комбина с главния прокурор, който се изживяваше като политически трибун по време на предизборната кампания и успя да я опорочи до неузнаваемост. Натягането на ластиците от новите управляващи неизбежно ще доведе до ответен удар, от който много ще ги боли.
   

оценка

+1 -3

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

8 Крив Макарон | 13.06.201313:22

Дали истинския враг (Б.Б. ако правилно съм разбрал внушението на статията) в момента не потрива доволно ръце, след като си е осигурил гърба, с цената на това Цв.Цв. да бъде хвърлен на кучетата?
Политиката е кофти игра, не е за фискултурници. Но водени от болезнена амбиция разни неграмотни хора сами се навират в схеми, крайно зловредни за тях самите. Цвъцьо е типичен пример, и по никакъв начин не заслужава да му бъде с нещо по-леко. Нека го натирят, после бившия премиер ще бъде подхванат. Макар сега да е в привидна безопасност, не вярвам хрътките на сегашния кабинет да го оставят. Ще натирят и него, и това тази опсност кара ренегатите да бързат да се пришият към нов господар. Не ще се размине и "слонът" без да понесе тежките удари на реваншизма.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.07.2011, 20:01

7 Елисавета Домовчийска | 13.06.201313:15

В момента Боко търгува Цецо с мафията - срещу отърваване на собствената кожа. Обаче мафията е коварна и безмилостна /той Бочето добре го разбира това, но няма ход освен да се надява на милост/, та засега действа да потопи Цветанов с фалшиви обещания към останалите, че те няма да пострадат, най-вече Бойко. Обаче като падне ЦЦ, мафията ще се отметне от обещанията, и бърже-бърже Бойко също ще го последва в съдебната зала, а него го държат с много повече неща, отколкото Цвъцко. Боко само привидно не го обвиняват ни за Мишо Бирата, нито за Банкянския разговор, нито за много други работи.... Но просто неговото време ще дойде по-нататък. Цвъки е една дребна риба в сравнение с него - ще полежи в затвора 1-1,5 години. И то при лек режим. А Боко когато надуши какво му готвят, а той още не знае - ще избяга от държавата, или ще го сгащят за 5-6 години. Ако си мислите, че ви блъфирам - айде да си говорим след някоко месеца или година и се обзалагам със всеки, че ще стане каквото ви казвам.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 22.12.2010, 10:32

6 Rio Tinto | 12.06.201322:43

всичко е театър. герб се отказа от власта понеже въпросната е нужна на бсп. цецо и боко играят театър, явно от тях е поискано да замазват положението докато станишев и ровч оправят положението с руснаците. орешарата няма да изкара цял мандат щото няма да има кинти да си движи програмите. в този парламент са най-любимите на ДС формации.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 29.11.2012, 20:33

5 Абе | 12.06.201315:04

Нека оприлича Политическата Партия ГЕРБ с едно дърво. Клоните на това дърво са видните гербери, такива като Фидосова, Найденов, Емо Фаса. От тях израстват по-малките клончета и листата - това са партийните дерибеи на месно ниво и тези по административните структури на държавата. Цялата корона на дървото, всичките клони, клонки, листенца, калинки, гъсеници и пеперудки се крепят на ствола - Бойко Борисов. А ствола се държи на кореновата система. С нейна помощ дървото усвоява полезните вещества, смуче живителни сили от земята (матриала). Това е Цветанов.

Представяйки си тази картинка, намирам обяснение защо тези които искат дървото да умре са се съсредоточили в Цветанов. Клоните и листата са много, и да ги окастриш, други ще израстат. Ствола е много дебел и много трудно ще го отсече някой. А подрязвайки корените всичко много бързо ще изсъхне, листата ще окапят, клоните ще изсъхнат, а от ствола ще стане един хубав лагерен огън, край който бабите ще разказват на внуците си какво е било едно време, когато са строили "Прохода на републиката" и "Градът на младостта".
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 18.10.2011, 16:06

4 Old_BG | 12.06.201313:52

За последните няколко години простотията, тъпащината и кретенизма до такава степен напъплиха мамковината, че доведоха нещата до там, да се появяват статийки със съдържание като горната, ожалващи един все още не съвсем доказан дебил.
п.с. А, да и да се вихрят "джурналистки" от дестилата на Любица Ку.
Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.02.2012, 12:47

3 Boicho Boichev | 12.06.201313:21

Цветанов получава удари от Бойко Борисов, от никой друг!Трябва да си наивен като дете, за да не го осъзнаеш!нещата стигнаха до там, че борисов се отказа от властта и отиде в опозиция, само и само да се отърве от Цветанов.Защото той му взе партията, а заплашваше да му вземе всичко.Кой назначи Цацаров?бойко Борисов.От кого е атакуван Цветанов?От Цацаров.Е съберете две и две най-после!Никой освен Бойко няма ресурс да атакува Цветанов.Най-малко пък Станишев има такъв ресурс.
   

оценка

+1 -1