Webcafe

Картотека "Врагове на Партията"

Me and My Monkey
18.11.2013, 12:35 (обновена 19.11.2013, 17:05)
Цветлин Йовчев

Снимка: © sofia photo agency

Данни за "врагове на Партията" ли събира МВР...

Изглежда, създава се информационен масив с данни за рипащите срещу властта в лицето на БСП и ДПС. ("Атака"?)

Фактът, че се проучват снимки и видео от протеста, посещават се хора рано сутринта по домовете им - повече за сплашване, отколкото с друга цел, показва, че се създават нови картотеки.

Картотеки, тъй като в МВР съвременните компютри са рядкост, а и да ги има, повечето полицаи не са научени да се справят с новите технологии. (Вместо да обзавеждат депутатите с таблети, по-добре партиите в парламента да направят дарение на полицаите.)

Та, какво правят всъщност тези хора? Събират оперативни данни, които предават после по институциите, та ако има държавни служители, викащи "Оставка", администрацията да бъде прочистена от "контрареволюционни остатъци" - в услуга на победителите от БСП и ДПС?

Като преди това, разбира се, им спретнат един ДОП (дело за оперативна проверка). А може и ДОР (дело за оперативна разработка), за да си уплътняват в ДАНС времето.

Самият премиер Пламен Орешарски заяви, че който ходи по митингите срещу властта, ще бъде уволнен! Даже поясни, че за някои е потвърдено, че участват на такива протести - тоест ползват се от конституционното си право на свободно изразяване на мнението - а за други има "оперативни данни".

Излиза, че МВР прави картотека с лични данни на несъгласните с режима. А ДАНС най-вероятно им помага, държейки под око Интернет, форумите и социалните мрежи. Нищо чудно да я ползват и при назначение - моля, щом ще работиш за нас, първо да видим дали си с нас.

Откога нелоялните към управляващите партии стават непригодни да работят за държавата? Или някои хора още смятат, че член Първи от Байтошовата Конституция си седи...

Вижте това:

"VI управление на КДС - за борба срещу идеологическата диверсия, контрареволюционни, националистически и други противодържавни прояви в страната.

Отдел I - Интелигенция, младежи, чуждестранни студенти и специалисти.

Отделение I -  Творчески съюзи и организации.

Отделение II - Културни и научни институти, ведомства и обществени организации.

Отделение III - Младежи

Отдел II - Остатъци от контрареволюционни елементи, измяна на Родината, терор и анонимки..."

Да не продължаваме. Документът е от 1967 г., но по тази схема явно и сега се работи. Като прибавим и увеличените близо 2.5 пъти пари за подслушване спрямо 2013-а, значи сериозно ще се пълнят информационни масиви за партийна употреба.

Винаги може да се измъкнат с обясненията, че парите за подслушване са повече заради повишените рискове от тероризъм, естремисти, нелегални имигранти и други такива за България. Проблемът е, че дори и така да е, няма как им вярваме.

И при Цветан Цветанов, и преди него имаме повече доказателства за обратната теза - че службите се използват от партиите за политическа употреба и разчистване на сметки с политическите противници, отколкото, че "служат на Република България".

А с такива картотеки видяхме, че някои хора от службите станаха милионери след 10 ноември 1989-а. Едни гориха, други се позлатиха.

Е, няма да стоят още дълго, за да употребят новите масиви. Ако искат, да си ги държат на "Позитано" 20. Ще имат предостатъчно време да ги четат.

А пък ако знаете какъв виц за Орешарски и Станишев знам...

Oще: картотека  лични данни  мвр  оперативни данни  подслушване  цветлин йовчев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

4 pepe | 18.11.201318:53

Е все някой трябва да играе ролята на канарчето в мината, нали? Усмивка Даже и най-лошите диктатури имат нужда от някое и друго канарче, зада знаят къде да се ослушват Усмивка.
Странното обаче е, че всъщност вони та се не трае, а повечето хора не забелязват /или се правят, че не забелязват/.
А иначе не че си падам по чупенето на пръсти, ама не се знае кой кого Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.11.2012, 16:27

3 Прокопи | 18.11.201316:47

Докато на Оня.., пепе, Кинг ъф дъ роуд, бойчо и др.... не са им строшили пръстите, и въобще докато съществува този сайт няма страшно за българската демокрация. Ако Оня... спре да се изявява тогава ще се притесня Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

2 pepe | 18.11.201315:29

И ко? Комунисти и компания срещу останалата част от света? Тоя филм не го ли гледахме вече? И защо си мислят, че този път ще завърши по-различно?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

1 KingoftheROAD | 18.11.201314:59

Че, това винаги си е било така. Нищо ново под слънцето. Властимеющите в България винаги разчистват сметки по-слаби, и нелоялни служители, не можещи по никакъв начин да им навредят или противодействат. Винаги силните на деня безпардонно, безмилостно и безкомпромисно са разчиствали "сметки" с неудобните им противници. Никога, и по никакъв начин не е допускана реална алтернатива, за да не избяга кьоравото, и да не вземе да се обедини около някой по-свестен, и читав водач.
   

оценка

+0 -0