Webcafe

Държавно устройство на Популистическа Република Лобия

Пич Божи
30.09.2010, 13:47 (обновена 01.10.2010, 12:04)
народно събрание

Снимка: © Уикимедия

Лобия е популистка република, изградена на основата на популистическата тълпокрация с ясно изразено оплитане на властите.

Органът на Върховенството

Върховен орган е  популистката скупщина, избирана чрез гласуване на тълпите. Популистката скупщина се състои от 240 популисти-лобисти. Популистката скупщина отговаря за приемането на лобистки закони за нуждите на различни обръчи от фирми и убеждаването на тълпите в необходимоста им -  чрез популистки речи и изказвания, одобряването на държавни безразсъдни харчове, избора и отзоваването на Върховния популист и другите членове на Популисткия съвет и др.

Приетите лобистки закони се въвеждат в действие от популисткия съвет, който представлява изпълнителната власт в популистическа република Лобия. Популисткия съвет ръководи Незаменимият популист с помощта на двама вицепопулисти.

Основни популистически похвати, използвани при ръководенето: прехвърляне на отговорността и акцентиране върху собствената незаменимост съвместено с усилено позитивно мислене и говорене.

Състав на Популисткия съвет

Популисткият съвет се състои от следните министерства:

Министерство на арестите и задържанията;

Министерство на вземанията;

Министерство на регионалното опустяване;

Министерство на безделието, ромите, инвалидите, пенсионерите  и помощите;

Министерство по посрещането на освободителите;

Министерство на екскурзиите в чужбина;

Министерство на опрощението;

Министерство на затъпяването, даскалите и скуката;

Министерство на хороскопите и алтернативната медицина;

Министерство на чалгата;

Министерство на задушевната среда и напитките.

Министерство на субсидиите и стандартите;

Министерство на магистралите, интернета и заблужденията;

Министерство на моловете, връзките с Русия и масовото строителство;

Министерство на затлъстяването;

Министерство за управление на подаянията;

Министерство за връщане на избягалите и интегрирането им в тълпите.

Освен гореизброените управленски структури, в Лобия съществува и декоративната фигура на Говорителя. Говорителя може да говори каквото си иска. Освен това е върховен церемониалмайстор по посрещането на освободителите и председател на Консултативния съвет на безумните. В дейността си се подпомага от вицеговорител.

Опрощаващата власт се олицетворява от Върховния опрощаващ, ръководещ опрощаващите структури в републиката. Към опрощаващата власт се числят Преследването и Договарянето.

Oще: лобия  република  управление 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.09.2010, 21:31

1 scorpio | 06.10.201019:15

Да - бил съм в Лобия... в общи линии е така, но държа да отбележа, че в днешно време Говорителя е такъв само по длъжностна характеристика (де юре)... но се справя горе-долу като клоун. В същото време неговите функции са изцало иззети (де факто) от Незаменимия Популист, който очевидно се изживява като Говорител и смята да стане такъв и де юре.
   

оценка

+0 -0