Webcafe

България - страната на услугите

Пич Божи
25.05.2010, 12:42 (обновена 17.08.2010, 13:12)
сова, бухал

Аз на тебе - ти на мене, и така, докато ни свърши мандата

В България пари не се печелят нито от производство, нито със земеделие, нито с търговия.

Да не се лъжем: в България пари се правят с услуги - лични услуги. Аз на тебе - ти на мене, аз на тебе - ти на мене и така, докато ни свърши мандата. Така са ни учили - винаги трябва да си готов да направиш услуга на другарчето, изпаднало в беда, а и да не е изпаднало, ако те помоли, пак не бива да му отказваш.

Така е оцелял българинът - като е правил и получавал услуги. Така е просперирал и се е издигал в обществото. Стъпка по стъпка, услуга по услуга. И колкото повече се издигаш, толкова по-големи услуги можеш да правиш и получаваш.

Наборът от услуги е голям. Като се почне от щипката сол за гозбата на комшийката, минем през сексуалните и финансови услуги, та стигнем до социалните.

Чрез услуги можеш дори хотел да си построиш и да предлагаш туристически услуги.

Можеш даже да получиш и орден „Стара планина" за услуги, щото заслугите отдавна никой не ги тачи. Заслугите - това са комунистически отживелици. Услугата му е майката.

Важното е да направиш точната услуга в точното време на точния човек, а това не е проста работа. Направо си е изкуство.

Умните хора не правят еднопосочни услуги. Не, те правят обръчи от услуги, които им гарантират сигурност и спокойствие дори и в най-бурните времена.

За да не ти отиде услугата напразно, трябва да следиш социологическите проучвания, рейтингите и така ще знаеш на кого е изгодно в момента да направиш услуга.

Най-добре е да направиш услугата в началото на мандата (или малко преди него) на този, който ти я иска. Дори не е нужно да чакаш да ти я поискат, още по-добре е ако сам предложиш услугата. Така ще имаш един относително дълъг период на възвръщаемост.

Изгодно е да направиш услуга. Услугата не се облага с данъци, не е регламентирана със закон. Услугите се крепят на личния мироглед и морала на даващия и получаващия услугата.

Ако пък не можеш да правиш услуги, то тогава ти остава само да служиш и да се молиш този, на когото служиш, да прави услуги на точния човек.

Oще: пич божи  услуги 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

1 MacAllister | 25.05.201014:20

Eggsactly! Все разправям как България е отвъд корупцията и все малцина ме разбират за какво дудна Усмивка. Като кажеш корупция обикновено се подразбира някой купил някой, за да не се разправя с институция или нещо от сорта. У нас обаче и една симпатия е достатъчно заллащане, защото услугата ни е в кръвта и малко ни трябва, за да я окажем просто по симпатия или заради смътни надежди за обратна. Българина често е готов да работи безплатно за някой богат - защо ли? Е, статията май го обяснява достатъчно добре, само добавката за надеждата да добавиш и аз мисля пълната картинка горе долу е нарисувана.
   

оценка

+0 -0