Webcafe

Лесно е да галиш Мимета в Интернет


29.03.2010, 16:21 (обновена 29.03.2010, 16:26)
Мима

Няма да се подпиша в групата за защита на осакатеното Миме в Интернет. Жал ми е за животното, но смятам присъединяването си за пълно лицемерие. И сто процента повечето са такива.

Лесно е да галиш, грижиш, умиляваш, възмущаваш в нета. Клик-клик и айде - вече си стъпил в кауза, бориш се срещу ГМО, срещу дупките - в Интернет е лесно.

После гасиш компютъра и си лягаш с усещане колко добър гражданин си.

Не прибираш бездомни кучета,  не храниш помияри, сигурно една част от подписалите се, които имат кучета, не им събират изпражненията, като се облекчават навън, а нищо чудно някои от тях да са способни да пребият някой като „маче о дирек".

Аре стига префърцунване и маниерничене.

Изобщо не си падам по каузите и групите, които се заформят стихийно около някоя умилителна новина в Интернет. Ако човек се опита да изкара тия хора на протест навън, 90% ги няма. Справка - ГМО протестите.

Иначе дай им да леят сълзи за Мимета в мрежата, ама сигурно не са отгледали и едно животно. За това куче, на което някакъв изрод е отрязал и четирите крака, в Интернет сигурно се проляха повече сълзи отколкото за 11-те хиляди българи, за които социалното министерство е свършило нещастните 500 000 лева, с които им осигурява безплатен обяд.

На 31 март тия хорица, дето ходят с буркани и тарелки от соца да си вземат единственото свястно ядене на ден, ще обядват със сигурност нещо топло за последно.

Да не говорим за сестрите в диспансерите за туберкулозни болни, които вземат 400 лева заплата и още си чакат добавката от 90 лева за това, че работят в такива условия.

Поплачете на воля за това. И без друго от сълзите в Интернет нищо не пониква.


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.10.2010, 23:24

4 Petyo123 | 02.12.201015:30

Работата ми е свързана с подобни гледки и си мислех ,че няма нещо което да ме впечатли,но подобна извратена и с нищо неоправдана жестокост ме изумява /и вбесява/Сещам се за думите на някакъв френски писател от преди 100 години:"...колкото повече опознавам хората ,толкова повече обичам животните..." .Е ,сега ми се изясни в дълбочина признанието му.Ако хванат извършителя 100 лева глоба дали ще изкупят мъките на животното!?Трябва бавно да му се отреже и на него най-полезния му крайник или от очите му да се направи супа-топчета.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.04.2010, 14:00

3 IvanTheChemist | 10.04.201014:16

Защо като умрат 1000 човека ПТП не ми дреме особено много? Понеже така се е случило, а и част от тях са си виновни. А защо се ядосвам, когато видя обесена котка? Понеже това ми показва какви идиоти са хората около мен. Същото е и с това куче (което сега разбрах, че е Миме). За мен най-големите недостатъци на ситуацията са 2: първи, кучето е дворно, нарушил е закон за да стигне до него; второ, защо е трябвало да му реже крака, при условие, че може да му отреже главата, щом го дразни толкова. Нямаше да има драми, нямаше да има втрещени wannabe-innocent-people. Щеше да мине незабелязано от обществеността, нямаше да доведе до безсмисленото жалване на десетки хиляди. Когато написах това мое мнение в една от групите във фейсбук получих мило писма със заглавие "уроддд"
"Между Вас и Borislava Nikolova.
29 март в 16:48 Докладвай
нещастник доленн дано ти се случи много по лошо от кученцето"
Какво ви говори това? Можем да сме състрадателни към едно куче. Но ако има някой, който да е на различно мнение не се и колебаем да му замислим много по-лоши неща. Това е крещящ пример за двоен стандарт, лицемерие и какви ли не още качества на характера, които малко хора приемат за положителни. И поради тази причина не признават пред себе си.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.04.2010, 13:41

2 mymoon | 05.04.201013:57

Не съм съгласен. Вярно е, че някои хора го правят от лицемерие и лигня, но паралелът с 11-те хиляди бедняци е напълно безсмислен. Естествено е да ти дреме за техния случай и да изискваш от хората да го забележат, но не можеш да искаш да не обръщат внимание на случката с кучето.

Чудя се кое е по-правилното:

- в страна, в която зверство като това може да мине незабелязано, спирането на обяда на 11-те хиляди души също би могло да мине незабелязано

или

- в страна, в която 11 хиляди бедняци могат да останат без храна и никой да не забележи, гаврата с едно четирикрако (вече нулакрако) същество, няма да има особено значение и наказание
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.03.2010, 22:12

1 NELI | 31.03.201023:14

Ако това което се случи с Мими помогне на други животни да бъдат
спасени-да не бъдат убивани и НИЕ ХОРАТА ДА СТАНЕМ ПО- ДОБРИ М/У НАС
САМИТЕ И ДА ОБИЧАМЕ НАШИТЕ ЧЕТИРИКРАКИ ПРИЯТЕЛИ-А КЪМ ПРОЯВЯВАЩИТЕ
ЖЕСТОКОСТ-ПОДОБАВАЩИ НАКАЗАНИЯ ОТ ЗАКОНА-ТО ТОГАВА СМЕ НАПРАВИЛИ НЕЩО
ЗНАЧИМО.Съществува научно доказана връзка между насилието над хора и насилието
над животни. Изследване на Държавната Агенция за защита на детето в Ню
Джърси показва, че 88% от семействата, в които има случаи на
малтретирани животни, се малтретира и детето.Според друго проучване, над 75% от осъдените убийци са проявявали
жестокос...т към животни, най-често в детска или юношеска възраст“,
коментира д-р Мила Бобадова, ветеринарен лекар в клиника "Добро
Хрумване" , част от организацията „Град за отговорни хора“.По думите й, хората, които измъчват животни, са хора без ясна представа
за добро и лошо. Лесно могат да преминат границата и да посегнат и на
човек. В западните общества подобни прояви се третират от закона. Освен това,
стане ли ясно, че някой е извършил подобно деяние, то той автоматично
бива заклеймен от обществото.Това което се случи с Мима-показа че в България -могат да бъдат единни-макар и по такъв нелеп начин.това че хората надигнаха глас в интернет -показва че Вече са готови и за повече...Ако ние искаме да бъдем цивилизована държава-тези безобразия трябва да спрат ...Да има закон и наказание за извършителите на такива деяния...и да бъде създадена и в България-зоополиция....Това че вие не сте гласувала -не е важно за никого-а само за вас самата...Това показва вашето и на много като вас бездушие.... Чуди се Чуди се Чуди се
   

оценка

+0 -1