Webcafe

Само Цветанов може да уволни Борисов

Емилия Милчева
17.07.2011, 13:10 (обновена 18.07.2011, 18:34)
цветан цветанов, бойко борисов

Снимка: © БГНЕС

Премиер и вицепремиер един до друг...

Следващия път, когато реши да уволни лично Бойко Борисов, доц. Атанас Семов - кандидат-президент на РЗС, може да го направи и чрез светлинно шоу. Нека да е специално 3D - така внушението ще е многопластово, в смисъл че след уволнението на Борисов в България нахлуват светлината, идеите...

Работата с уволнението на Борисов си е тънка. Не защото за ГЕРБ са гласували около 26% от българските избиратели, т.е. малко над 1.6 милиона на последните избори.

И не защото и третият вот на недоверие срещу правителството няма да успее. "Атака" реши вчера, че няма да го подкрепи.

И да бяха решили другояче националистите, управляващите са си осигурили необходимото им мнозинство в парламента отдавна. Рекрутнаха си бройките, които им трябват, от независимите.

Тази операция обаче се дължи на усилията на вицепремиера, вътрешен министър и председател на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. Само лидерът на ДСБ Иван Костов се осмели да каже публично нещо, което е публична тайна в парламента - че истинските причини, поради които независимите депутати гласуват за ГЕРБ, са спрени призовки, спрени разследвания и отговорен за това е министърът на вътрешните работи.

"Блазе" им за такава независимост. На яка кука са.

Като всеки вътрешен министър Цветанов съсредоточава огромна като обем информация. Когато държавната машина е впрегната да събира уличаваща информация, няма как да се излезе насреща й.

От възможностите на създадената в края на мандата на тройната коалиция ДАНС се възползва именно Цветанов. Ето така се обръща палачинката - Станишев създаде ДАНС (и) за да се еманципира от Румен Петков, отстранен впоследствие като вътрешен министър, а от този информационен октопод се възползва новата власт. Особено Цветанов.

Дори и Татяна Дончева, която едва ли може да броим за фен на Борисов, предупреди по една от телевизиите премиера за опасната сила на Цветанов.

Няма как да разберем какво има в информационните масиви на ДАНС. Същественото е, че няма ефективен контрол кой как се възполза от тях.

Това обяснява и единението на червени и сини, които се събраха наедно, за да искат оставка на правителството заради провала в работата на вътрешния министър - според мотивите на вота на недоверие.

Да си спомним флашките, които бяха напускани - нито един от разговорите на тях не уличаваше в нищо Цветанов. На мушката бяха премиерът, Танов, Дянков, отчасти Първанов...

На показалеца на Цветанов дължат депутатското си място поне две трети от водачите на листи на ГЕРБ в предишните парламентарни избори, а те пък от своя страна посочваха по-долните след тях. Част от които също влязоха в 41 НС.

Така че да - само Цветанов може да уволни Борисов. Информацията е силно оръжие - този, който борави с нея, може би е добре да е наясно, че може да гръмне и в ръцете ти.

А черноморската скумрия се завърнала това лято в Черно море. След като я беше хванала липсата от 1964-а. Годината, в която др. Тодор Живков прави знаменателна визита в СССР и пита проявяват ли интерес съветски ядрени предприятия към строителството на АЕЦ "Белене".

Кой знае, може и да е знамение.

Oще: атанас семов  бойко борисов  бсп  герб  дсб  независими  партия  уволнение  цветан цветанов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.07.2011, 15:10

9 Гораст Развигоров | 20.07.201115:18

Г-жо Милчева, анализирайки ситуацията от последните дни и седмици съзнателно или не се впускате по течението на общо-приетия модел на папагалската журналистика.
Чудно ми е, не си ли задавате въпроса защо и основателно ли е медийният фокус да бъде стоварван главно върху дребната ДСБ и политическия труп РЗС ? Като изключим събитията от вчера, като изключим и фанфарната кампания на доц. Семов, имаме ли основание, на базата на обективен коментар за опозицията да обръщаме такова внимание на тези две политически фракции. Те ли са главният враг на управлението. И ако е така, то тогава вие сте абсолютно права, че вече можем да се похвалим с живот в класическа автокрация.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.07.2010, 16:36

8 Профилът е закрит | 19.07.201116:34

Милчева с подобни статии е уволнила доста хора от сайта. Ако е въпроса да си вярва, че това е анализ, няма проблем. Подозирам обаче, че други подобна вяра нямат...

Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.04.2011, 13:15

7 sake | 19.07.201107:52

След скандала с флашките и двамата трябваше да се изпарят,а те направиха опит да се покрият,може би си мислят,че случаят е отшумял.Тези тикви много си вярват. Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.03.2011, 12:51

6 blue | 19.07.201101:52

Да свикат извънредно заседание и да гласуват по спешност законопроект тия двамата по-горе да не се снимат повече! И без това на нормалния човек, ако въобще са останали такива, му идва в повече, за да гледа как се кикотят двама селски хитреци.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.12.2010, 14:38

5 niemen | 17.07.201122:36

Хора, огледайте се и помислете малко. Истинският шеф е не Боко, нито Физкултурника. Командва парада мистър Дянков, щото ТОЙ е човекът на Америка. Боко е за цирка, а Физкулт-ура е елементарен слагач, но е злобен и е темерут. В ТАЗИ ПОСОКА искам да кажа, че скоро Симо ще ги издуха и двамата, вервайте ми.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

4 Гризли | 17.07.201120:01

Както каза авторката цялата информация (т.е. до голяма степен власт) е в ръцете на ЦвЦв... Щом знае всичко за всеки значи знае как да накара всеки да направи всичко за някой друг... Усмивка
Т.е. може също да накара и ББ на разни нещица, стига да си играе правилно политическите карти. А че има амбиции е ясно - не прилича на човек, който цял живот иска да на второ място...
Най-вероятно съвсем скоро ще опита да направи нова, още по-висока, политическа кариера... Може би президент? Или пък министър-председател?

Освен ако не реши, че на сянка има доста повече възможности, отколкото на припек! Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

3 MacAllister | 17.07.201117:06

Е какво, да не се споменава името му ли (на Костов)? Той си има причини, БСП си имат причини, Доган си има, може да не са никак подобни на нашите, но ако и ние си имаме причини значи за момента интересите ни съвпадат, после е друга тема. Емилия е права, говорили сме си това, коментирало се е, Цветанов е ГЕРБ, Бойко е просто една адреналинка с мускули - за жените и женствените мъже (не гейовете - не говоря за тях), е има и някоя и друга роля, но не съм чувал някой да разчита на него - прекалено е мекушав и обърни лопата и винаги е бил такъв. По ред причини Цветанов не може да си позволи лукса да уволни Бойко, но пък и Цветанов не случайно не се е издигнал твърде във времената, когато е служил на "ламята" (знаете за какво говоря). Качествата му на алфа куче, както много от колегите му в МВР го наричат сега, са точно глутнически - малка глутница и извън нея страх и липса на посока - никой не смее да върши нещо, което може случайно да се окаже сред интересите на алфа кучето, то пък не умее да раздава заповеди нашироко, нито пък умее да делегира добре и ефекта е безпорядък и действия само в тясната му свита, качулатите изпълнители (например), много говорене с меден глас и добре прикрита злоба и много повтаряне на думата "ние".Цяло чудо е че има полицаи тук там, които все още смеят да си вършат работата, въпреки че утре може да излезе, че без да искат са стъпли върху лайно заплюто от шефа (стискам им палци да оцелеят, между другото). Едноличния контрол започва да тежи на крехките рамене с едни фатмашки пагони и поне за мен е видно как умението да съчетаваш пропагандатор с CEO и политически лидер не е работа за старшина и учител по физическо. Дори нацистите, въпреки очивидните простьовци в ръководството си са били банда компенсираща ограничените възможности на отделните си членове, а и някои от тях далеч не са били с ограничен ум. Цветанов обаче не може да играе в отбор и това ще го убие накрая. Как? Е, това не мога да предвидя, но бих заложил 80 срещу 20, че ще падне от собствената си глупост и най-вероятно собствените си хора, а не от външни врагове.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

2 Чинчифон | 17.07.201116:28

Всеки естествен човек има право на автономно мнение за дуета Борисов- Цветанов.Общо и поотделно.А мненията могат да бъдат в целия диапазон между любовта и омразата.И аз имам тайно мнение,което не се променя,но упорито се задълбочава.Защото не съм в състояние да си обясня коя е силата,
която задържа тези хора във властта?При грозното човешко самоунижение и при подигравките,които им се сипят всеки ден?Със заплати ли са ги хванали,
с компромати или с някакви банални човешки слабости?Не разбирам.Защото вярвам,че естественият човек не би издържал на техните места и минута.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.08.2010, 13:10

1 Georgo D' Tomazi | 17.07.201115:44

Емилия, знаеш, че съм ти голям фен, ама ... с тоя Костов ...
   

оценка

+0 -0