Webcafe

Бате, КатЪрски синдром

Бате Гойко
17.03.2012, 14:06 (обновена 21.03.2012, 07:53)
Араби

Кой, Бате, те хлъзна по тая писта - и то по джапанки

Бате, тая работа с Катар е ептен катърска. Преди близо 2 години пак щяхме да вземаме некви 500 млн. долара от Катар и се разбра, че всичко е мижи да те лажем.

Българската страна аха-аха каза, че парите си идват, пък катарските медии бяха написали съвсем друго.

И тогава Борисов, Трайков, Никито Младенов и сие ходиха в Доха, после обявиха, че правим съвместна фирма между "Национална компания индустриални зони" и "Qatar Investment Authority", като "капиталът от 500 млн. долара ще бъде внесен изцяло от катарската страна".

То тогава и за внос на втечнен газ се е говорело, ама се разбрало, че не са ни готови реверсивните връзки с Турция и Гърция (там има терминали за втечнен газ). Ми и след две години пак не са готови.

И сега така. Бате, говориш ти за некви сто милиона, даже не е ясно евро или долара, ама после се оказа, че никой не ни бие с пачки от Доха до София.

Богатите шейхове искат да видят може ли да има 14% възвращаемост от магистралата "Черно море". То това е бая спорно, нали помниш едни сметки за "Тракия", с които ни излизаха при Царя...

А една българска медия написа тия дни с яки букви: "Къпем шейхове". После се разбра, че никой шейх не ще да се къпе у нас, те си се къпят нонстоп и у тях и затова ходят с джапанки цял ден, даже като се срещат с Бойко Борисов.

Бате, кога отиде в Катар, кога почна да ги разтягаш едни опашати като арабин. Каза, че Трайков бил на плажа, а се оказа пълна лъжа - в 10 ч. говореше на английски на откриването на форума, после с другите, в почивката е ходил. Що така, Бате?

Не е била подготвена тая визита, то е ясно. Не че от предната имаше голям ефект, ама що пак те тегли към Доха, не е ясно. Е кой е виновен, не се разбра. Външно ли е виновно или агенцията за малки и средни предприятия?

(Министър Николай Младенов вече публично призна, че МВнР е организирал форума. И грешката му била, че го насрочил в 10 сутринта... Пък Борисов удави в Трайков в "капчицата" си гняв.)

Да вземем Външно. Че кой, Бате, оттам да помогне за визитата - цялата арабска секция е опразнена заради ДС-картончета.

А защо изобщо съществува агенцията към МИЕТ? Ако някой е наясно, да се изкаже. Както и за търговските представители, дето само харчат хиляди зад граница. Трайков щеше да ги закрива, после се отказа. Все едно.

Ти, Бате, имаше кой да питаш за Катар. "Титан", нали се сещаш. Тях нали катарци са им собствениците. Знаеш се с тях, чистят половин България, част от София също, и нали на тях им пуснахте едни пари през Българската банка за развитие - заради дълговете на общините за чистене. Че и ЦСКА държат.

Да ги беше омилостивил преди това. Пускаш им гювеч с една концесия на стадион "Българска армия" и още няколко по-малки бази. После молиш да те свържат с два-три шейха.

Щото тука за последно емирът на Катар беше преди 3 години, кога му благодарихме за освобождението на сестрите от Либия. Поне една улица да му беше кръстил в София на човека...

Бате, що ходихте, не е ясно. Няма кво да предложим, няма готови проекти. Не се ходи така, като сръбска певица на гастрол, в арабска страна. Катар инвестира на година толкова пари, почти колкото ни е брутният вътрешен продукт (малко над 36 млрд. евро).

Два пъти по толкова имат в суверенния си фонд. А фондът държи: 17% дял във Volkswagen, 7% в британската банка Barclays, 25% в британската верига супермаркети Sainsbury, 15% от Лондонската фондова борса, недвижими имоти в Азия и Европа.

Чудно, Бате, що заведе и Цветанов с теб в Катар, че и по срещи беше. Да не се каним да изнасяме полиция за там - че ни е в повече. Или да дарят по нещо и за МВР. За частни фирми вече уж е забранено, ама за държава не.

Бате, що не им предложи дял в АЕЦ "Белене"? Даже да я вземат цялата. На кой не я предлагахме, никой не я ще. Само руснаците - дори и кредит са готови да дадат. Нещо много ги замръчка ти нещата покрай "Белене". Ма да знайш, Бате, ако Трайков проговори, може и са е скъсиш.

Иначе си беше катърска работа цялото това посещение. Да беше наел лобисти, малко имидж да направят на България на Изток.

Ето, PR Медиа на Моника Янова (Йосифова) е добра, при две правителства печелеше най-големите  обществени поръчки за такъв тип услуги - сама или в консорциум с други, а сега работи и с ваши министерства.

Вместо извинение за случката с Хохегер, все пак фирми като нейната са гръбнакът на икономиката, както каза и самата тя. А лобизъм не е мръсна дума, пък каза министърът на храненето Миро Найденов, дето се опита да я топне.

Щото на Изток са парите, Бате, то се видя. Ама колкото взехме от китайците, толкоз и от арабите.

Колкото Пекин инвестира в български летища, морски и речни пристанища и контейнерни терминали (те това ни го обеща Борисов още през септември 2010 г.), толкоз и Катар в пристанище Балчик и магистрала "Черно море".

Бате, тебе лъжа, мен истина, ама едно евро/един долар инвестиция не е влязло в България след някое твое посещение. Само голи вестникарски заглавия остават, за къпане на рейтинга.

Абе цялата работа е като оная измислена писта за Формула 1, дето уж Абу Даби, а то некви, дето се правят на Аладиновци, подпомагани от руменпетковци, щяха да строят у нас.

Кой, Бате, те хлъзна по тая писта - и то по джапанки?

Oще: бойко борисов  газ  инвестиции  катар  катър  трайчо трайков  черно море  шейхове 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.01.2012, 12:39

10 fata morgana | 19.03.201210:38

Младенов отрече да е имало фалстарт. Преговори е имало и би било грешка да се разгласяват подробности на някакъв начален етап.
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 24.01.2012, 12:39

9 fata morgana | 19.03.201210:00

Наскоро даваха документален филм за Брежнев и любимия на всички ни Бай Тошо.
Последният лов. Разказваше се за това как нашият държавен глава като един прозорлив жител на Северозапад БГ усетил, че руският държавен глава е един много доверчив човек и в резултат на това няколко години руски кораби са превозвали евтин природен газ към България, която, както казал Бай Тошо на Брежнев е много бедна на природни ресурси....
Паралелно с това в Иран на власт бил един много суетен шах на име Али Реза. Повече от всичко държал на международния си имидж. В Българските вестници се изписали купища хвалебствени статии за въпросния държавник. Построила се най-красивата резиденция. И може да е шокиращо но насам е текъл доста евтин ирански петрол.
Е, били са странни времената.
Но свършиха.
Някои от нас продължават да живеят в студената война. И да смятат, че на света са само САЩ и Русия. Има и други държави. Светът отдавна не е двуполюсен. Самият Бжежински го каза: живеем в многоизмерен свят. А геополитиката се мени ежеминутно. Успешният бизнес партньор трябва да се търси.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 03.12.2010, 14:54

8 Калоянчо | 19.03.201209:36

И на мен ми "мирише" на писта за Формула 1 от самото начало :-)
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 17.12.2010, 18:10

7 Hristo Petrov Mourtazov | 19.03.201201:03

Бравос! Аферим, машала, ашколсун! Думи нямам! Точно и намясто! Бравос!
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

6 Mile Manolov | 18.03.201223:31

"Не се ходи така, като сръбска певица на гастрол, в арабска страна."
----------------------

поклон поклон поклон поклон поклон поклон поклон поклон поклон поклон поклон
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

5 Vankata_820 | 18.03.201214:07

Питайте Цеца Б. за точна диагноза на синдрома с куфарчетата "Фалкон" - тя най-добре трябва да знае!Усмивка
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

4 Vankata_820 | 18.03.201213:47

Евалата!Усмивка Усмивка Усмивка
И на мен ми идеше да го напиша, ама с баце, после загубих интерес, не бях в толкова изратено настроение - поздравления!Усмивка
Май народът е яхнал тиквените(динените) джапанки и е засилван по късата права!!!Усмивка
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 15.03.2012, 13:53

3 rossbul | 18.03.201212:48

Нов интернет портал – WAZZUB e търсачка подобна на Google, но е решила (за първи път!)да дели 50% от приходите си с регистрираните потребители.Регистрирайте се и с поканата към близки и приятели започвате да печелете от 7-ми април 2012! Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк,и се регистрира чрез него, увеличава факторът, по който ще се изплащат парите ви! Успех! Прилича на пирамида, но не е, защото след 08.04.2012 се спира регистрацията на нови членове!! Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=0228e7e6
   

оценка

+0 -10

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

2 Чинчифон | 18.03.201212:06

Не знам,дали написаното е смешно.За чужденците може би.Но за туземците,които си доживяват дните в родината на Бате си е мъка.Нищо,
че боята за Великденските яйца започна да поевтинява. Реве или много тъжен
   

оценка

+7 -0

Регистриран на: 14.05.2011, 23:16

1 tytyrytka | 18.03.201210:39

кой Бате те лъзна така?.. по джапанки!

еее, голем смех падна, докато четох статията. Изкефих се Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+9 -0