Webcafe

Не го вдигай, бе Бате, моля те

Бате Гойко
30.04.2010, 09:31 (обновена 03.05.2010, 15:22)
Молитва

Снимка: © Getty Images

Ще стане лошо - ще спра да те гледам по телевизията

Моля ти се, бе Бате, не го вдигай.

Толкова си готин, такъв пич си. От никой не те е страх. Т'ва Първанов, Сретен Йосич, Октоподи-Моктоподи - за нищо ги нямаш.

Толкова ти вярвах. И още толкоз ти вярвам, че съм готов да гласувам за теб - прати ми бюлетината още сега. Връщам ти я попълнена. Да я  пуснеш на предсрочните избори вместо мен. Готов съм и на други да им взема гласовете в аванс. Безкористно. Правя го заради доброто на майка България - защото досега не беше видяла бащица като теб.

Ето такова доверие ти имам. Давам ти гласа си за още един, не - за 2 мандата напред. С нотариално пълномощно. Само не го вдигай.

Обещавам само теб да гледам по всяка телевизия, като спре Явор Колев Арената и  Замундата. И видеото на сайта на МВР. Без порно, кълна се в IP-то си, ако дръпна нещо голо.

Не го вдигай. Само кажи, и доброволен свидетел ставам. Даже не-анонимен, с трите си имена. Ти само кажи за кого не ти достигат свидетели - изчел съм всичко за акциите. Айде нема да се бутам у Наглите и морските дарове, че то сигурно за тях е напливът. Нещо по-така ми дай, тази последната, некръстената акция - за циганите-дедесари от „Нов път".

И жената ще накарам. Тя даже и от мен повече те харесва. Убедена е и все за теб гласува. Аз, казва, от Бате Бойко не се деля. Сви й се сърцето, като каза по оная телевизия, помниш ли, че седиш по празници сам като куче в Бояна. Почна да реве както на Инджи, когато напусна Мехмед. Ми направи на човека баница, викам й. Така, нещо народно да хапне. Ма после дойде съседът с неговата и я хапнахме - за твое здраве...

Наздраве като казах, се сетих  - всеки път, като удрям по едно, те благославям. Дето не вдигна акциза на ракията. Ей тва е мъжка приказка. И на бирата. Айде, за твое здраве... За цигарите знам, че оня шмульо те подкокороса.

Не го вдигай, бе Бате. Иначе зорлен ме вкарваш в бизнеса с цигари. Не пуша - ще продавам без бандерол. Всичко живо около мен е тръгнало да продава на черно. Чудя се кой изобщо си купува с бандероли.

Ако бяхте забранили пушенето в заведения, можеше и да се свие малко контрабандата, ама сега едва ли. Това е - или влизам при цигарите, или при дрогата. С хиляда лева чисто, колкото вземаме с жената, не може да се изкара.

Да не вземе жената да направи нещо...Че оня ден съседът хванал неговата на Горубляне, където паркират тираджиите. Свършиха й на жената помощите за безработица, некви 136 лева... Там било фраш, вика съседът, с най-различни жени, дето заработвали след работа, и безработни. Магистралките се били наежили, щели да ходят да ги бият.

Тъщата оня ден вика - нали щяха да замразяват цените на парното, тока, водата. Я как помни - аз го бех забравил. Пари, казва, деведенти, ще вземат. Бабини деветини, викам й, но после се сетих. Бате, нема да се отмяташ - нали обеща. Ама и аз така разбрах, че не можеш да ги вземеш от енергото тия пари.

Ма не е хубаво тогава да ги говориш по телевизията тия работи. Щото 350 милиона от ЕРП-атата - май толкова каза,  и 350 милиона, дето БНБ внесе вчера, правят 700 милиона. Че това е половината от парите, дето артистът с очилата казва, че е на червено бюджетът...

Другите ли...Ами резни от тва МВР. Там, братче, щатът под възбрана, не се пипа, а и в други министерства... Що Дянков има две секретарки - като вицепрезидент и като министър?! Каква е належащата нужда, само питам...Някой ми каза, че била ценен кадър, с потенциал за развитие, на 25 години.

Добре, може и да си остане момичето, само не го вдигай.

Не го вдигай, Бате. Ще стане лошо - ще спра да те гледам по телевизията.

Oще: акцизи  антикриза  ддс  цигари 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.01.2010, 13:36

6 r_p_mc | 03.05.201001:41

хмм, явно и аз съм в грешка Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.05.2010, 09:05

5 Kral | 01.05.201009:14

Моля онези които не са разбрали автора да ме прочетат....: Умен човек е той... накратичко казва "спри на дърдориш, уважаеми "Бате", позамълчи, посъветвай се /а това на теб ти е необходимо/ и тогава казвай онова което ще се случи, а не просто така да се намираш на раздумка с медиите... днес това, утре обратното на това...
Не го вдигай, бе Бате /ДДС-то/, че всички отиваме в сивото на икономиката, а пък там няма да ни виждаш много добре и като данъкоплатци, а пък като избиратели хичччч.
И като пишеш мерки за излизане "Бате" да вземеш та накрая на всяка мярка да продължиш със "защото това ще доведе до .........., тъй като ........." така на всички ще ни стане ясно, че не сте преписали нещата от 13-ия конгрес на БКП, където си пожелаваха другарите един ден "това" да се случи...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.01.2010, 13:36

4 r_p_mc | 30.04.201023:10

1 Asheara | 30.04.2010 13:56
Сигурно аз съм глупава, ама така и не разбрах защо изобщо е написана тази статия. Нито на разсъждения навежда, нито информация дава, просто загубено време и уеб пространство.

става въпрос за акциз...и по-скоро първото твърдение е вярно Кул
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2010, 19:10

3 GohoBG | 30.04.201021:34

Казват мъдрите хора, или са казвали... че аз такива напоследък не забелязам наоколо, та: "...дай на някого власт, па му глей сеира"...
Ако държавата може да стане ЕТ... или царство тип Ксерксовото, ама не може и ЕС няма да позволи,
та по-кротичко и с по-малка лъжичка тряя да се лапа, а и по-малко бие на
очи и дразни... такива като нас/средностатистическите БГ-та/ Плези се Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.04.2010, 18:16

2 Vikonta | 30.04.201018:19

Авторът на тази статия е олигофрен .... заклевам се!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.04.2010, 14:19

1 Asheara | 30.04.201013:56

Сигурно аз съм глупава, ама така и не разбрах защо изобщо е написана тази статия. Нито на разсъждения навежда, нито информация дава, просто загубено време и уеб пространство.
   

оценка

+0 -0