Webcafe

Куцкова: "Не се подмазвам и това има значение"

Webcafe.bg, Нова телевизия
18.12.2015, 07:50 (обновена 18.12.2015, 08:16)
съдия нели куцкова

Снимка: © бтв

Нели Куцкова заяви, че не се чувства като единственото лице на съдиите в публичното пространство, имало и други "млади лица", които искат честно правосъдие, без далавери

"Не мога да кажа, че съм наказана политически, но фактите водят на подобен извод. Този път имаше дебати, имаше мотиви, че съм щяла да се поддавам на обществен натиск", заяви Нели Куцкова пред Нова телевизия.

Вчера Софийският апелативен съд остава без ръководител, след като ВСС не успя да избере единствения кандидат за поста - съдия Нели Куцкова. За нея гласуваха 8 от кадровиците в съвета, 11 бяха "против", а четирима се въздържаха.

"Със сигурност това, че не си мълча и не се подмазвам има значение", коментира Куцкова неизбирането си и подозренията, изразени и от министър-председателя Бойко Борисов преди дни, че е политически ангажирана, защото беше кандидат за вицепрезидент на Петър Стоянов през 2001 година.

"Аз дори вчера казах, че съм морално удовлетворена, че господин Ясен Тодоров (председател на Етичната комисия към ВСС - бел. ред)се изказа срещу моята кандидатура", коментира Куцкова.

Тя заяви, че е благодарила на онези, които искрено са я подкрепили, а за онези, които са се въздържали или са гласували против, смята, че не са гласували по съвест, за защото върху тях влияят "други сили".

Куцкова подчерта, че от години е в публичното пространство, но вече не се чувства като единственото лице на съдиите в публичното пространство.

Тя потвърди, че има "млади лица" сред съдиите, които желаят честно правосъдие, без игри и далаври, което със сигурност обогатява публичното пространство.

 

Oще: всс  нели куцкова  нова  сас  съдия 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.