Webcafe

Стопроцентови мъже

Емилия Милчева
05.12.2010, 12:42 (обновена 07.12.2010, 12:21)
Бойко Борисов

Снимка: © wiki

22 октомври 2010 г., Бойко Борисов: В ГЕРБ мъжете обичат жени, а жените обичат мъже...

Има добра новина от последните скандали. Начело на държавата са абсолютно и несъмнено 100% (български) мъже. Ценители с твърда ръка. Жалко, че вътрешният министър Цветан Цветанов за втори път не успя да спечели в "Мъж на годината"...

Един стопроцентов мъж като министъра на културата Вежди Рашидов се размеква пред красотата на Мишел-Драгомира Бонев. И тя го скулптира както си иска... Това явление си има и почти обяснение в науката - как мисълта променя формата.

Мек пред красотата, твърд пред реалността. Рашидов остава твърд и непреклонен пред недоволните български кинематографисти. Казва им същото, което и Мирослав Найденов на тютюнопроизводителите - ако има пари, ще ви дадем.

Така парите за тютюна ще чакат - и парите за кино също. Както и едни обещани десет милиона за театър. Ако се замислим хоризонтално и вертикално - и без тютюна можем, и без кино, и без театър... Но най-вече без тютюна.

Въпросът е ако бюджетът е на плюс, на кого ще дадат най-напред - 70 милиона на тютюнджиите или пет пъти по-малко, колкото искат кинаджиите? Отсега мога да кажа, че ще са тютюнджиите. И даже си мисля, че за тях ще се намерят пари в повече точно преди местните избори. Да помнят и да знаят завалиите кому и как да са благодарни.

Защото ДПС означава 600 000 гласа. Колко гласа броят кинематографистите и театралите? Нищо и половина, дори и публиката им в салоните да прибавим.

Голяма работа като няма българско кино! Имаме си Мишел, ще купим и ние филма й "Сбогом, мамо", и ще го пуснем по кината и БНТ. Нали България е дала 330 000 лева субсидии за него, съвместна българо-италианска продукция е, Берлускони - в името на симпатиите с Борисов, "Южен поток" и общата им приятелка Мишел, може да нареди на RAI безплатно да го предостави... Както е уредил наградата във Венеция.

Всъщност, и Министерство на културата май не ни трябва. Спокойно може да стане филиал към просветното. Народът е изправен пред тежък избор: кренвирши "Стара планина" или билети за театър... А в провинцията, като сляха театри и закриха оркестри, изборът от само себе си отпада - в полза на кренвирша, то се знай.

Виж, министър за българите в чужбина обаче ни трябва. Какво ли щеше да стане, ако Мишел беше отишла и при министъра за българите в чужбина Божидар Димитров? Какъвто е известен стопроцентов мъж, можеше да извади няколко хилядарки от безпортфейлното си министерство, в крайна сметка Драгомира му е в ресора - българка в чужбина, при това оправна.

Божидар Димитров можеше да й измисли и едно околосветско пътешествие, маскирано като творческа задача - да прави филмчета за българската диаспора. А Димитров може да ги представя по сателитния канал на БНТ. Вместо "Памет българска"...

Така е. Стопроцентови мъже са си, кой каквото иска да казва. Стопроцентовият мъж Мирослав Найденов сърце не му дало да махне Калина Илиева, разбирайки, че е бременна - нещо, видно и с просто око. Вместо това предпочел, незнайно защо, да вярва на фалшивите й болнични листове.

Сега стана ясно, че Калинка е била Дълбокото гърло на ОЛАФ в земеделието. Барабар с фалшивата си диплома. В крайна сметка, за да снасяш сигнали, не ти трябва диплома, а ниво на достъп до информация.

Европейската служба за борба с измамите - трън в очите и петите на много управленци, особено в земеделието, сега ще трябва да свие знамена. А резултатът е, че няколко едри животновъди и бизнесмени, които изведнъж се разшаваха да съдят държавата, ще могат да получат пари за проектите си.

Въпреки че са били уличени като длъжници и в некоректни действия по САПАРД. Някои, както анонимно се твърди, били получили и инфаркти и инсулти заради сигналите на Илиева. Може ли поименно да ги назоват тия със сърдечно-съдовите заболявания, че нещо почна тая работа да става миризлива...

Накрая да не се окаже, че скандалът с фалшивата диплома на Илиева - защо си мисля, че за нея Найденов е знаел от по-рано, е за да се платят едни половин милион лева по едни проекти на едни хора... И понеже не са успели да ги вземат от европейските фондове, ще им ги даде хазната - т.е. данъкоплатците. Защото в сигналите фигурират имена на мастити производители, членове на управата на Асоциацията на млекопреработвателите.

Важното е, че ни управляват стопроцентови мъже. Разчувстват се пред красиви жени, твърди са пред протести за пари, но защо не са така убедителни и на преговорите за Шенген или руските енергийни проекти...

Не се боят обаче да извадят СРС-ата и да ги изчетат гласно в парламента. (Макар и да е абсолютно незаконно, но кой е санкциониран досега за подобно своеволие?) За да види народът какви боклуци и убийци са българските лекари, които се осмеляват даже и да протестират, и пари да искат. Затвор за тях! Много бравурно, г-н Цветанов, стига да не беше толкова манипулативно прицелено.

Кой ви дава право да огласявате стенограми от специални разузнавателни средства, без да има обвинителен акт, внесен в съда? Като се имат предвид, че за изтичащата 2010-а за специални разузнавателни средства парите бяха увеличени двойно спрямо 2009-а - на сто милиона лева, сигурно МВР е набрало материал като за Британската библиотека. И ще се радва на същия голям интерес като кинематографията на МВР. Щото кинаджийството и без това залезе.

С ваденето на СРС-ата Цветанов се оправда за обвиненията в полицейщина. Едното не изключва другото. А ако СРС-атата вършеха толкова добра работа, защо ефективността от тях в съда е под 3% - толкова се използват в дела?

Важното е, че ни управляват стопроцентови мъже. От ГЕРБ, където, както беше казал премиерът, мъжете обичат жени, а жените обичат мъже. А всички вкупом обичат Бойко Борисов.

Oще: бойко борисов  вежди рашидов  кино  мирослав найденов  мъже  тютюнопроизводители  цветан цветанов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.03.2011, 20:16

8 Tanya Peeva | 07.03.201120:32

Колко умно,зна4и....Така ,упражняваи се народе,сигурно автора е 100 процентов мъж,няма на4ин....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.08.2010, 17:22

7 Diggler | 08.12.201005:27

Eni Tami | 05.12.2010 19:27
"show me what you got ..."
Да видим Объркан
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2010, 19:10

6 GohoBG | 06.12.201013:39

хубава и истинна статия!
То, каквито сме ние ... мъъжете, такива сте и вие женитеее Намига хехе Смее се
не знам и до 33,33% дали го докарваме... Реве или много тъжен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.11.2010, 15:00

5 Brokerz Счуперз | 06.12.201012:54

Абе това с фалшивата диплома е толкова тъпо, че направо ... в смисъл ДА може да фалшифицираш БГ диплома без никакви проблеми, но диплома от западен университет няма шанс. Мойта официална кореспонденция с Шефилд с писма и т.н. е 1во подписана и подпечатана и има изходящ номер и 2ро всеки лист излизащ от там е с воден знак и нишки ... тия депутати наистина са ни хаванали за касички, но това си заслужаваме. Народ от престъпници и ниско образовани селяни, какви да бъдат управляващите?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.08.2010, 13:10

4 Georgo D' Tomazi | 05.12.201020:18

"Това не е дърДЗава !"
"ДърДЗава еее, ДърДЗава !" - казва, но не знае къде да сочи. СРС то може да е навсякъде.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

3 Оня Дето Го Трият | 05.12.201020:02

Зад 100-процентовите мъже седи армия от 100-процентови жени - фризьорки, маникюристки, продавачки..... с умиление гледам на колко витрини все още стои гордо излъскан лика на мухоБойко от кметските избори 2007 (ако не не се лъжа) с "Генерална промяна".....
Това искате - това получавате!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 08:53

2 Nilkolay Hadjigenov | 05.12.201019:31

Така нареченото четене на СРС в парламента е престъпление, съгласно чл.154а НК. Отделен е въпроса, че дори в тоталитарните държави присъдите ги издава съда, а не вътрешния министър. И на последно място, бъдещия процес ако го има изобщо е опорочен!
В крайна сметка два въпроса не ми дават мира:

1. Ако, „онези“ в МВР са слушали 20 часа разговори в ефир, как плода е бил жив и обсъждат убийството му, защо деянието не е предотвратено?
2. Ако, подслушаните разговори са проведени наистина 24 часа след смъртта на плода, тогава за какво беше всичко това?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.10.2010, 09:45

1 Eni Tami | 05.12.201019:27

...време е ние 100% ЖЕНИ да оправим бъркотиите създадени от 100% мъже...
   

оценка

+0 -0